Måndagmorgon

God morgon!

Här startades den nya veckan med en glad och alltid lika underbar Alva som ville leka lite. Och nu har vi har precis vaknat upp efter en liten vila, och tro mig, den behövde vi både då natten varit sådär. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt, men kanske öppna förskolan!? 

I eftermiddag ska vi i alla fall in till mitt jobb och möta upp Johan och så ska jag och Johan vaccineras mot svininfluensan. ÄNTLIGEN!
Det känns riktigt skönt att vi gör det på mitt jobb så att vi slipper ta med Alva till vårscentralen bland en massa sjuka människor.

Nä, nu ska jag ta och göra iordning oss för dagen för vi är fortfarande i pyjamaser, haha och klockan är redan tio, skärpning ;)


1a advent

GLAD Första advent!

Vi har varit på adventsfika hemma hos Alvas mormor och ätit saffransbullar =) Sen har vi bara varit här hemma och myst med en massa tända ljus överallt. Det mesta julpyntet brann upp på vinden förra hösten, men några tomtar lyckades vi allt rädda så köksbordet är i alla falla pyntat nu. Och för att se det "positiva" med att allt brann upp, nu får jag köpa nytt pynt till vårt nya hus =) Å, vad jag älskar december och nedräkningen till julafton ochännu mer nu när jag får uppleva det med min familj, jag, Johan och vår underbara Alva! Nu ska vi ta och adventsmysa lite =)


Glad första advent! MYSFAKTOR!

Takida och barnvakt =)

Yes, jag klarade det, vi klarade det! Vi har haft barnvakt och varit iväg bara jag och Johan =)
Jag var riktigt nervös när vi gick, nästan så pass att jag hade lust att ta en cigarett, men icke sa nicke. Mobilen höll jag krampaktigt i handen och bilstereon fick vara på högsta volym på vägen till hovet. Kl 20.34 fick jag ett sms av mamma där det stod att Alva sov och att jag skulle koppla av! Jag kopplade av och njöt av en grym konsert, men mobilen höll jag fortfarande i krampaktigt och kollade titt som tätt på den så att inte mottagningen skulle försvinna, haha.

Klockan var halvtolv när vi var på väg hem och jag hade inte fått några fler sms av mamma, så då var jag lite orolig för jag visste att om Alva vaknade och tog flaskan så skulle mamma höra av sig, men mobilen förblev tyst, men nu var vi på väg hem så det var lugnt ;) Slog i alla fall till på att ringa till mamma som svarade lite smått tresat och sa att Alva sov i hennes famn så hon kunde inte prata, hmm. Johan och jag "skrattade" lite i bilen och kontaterade att mamma nog hade haft en hyfsat jobbig kväll. När vi väl kom hem var min första fråga till mamma som satt i soffan med en sovande Alva i famnen: "Har hon varit en solstråle eller en skitunge?" Svaret blev att hon inte varit en skitunge, men ordet solstråle utelämnades =) Haha...

Summan av kardemumman: Jag och Johan hade en jätte trevlig kväll med en grym konsert, Alva sov igenom hela kvällen, vaknade,nekade flaskan,men somnade tack och lov om igen utan tjafs, i alla fall enligt mamma ;)

12 veckor och 3 dagar var min lilla älskling första gången jag lämnade ifrån mig henne en hel kväll, men jag behövde en kväll ute och hon behövde nog en kväll ifrån mig också ;) Men idag ska det pussas och kramas lite extra!!


Jag ÄLSKAR Dig!


Riktigt grym konsert!





Snart barnvaktspremiär

Nu är min mamma här och jag börjar bli lite nervös för att lämna min älskling. Vet att mamma har koll, men jag har ju bäst koll ;) Det skär i mitt mammahjärtat att lämna skrutt hemma, men jag vet att jag behöver komma ut.

Snart blir de pizza här hemma och sen blir det middag för Alva och förhoppnigsvis somnar hon då och sen åker vi iväg. Det är visst två förband så Takida börjar inte förrens runt niotiden så det lär inte sluta förrens runt elva, halv tolv. Håller tummarna för att Alva sover igenom kvällen annars hoppas jag att hon tar flaskan, men i värsta fall får jag ta bilen hem och sen tillbaka ;)


Nu är det bara slutpiff och klackarna som saknas =)

 




Dymad

När pappa leker med "dymon" blir det lätt att man själv blir "dymad" ;)


Världens sötaste unge =)
Vi kallar henne skrutt eller skruttan mest hela tiden så jag tycker nästan
att vi ska ha det som mellannamn, men Johan protesterar starkt! Haha...


Lördag med vår solstråle

Lördag =)

Det har varit en grinig morgon här hemma med en förkyld Alva som inte velat äta, men nu har hon ätit lite och tagit en liten powernap så nu är hon den vanliga solstrålen =) Hon ligger och kämpar som bara den i babygymmet och förösker vända sig, snacka om kämparglöd. Hon ger aldrig upp! Snart kommer hon vara runt =) Ska nog ta och hjälpa henne lite nu så at hon märker att det faktikt är möjligt ;)

Sen ska jag börja ladda inför TAKIDA =)


Lite nervös

Börjar bli lite nervös inför att lämna Alva imorgon eftersom hon inte tar flaska, men, men det kommer gå bra. Jag kommer ju att amma henne precis innan vi går vid 19tiden och förhoppningsvis somnar hon efter det och sover tills vi kommer hem efter konserten. Om inte så har jag pumpat mjölk som finns i kylen, det finns även ersättning och det tar faktiskt bara 10 min från hovet och hem om det skulle krisa, men jag håller tummarna, HÅRT!

Hemmadag och lite London nostalgi

Jäkla skitförkylning!

Det blev verkligen en "Hemma-kurera-göra ingenting-dag" idag. Riktigt skönt och välbehövligt,  blev dock en snabbis till centrum för att handla middag, men sen åkte vi hem och tog det lugnt igen.
Efter middagen så åkte hela familjen iväg på pokerkväll hos Camilla och Ronny. Pokerspelandet gick inge vidare för mig så efter en omgång valde jag att åka hem, men Johan är fortfarande kvar och förhoppningsvis vinner han ;)

Satt precis och kollade på lite bilder på datorn och såg min snygga jacka från G-star på en av dem så imorrn måste jag åka förbi mamma och hämta kartongen med våra vinterkläder så att jag kan ha G-star jackan på Takidakonserten imorgon =) Herregud, för precis ett år sen var jag och Ida och gjorde London osäkert, vi shoppade och festade som bara den och KUL hade vi! Tänk, det var sista resan innan min lilla älskling flyttade in i min mage. Känns lite konstigt att det faktiskt funnits en tid utan henne... Får bli en ny Londonresa när min älskling blivit lite större och då ska det shoppas åt henne också och vem vet, har hon tur får hon kanske följa med mamma och tant Ida ;)


Redo för utekväll i London förra året med G-star jackan på =).


Shopping på Portobello market =) Riktigt London mys!


Haha, hela resan slutade nästan i katastrof när Ida tappade bort sitt pass på flygplatsen, men här står hon helt söndergråten och har precis fått tillbaka sitt pass av polisen, så jäkla typiskt Ida så det finns inte.
Ida, rätt åt dig att jag lägger upp den här bilden eftersom du gjorde mig toknervös den där morgonen ;) Haha, älskar dig vännen, Alvas gudmor!


FF FörkylningsFredag

FF = FörskylningsFredag

Igårkväll känndes halsen lite torr och sträv, men det gick över med en kopp te, men kom tillbaka under natten, suck. Alva är täppt i näsan igen (Jag också) så nu kör vi med nässugen igen (på Alva), stackars lilla älskling. När hon var "liten", haha som hon inte är det nu ;) Men i alla fall, när hon  var runt två veckor och förkyld gillade hon inte nässugen, men hon fick snällt stå ut med den eftersom hon inte direkt kunde göra något, men nu, nu spjärnar hon emot som bara den så jag måste hålla i hennes huvud, usch, jag hatar när hon ligger och vrider på huvudet och SKRIKER, men sen blir hon glad när man tar upp henne och hon inser att hon kan andas igen =)

Vi valde att gå upp strax före klockan sex imorse då jag tyckte att Alva var alldeles för täppt för att kunna somna om, hon låg bara och vände och vred på sig, stackars liten. Men när vi väl gått upp så blev hon pigg som en lärka och har legat och sprattlat,snackat och gjort vändningsförsök i babygymmet hela morgonen. Hon kämpar som bara den med att försöka vända sig igen, men hon kommer inte riktigt runt, så ibland får jag ta och hjälpa henne lite på traven så att hon inte ger upp.

Dagen blir nog ganska lugn för oss, en riktig "hemma-kurerar-dag" ;)
Blir kanske en sväng till centrum för strumpköp och så måste vi ta oss till affären och handla mat och marinerade vitlöksklyftor och nya MAMA =)

Men nu väntar dagens andra kopp te vilket är det enda som hjälper mot halsen juts nu i brist på halstabletter och marinerade vitlöksklyftor....

Crazy Night

Kom precis hem från "Crazy night" i centrum, vilket innefattar kanonpriser på en massa varor i alla affärer och öppettider till klockan 22. Tyvärr hittade jag inga bra julklappar, i alla falla inga som var på erbjudande så jag kom hem tomhänt, för jag hade betsämt mig för att det enda jag fick köpa skulle vara kap ;) haha, typiskt mig.

Kändes jätte konstigt att åka iväg HELT SJÄLV! Alva var hemma med pappa som klarade av att lägga henne utan problem så det kändes jätte skönt när mobilen pep med ett sms där det stod "liten tjej har somnat nu. Puss" Då kunde jag slappna av, men mobilen höll jag ändå i krampaktigt utifall att hon skulle bli vrålhungrig, haha. Och i bilen hade jag radio på högsta volym, inte för att jag gillar att köra med jätte hög musik, men för att jag kunde ;) Sjöng även med till alla låtar trots att jag inte kunde texterna för fem öre, hmm kanske inte bör erkänna sånt, men, men...

Börjar känna mig riktigt laddad för Takida konserten som vi ska på på lördag, håller tummar och tår för att Alva äter bra innan vi går och sen sover hela kvällen tills vi kommer hem. Blir lättast så för mormor som ska vara barnvakt och jag behöver känna mig mindre orolig om jag vet att min lilla älksling är mätt och belåten när vi åker. Jag behöver verkligen en kväll ute i snygg klännning, höga klackar,frisyr och min Johan som sällskap =) Å, vad kul vi ska ha!


Städning nästa

Det blev ingen öppna föskolan i trollbäcken för Alva somnade i vagnen på vägen dit. Gick förbi biblioteket och lämnade tillbaka böcker och sen gick vi och handlade blöjor istället och nu är vi hemma igen. Alva är pigg och glad och jag ska ta tag i städandet, blir kanske till och med en storstädning, fast det beror helt på hur samarbetsvillig min älskling är!??

Öppna förskolan i Trollbäcken

Idag tror jag bestämt att vi ska ta och utforska öppna förskolan här i Trollbäcken, så förmiddagen består av lek och eftermiddagen av tråkiga måsten som städning och betalning av räkningar etc, men, men någongång måste man göra det tråkiga också ;) Och har jag tur så blir det kvällshopping ikväll *hoppas*

Nä, lika bra att göra iordning oss för dagens äventyr nu, måste hinna med en kopp te också!

Mamma,bebis promenad

Imorse somnade Alva för ovanlighetens skull om, inte mig emot så jag la mig brevid henne och sov i en timme =) Riktigt skönt! Sen blev det lite bråttom för klockan 10 hade vi date med mammor och bebisar från föräldragruppen. Det blev dock bara jag&Alva, Helen&Leo och Elisbeth och Gösta, men vi gick en trevlig promenad som avslutades på Svallings för fika och vem träffade vi där om inte min mormor och morfar som var och fikade med Siv&Tage, trevligt!


Alva passade på att gulla lite med gammelmormor innan det var dags för käk hos mamma.

Efter att vi laddat batterierna lite med en latte så var det dags att bege sig hemmåt, jag och Elisabeth bor åt samma håll så vi gick en liten promenad på hemvägen också, så hittills idag har vi gått 11959 steg, bra jobbat om jag får säga det själv ;)


Gårdagen blev en riktig tjejdag =)

Gårdagen blev en riktig tjejdag på stan med Tant Ida och tant Emelie =)
Blev för "ovanlighetens skull" en fika på Waynes med en super glad Alva som gärna gullade med sina "tanter".



Alva och tant Ida


Superglad Alva hos tant Emelie.


Alva gillar att leka med mammas kompisar!


Tripp,Trapp,Trull


Från rygg till mage!

11 veckor och 6 dagar, då hände det, min älskling tog sig själv från rygg till mage!!
Tyvärr fick jag inte se det själv eftersom jag låg inne hos naprapaten och fick akupunktur, men Emelie och Ida som passade Alva har garanterat att dem inte hjälpte henne det minsta =) Mammas älskling, stora tjejen! Tack och lov var Ida skärpt nog att ta kort när Alva vände sig så dem ska hon mms:a till mig och sen blir det framkallning =) Håller tummarna för att skruttan vänder sig inför mamma snart också!!


Ett av Alvas alla vändningsförsök som nu äntligen gett resultat! Mammas älskling, vad jag älskar DIG!

Morgonbad

Här har vi startat dagen med ett bad och snart ska jag ta och ringa och väcka tant Ida och sen ska vi åka in till stan för en date med henne =)
 
I eftermiddag står naprapaten på schemat och det behövs för ryggen värker igen, suck, men, men det är bara att härda ut. Ska försöka sova lite i eftermiddag också för i natt blev det lite för lite sömn ;)

Nu ska jag leka och gulla lite med min älskling!

Vaken i natt??

I förmiddags så kom Sanna och Ofelia över på en lekdate =) Alva och Ofelia låg och lekte medans jag och Sanna njöt av kaffe och bullar, mumsfilibaba. Efter fikat så tog vi oss ut till bussen och åkte mot öppna förskolan, Alva somnade precis innan vi gick på bussen och vaknade när vi gick av så det blev en kort powernap på ca 15min, suck. Sen somnade hon ca 20min efter öppna förskolan, men annars så har hon hållt igång hela dagen.

På bussen hem somnade hon äntligen, men då var klockan fem så när hon sovit ca en timme så väckte jag henne med hopp om att hon skulle hålla sig vaken, men icke sa nicke, hon åt lite och somnade om och har sovit som en stock sen dess, så jag antar att det kommer bli en vaken natt i natt, suck. Tungt med tanke på att jag ska träffa tant Ida på stan imorgon och då vill jag vara på topp, det är bara att hålla tummarna för att jag inet är allt för trött...!?? Det återstår att se...


Pigg och glad på öppna förskolan!


Trött efter allt lekande....


Lekdate

Nu ska vi iväg på lekdate med Sanna och Ofelia och sen blir det öppna förskolan =)


Vändningsförsök

Alva håller på och försöker vända sig från rygg till mage. Hon tar sig till sidan och kämpar som bara den för att komma över på mage, funkar när jag hjälper till, men nu försöker hon själv och hon är SÅ duktig. Snacka om att man blir lite stolt ;) Hon är SÅ NÄRA!!


Dagens söndag ;)

Tiden rinner iväg, eller idag har tiden i alla fall runnit iväg. Hann inte sitta framför datorn någonting imorse och nu är jag inte alls sugen på att sitta framför datorn ;) Men tänkte att en uppdatering om dagen vore på sin plats..

Dagen började med att vi kikade på den sista av de tre hyrfilmerna som vi hyrde i torsdags och sen åkte jag och Alva till mamma och fikade och lämnade tvätt, medans Johan åkte och fixade med bilen. Efter mamma åkte vi till Johans jobb och gick en promenad medans han slog till på att tvätta vår bil också =) Väl på Johans jobb bestämde sig Alva för att tömma magen på innehåll gånger tre, vilket verkligen behövdes eftersom hon inte gjort det sen i torsdags. Inte konstigt att hon var lite gnällig i morse, men efter tömningen har hon varit en liten solstråle.

När vi kom hem så åkte Alva och jag och åt middag med morfar som åker till Indien på tisdag och kommer hem först till sommaren igen, herregud, Alva kommer vara stora tjejen då... Alva var på sitt allra bästa humör och charmade morfar totalt och övriga restaurangen också för den delen ;)

Nu väntar lite fix här hemma i form av att packa upp tvätten, tömma diskmaskinen, plocka iordning lite och sen ska jag njuta av en kopp te och njuta av att jag har världens bästa familj! Livet är allt bra härligt!


Tröttmössa

La mig för att amma Alva vid klockan 19 och jag vaknade NU, haha det märks att nätterna inte ger så mycket sömn för tillfället. Tror bestämt att jag ska gå och lägga mig igen för Johan kollar på filmen Transformes och jag har missat början så jag orkar inte kolla. Herregud, den handlar om några konstiga robotar så jag har inga direkta hopp om att den ska vara bra heller ;) Hellre sömn än en "skitfilm" ;)

Dagen bjöd på en tripp in till söder där vi träffade underbara Lollo och hennes kusin Cecilia som var på besök från Tyskland/Schweiz/Lux, haha. Vi slog till på att kika i lite affärer på Götgatsbacken innan vi hamnade på Waynes för en välförtjänt latte. När vi väl sitter inne på Waynes så träffade vi Siri, en gammal kompis, så det blev ett litet reunionparty, men Emma och Mathilda saknades tyvärr så vi bestämde oss för att stya upp något snart, i alla fall innan Lollo flyttar till Lux...

Nä, jag ger upp nu, ögonlocken börjar kännas tung, sängen blir nästa station om inte Johan stänger av skitfilmen och slår på dvd´n ;)

GOD NATT!


Inga större planer....

Lördagen har börjat bra, vi låg i sängen till klockan nio och nu ligger vi och kollar på gårdagens hyrfilm eftersom både jag och Johan råkade somna, haha, kanske inte så otippat med tanke på att vi började kolla på filmen halv tolv...

Idag har vi inga större planer, Johan ska iväg och fixa med bilen, det ska komma några och hämta kartongerna och skorna som jag sålt på blocket  och sen ska jag och Alva gå på promenad. Så med andra ord, inga större planer för lördagen, skönt!



Lovely friday!

Dagen har bjudit på långpromenad så att skruttan fick sova lite på förmiddagen. Hade påmig stegräknaren så det blev lite över 10000 steg, Bra jobbat om jag får säga det själv! När vi kom hem och Alva var pigg och glad så åkte vi till Sickla och Akademibokhandeln med min mormor och handlade lite julklappar åt Alva. Blev lite julklappar från H&M också =) Slog även till på två jätte fina rosa fotoalbum som jag tillbringat kvällen med ;) Har redan lyckats fylla ett av dem och det andra kommer nog också att fyllas snabbt så fort jag framkallat korten från systemkameran.

Just nu är Robin här och vi har käkat lite middag betsående av potatisgratäng och kassler och så Alva har fått leka lite med morbror, men nu sover skruttan och vi ska ta och kolla på en film och mysa lite. Jag svullar ostbågar och dricker cola, medan killarna är inne på andra flaskan vin...

LOVELY FRIDAY!

Gårdagen i bilder

Igår blev det en fika på Waynes med Emma och söta TyraMyra, träffade några familjelivare där också.


Alva ville stå upp och titta på allt när vi åkte buss,men här får benen en välbehövlig paus.


Tjejerna tyckte att det var jätte kul att träffa varandra och "snackade" för fullt =) Antar att dem brås på sina mammor...


Och så här KUL tyckte Alv att det var att fika...Mammas gullunge, vad jag älskar dig!


Välbehövlig nap

En liten välbehövlig nap har vi hunnit med och nu ska vi snart ta oss ut till bussen och mot dagens äventyr ;)


Visum och date.

Idag ska vi ta oss in till stan och hämta pappas visum och så ska vi möta upp Emma och Tyra för en date =)
Får se om det blir en fika, promenad eller jakt på julklappar, eller kanske allt!?
Hoppas dock att min lilla skrutt lyckas ta en liten nap nu på morgonen så att hon orkar med dagen. För jag skulle också behöva en nap för att orka dagen ;)

God morgon Torsdag!

GOD MORGON!

Här är vi uppe med tuppen. Alva slog till på att vakna klockan fem imorse och var superpigg, men jag vägrade tända lampan förrens klockan halv sex och då började hon snacka och sprattla med armar och ben ännu mer än innan. Mammas gullunge! Men tro mig, hennes glada morgonhumör kommer inte från mig! Antar att hon kommer få mitt morgonhumör lagom till fjortonårsdagen ;)


Sprattelfia!

Natten har varit riktigt jobbig i natt... Det började med att älsklingen inte kom till ro igårkväll utan samma procedur som kvällen innan,suck, men till slut dunade hon in ;)
I natt vaknade hon för ammning första gången vid klockan ett och sen har hon vaknat stup i ett och ätit, men främst snuttat. Jag har kännt mig som en napp i natt, haha, men hon vill ju inta ta napp så jag får vara hennes mänskliga napp ibland, men vad gör man inte för sin skrutt?
Pratade om det på BVC igår och hon sa att det var jätte vanligt runt 11-12v eftersom hon nu är inne i en ny tillväxtfas. Det känns skönt att veta att det bara är en fas för annars skulle jag tycka att det var riktigt jobbigt, nu är det bara att härda ut...


Promenad med mammagruppen

Efter BVC idag gick vi på promenad med mammor och bebisar från mammagruppen. Känns skönt när man får sällskap på promenaderna vilket gör att man går lite fortare vilket i sin tur gör att graviditetskilona försvinner lite snabbare ;)

När vi kom hem var jag lite "frussen" så jag och Alva tog ett bad. Alva upptäckte att det var väldigt kul att ligga på min mage och sprattla med benen för kung och fosterland så att det stänkte vatten överallt. Jag kunde inte hålla mig för skratt så jag tog fram mobilen och filmade henne så att Johan kunde se henne bada och sprattla. Tror verkligen att Alva kommer ÄLSKA att gå på babysim. Ska ta och anmäla oss till det snart, det har bara inte blivit av än, men hon är för liten för att börja nu,men vid årsskiftet blir det nog kanon med babysimsstart!

Kurvan börjar plana ut

Nu börjar Alvas viktkurva att plana ut lite.

Idag var vikten 6850g och längden var 62cm.

Så i veckan eller nästa blir det till att leta ny vinteroverall eftersom den hon har nu är i stl 62 så den kommer hon tyvärr bara kunna ha ett litet tag till =( Snacka om att hon växer så det knakar ;)

Bvc, föräldragrupp, öppna förskolan.

God morgon!

Här har vi precis gått upp och jag sitter och äter frukost medans lillskruttan ligger och sprattlar under babygymmet och snackar med figurerna som hänger där =) Härlig morgon!

Idag står BVC på schemat, promenad med föräldragruppen och kanske öppna förskolan. Har BVC tid klockan 10.30 och ska möta föräldragruppen klockan 10, hmm kan bli lite tajt, så jag ska försöka boka om bvc tiden så att  vi  kan följa med på promenaden och om det inte funkar så får vi springa ikapp dem efter bvc ;) haha
Hjälp, idag kommer vi få tiden för 3-månadesrs kontrollen, vilket innebär spruta för min lilla älskling... Vart tar tiden vägen? Snart 3 månader, min lilla tjej,mammas älskling...


Greppa leksak

Kolla noga på bilderna så ser ni vad Alva gör! Min älskling har GREPPAT en leksak själv och LYFT den! Är så stolt över min lilla skrutt som gör framsteg varje dag nu, får tårar i ögonen när jag ser hur duktig hon är. Utvecklingen går så fort nu, hon visar nya färdighter hela tiden allt från att ligga och titta på sina händer, se saker som är långt borta,greppa saker osv, osv. Hon gör mamma så stolt!


Hon är väldigt koncentrerad vilket visar att hon är medveten om vad hon gör =)


Lyfter skallran =)


På väg att lyfta för andra gången =)

Måste tillägga att jag är riktigt glad över att kameran låg på vardagsrumsbordet så att jag hann fånga det på bild!


1 tim och 35 min

1 timme och 35 minuter, det är vad det tog att natta min älskling idag. Har burit runt och sjungit för henne och då somnade hon, men så fort jag la ner henne i sängen så vaknade hon, så då bar jag henne igen, hon somnade, la ner henne i sängen och hon vaknade, bar igen, somnade, la ner igen, vaknade. Så då bestämde jag mig för att bara bära runt på henne så att hon fick komma till ro ordentligt så nu har jag lite kramp i armen, men egentligen vad gör väl det när man går runt med en godbit som luktar så gott och är så oerhört söt. Hoppas att hon sover gott nu för hon behöver få lite sömn! Och jag behöver få en kopp te samt tid till att plocka iordning lite här hemma efter mitt kartongtömningsrace ;)


Kartongtömning

Här hemma håller det på och fixas för fullt!
Alva leker i babygymmet och jag fixar och trixar med alla kartonger som fortfarande är ouppackade, suck, men snart så, snart är det tomt inne på kontoret ;)


Fotoframkallning

Har precis varit och hämtat korten som jag lämnade in på framkallning, ska ta och kolla igenom dem och sen ska dem in i ett fint album, hmm måste bara ta och köpa ett fint album först ;)

Gjorde tre förstoringar också som jag tänkte rama in och sätta på väggen ovanför vår säng. Kommer bli supersnyggt, jag hoppas det i alla fall. Eller det är klart att det blir fint eftersom det är min lilla älksling på bilderna.


Kladdkaka till frukost =)

Oj, dagen har bara runnit iväg.

Seila och Enes kom hit imorse och efter att våra små hjärtan fått lite mat så gav vi oss ut på en promenad i regnrusket. Men efter ett litet tag så började det även att kurra i mammornas magar så då gick vi hem med Seila och Enes och åt lite frukost som avslutades med kladdkaka och vaniljglass, mumsfilibaba =) Kanske inte sådär supernyttigt, men vem orkar bry sig?



Morgonpromenad nästa

Seila och Enes kom precis förbi så nu ska vi gå ut på en promenad och kanske förbi öppna förkolan =) Härligt med fler som vaknar tidigt ;)

Kusin Hilda



Söta kusin Hilda gosar lite med sovande Alva =)


Prinsessklänning

Eftersom vi var och firade Alvas farfar igår och sen kte och träffade kusinerna så åkte finklänningen på. Alva blev en riktig liten prinsessa =)


Sovande prinsessa


Sovande prinsesse med mamma med rufsigt hår.


Fotfixering

Alva har upptäckt att hon har fötter och när man gör en ny upptäckt ås vill man gärna utforska den. Så igår morse var Alva jätte fascinerad av sina söta små fossingar och kämpade som bara den för att nå dem.






Når man inte den ena foten får man försöka med den andra ;)


Dra på trissor.

Dra på trissor, vi gick upp NU!

Alva var vaken mellan 4-5 i natt så då låg vi i soffan och kollade på brittiska antikrundan, snacka om fula grejer dem har i England, porslinsfugurer i överflöd, haha. Sen gick vi och la oss i hennes rum så att vi inte skulle väcka Johan och imorse åt hon en massa och sen somnade hon om och vaknade upp runt nio igen =) Och sen har vi lekat i sängen hela familjen och myst, har försökt förklara för Alva att hon gärna får vara så här varje morgon, men jag tippar på att hon bara vill visa sin bästa sida för pappa så att han tror att jag får sovmorgon jämt ;)

Idag ska vi åka och lämna tvätt på vårt personliga tvätteri och sen ska vi kanske åka och kiak på när kusin Hanna spelar handbollsmatch, hmm den börjar iof klockan elva så jag vetetusan om vi hinner!? Får ta och lägga på ett kol nu om vi ska hinna...


Lördagsmys

Vi är precis hemkomna från lördagsmys med Alvas kusiner och farmor. Fick super god mangokyckling till middag, tårta till dessert och sen en massa godis och Ben&Jerry till körslaget smarrigt värre!

Alva har för gulliga kussiner som hade köp presenter till henne, av Hugo fick hon ett par söta små rosa vantar, av Hanna fick hon ett par supersöta skor, av Hilda fick hon ett par jätte tuffa jeansleggings och av farmor ett par urgulliga strumpbyxor, snacka om att hon blir lite bortskämd ibland ;) Och hon hade inte ens hyfs nog att tacka eftersom hon sov sig igenom mestadelen av kvällen, så mamma och pappa fick tacka istället. Men hon kommer att älska sina nys presenter så jag söger TACK å hennes vägnar!

Håller tummarna hårt för att Alva sover bra i natt, men oddsen är sådär eftersom hon sovit en hel del ikväll, men jag hoppas! Natten till idag var tung, hon vaknade till vid två och sen har hon varit vaken om vartannat hela natten och snackat,ammat,skruvat på sig, viftat med armar och ben osv, sömnen ville inte infinna sig, suck, så idag har jag varit en trött mamma. Hade inte orkat med dagen om inte Johan hade tagit Alva imorse så att jag fick sova en timme extra, den timme behövdes verkligen!

Måste även tillägga att gårdagens to do lista är helt avklarad =)

Bilder från dagen och kvällen kommer imorgon för nu ska jag mysa med min älskling och njuta av att det är lördagskväll!

Lördagsgodis

LOVELY, det är lördag, ska nog svulla lite godis idag ;)

Idag ska vi förbi Johans pappa och fira honom och sen ska vi äta middag med Alvas farmor och kusiner. Vad dagen har att bjuda på är lite mer osäkert, men troligtvis en kaffe med Marlen, en promenad och upphämtnng av sufletten eftersom det aldrig blev av igår..

Just nu ligger skruttan och snackar för fullt under babygymmet. Alva har precis börjat förstå att hon kan göra olika ljud i olika toner så ibland viskas det och ibland kommer värsta skriket, riktigt kul att prata med henne nu när hon "pratar" tillbaka =) Mammas duktiga lilla tjej! Hon är precis som mor sin och snackar stup i ett, haha Johan kommer inte få det lätt ;)

Fixelifix

Det blev en liten promenad efter föräldragruppen och Alva slumrade in, inte konstigt att hon var trött med tanke på att hon gick upp runt fem. Hon ligger fortfarande kvar i vagnen utanför dörren och sussar så sött så jag har hunnit med att städa här hemma, tråkigt, men skönt nu när det är klart! Har faktiskt hunnit med lunch också =)

Antar att min älskling slår upp sina vackra blå snart och vill gosa lite med mamma, så jag passar på att hänga lite framför datorn för sen är det dags att leta födelsedagspresent till Johans pappa och hämta sufletten på Babyproffsen.

Hoppas på lite fredagsmys ikväll ;)

Äntligen Fredag

Godmorgon underbara Fredag =)

Idag är jag riktig trött, kanke inte så konstigt eftersom Alva slog upp sina vackra blå vid fem imorse och var superpigg medans mamma var supertrött. Hoppas på att hon somnar en timme snart innan vi ska till bvc för föräldragrupp klockan tio. Men det ser inte ut som att hon är trött för just nu leker hon som bara den med sitt babygym. Men glad är hon i ala fall =)

Dagens schema:
* Föräldragrupp.
* Hämta nya suffletten till vagnen.
* Lämna cider hemma hos Robin som han glömde hos oss.
* Fixa present till Johans pappa.
*Dammsuga
*Våttorka golven
*Fixa och dona...

Lika bra att fixa allt idag så att man kan njuta av helgen. Lika bra att ta tag i dammsugandet på en gång...


Växa och upptäcka världen

Jag har precis avnjutit ett bad och en bok, hmm en bok om barns utveckling, haha.
Måste än en gång rekommendera boken "Växa och upptäcka världen"!
Ska ta och logga in mig på adlibris nu och köpa den omedelbums, kostar bara 41kr där i pocketversionen. Läste kapitlet om barns utveckling runt 12 veckor och det är redan en del som stämmer in på min lilla älskade unge, och oj vilken stolt mamma man blir då. Känns även skönt att läsa boken och inse att det är helt normalt med vissa skrikerioder, "mattrots" då hon tuttar mer än hon äter etc, etc. Har som sagt lånat boken från biblioteket, men vill ha en egen eftersom man kan skriva lite anteckningar samt kryssa för i listor om olika utvecklingssteg. Boken ger även tips på leksaker för de olika åldrarna, så jag ska kika lite extra på det och sen skriva en liten önskelista till tomten...
Nä, nu ska jag klicka hem boken och sen ska jag nog faktiskt ta och sova lite.

Natti Natti!


Middag med min älskling!

Johan kommer hem tidigt =)
Så det blir middag med min stora älskling trots allt! LOVELY ;)

Knak och ännu mera knak

Trodde inte att det var möjligt, men idag knakade det ännu mer i min rygg än förra gången. Både skönt och smärtsamt. Känns lite bättre i ryggen nu i alla fall, så det är bara att hålla tummarna för att det fortsätter åt rätt håll..

Johan är och jobbar ikväll så det blir rester från gårdagens korvstroganoff,usch vad det är tråkigt att äta samma middag två dagar i rad, hmm kanske ska slå till på att steka lite korv istället!? Vilka I-landsproblem man har ;)
Men innan middagen väntar gos med lilltjejen och mat åt henne...


Klädbyte

Nu är det body och byxor som gäller eftersom Alva bestämde sig för att tömma magen på allt innehåll, suck, kom dock inget på kjolen och koftan, men vågar inte chansa mer idag ;)
Det får helt enkelt bli finkläder imorrn när vi ska träffa föräldragruppen.

Snygging

Så här fin är mitt hjärta idag i kläderna från Kappahs vintagekollektion =)


Ser ut som om hon ska på kalas ;)

Morgondate

Vi ska leka med Seila och Enez(stavning?), sprang på varandra i centrum igår och det visade sig att Enez är lika morgonpigg som Alva så dom ska komma hit om inte allt för lång stund =) Blir nog lite kaffe och en promenad. Härligt med en morgondate!

Sen står naprapaten på schemat klockan fyra, aj,aj, men det behövs lite knak.


ACDC

Det blev öppna förskolan igår tillsammans med Sanna och Ofelia och sen blev det lite fönstershopping i centrum. Hittade en supertuff ACDC tröja åt Alva på HM. Köpte den aldrig, men när jag berättade om den för Johan han så tyckte han at jag skulle köpa den så idag ska jag slå till ;) Men hon ska få den i julklapp, så det så..

BLev dålig uppdatering igår eftersom vi var borta hela dagne och kom inte hem förrens vid sex och då ville Alva har mat och så somnade jag i sängen me henne och sen var det dags för middag åt mig och sen Greys så det blidde ingen dator alls igårkväll, men, men, får helt enkelt vara lite bättre idag...

Hälften till moi =)

Hmm, måste tillägga att hälften av mackorna på farsdagfrukosten var till mig, just to keep the record straight ;) hehe


Tom agenda

Ingen aning vad som står på agendan idag... Nu har vi varit hemma i två dagar och bara varit så idag är det dags att hitta på något, hmm kanske öppna förskolan? Ja, så får det nog bli. Ska hinna med lite städning här hemma också, men det ska jag nog lyckas fixa ändå.
Nu väntar först frukost för mig, sen för skruttan och sen ska vi ta oss upp till vårdcentralen och köa för vaccin, suck...

Vi fick plats =)

I natt har hela familjen sovit i sängen, hela natten utan att det blivit för trångt! Johan somnade inte på soffan, Alva krånglade inte när hon ville ha mat så med andra ord behövde inte jag gå och lägga mig i andra sängen för att amma osv, summan av kardemumman,  vi har sovit tillsammans hela långa natten =) Och bäst av allt, VI FICK PLATS!!


Födelseannons

Alva är numera lokalkändis ;)
På sidan 12 i mitt i Tyresö finns födelseannonsen för vår guldklimp med, så in och kika!

http://arkiv.mitti.se/erez4/online/mitti/tyreso.html



Havrekakor

Här bakas det havrekakor! Och det bästa av allt, inget socker, men dock en del smör (150g),men,men gott ska det bli!


Nyvaken

Nu har min lilla skrutta har vaknat så nu ska vi ta och mysa en massa! Tippar på att hon vill ha lite mat också....


Först måste man såklart gnugga sig i ögonen!


Sen måste man såklart ligga och toklé och snacka lite med tigrarna innan man vill gosa med mamma..




Knak i ryggen

KNAK!
Japp, så lät det när naprapaten knäckte min rygg, gjorde galet ont, men samtidigt var det väldigt skönt. Har blivit lite snebelastad i ryggen av allt bärande och så hade jag "kramp" i ryggen. Känns lite bättre nu, men ska tillbaka på torsdag igen. Han trodde att det skulle räcka med ett eller två besök till så jag håller tummarna för det. Känns som att naprapatbesök är väldigt dyrt när man lever på föräldrapenning ;)

Blev "ordinerad" att börja bära runt på Alva "rätt" samt göra två olika stretchövningar två gånger om dagen  ca 5 min. Så nu jäklar ska det stretchas =)
Jag försöker verkligen att bära Alva "rätt", men efter ett tag inser jag att jag faktiskt behöver använda en arm till något annat så då börjar jag bära med enbart en arm vilket resulterar i att jag svankar som bara den för att Alva inte ska halka ner och detta svankande resulterar i värkande rygg som i sin tur resulterar i dyra naprapatbesök, suck, men, men förhoppnigsvis blir det bättre snart!??

Stort TACK till mamma som tog ledigt från jobbet och gick på barnvagnspromenad med Alva medans min rygg knäcktes!

Nu ska jag ta och göra dagens stretchövningar och sen ta en kopp te innan hjärtat vaknar och då ska jag minsann bära henne "rätt".


Bära,somna,vakna,bära,somna,vakna osv...

Alva var vaken hela dagen igår, så vi lekte och myste hemma, försökte få henne att sova lite under dagen men madam ville bestämt vara vaken. Runt femsnåret dunade hon in när jag bar på henne, men så fort jag försökte lägga ner henne så vaknade hon så runt halv sju gav jag upp och lät henne vara vaken och sitta med vid köksbordet när vi åt middag. Inte konstigt att jag fått ont i ryggen eftersom madam vill bli runtburen mest hela tiden på kvällarna...Efter middagen villle hon inte somna trots att hon var övertrött och jag bar runt på henne, men samtidigt var hon väldigt nöjd och glad. Hon somnade inte ens när jag gick ut på en kvällspromenad med henne vilket hon brukar göra efter cirka två minuter om hon är trött, men inte igår inte ;)
Vid halv tio valde hon i alla fall att somna och sov till sex imorse, vaknade visserligen för amning en gång, men annars sov hon bra.
Och idag tar hon igen gårdagens sömn, för nu ligger hon och sussar i vagnen =) Mammas älskling!

Nya fina kläder

Titta vilka fina kläder farmor Elisabeth gav till Alva igår. TACK så jätte mycket! Tror bestämt att skruttan får börja ha klänning lite oftare nu, men inte mig emot.


2 klänningar med matchande hårband, en kofta, en jacka och ett par rosa baby "uggs" =)
Bortskämda lilla unge ;)


Naprapat=ett måste

Idag väntar naprapaten klockan 11 eftersom min rygg börjar ta kål på mig. Kanske inte så konstigt när man bär runt på världens goaste unge hela tiden...Håller tummarna för att naprapaten hjälper.




Sugmärke på läppen..

Hmm när hade man senast ett sugmärke?? När man var 14 år??
Nu är jag i alla fall stolt ägare till ett på överläppen, skapat av underbara lilla Alva. Hon var lite hungrig i förmiddags så när jag pussade på henne så sög hon tag i min överläpp rejält, så nu har jag ett blått sugmärke på läppen, haha,gullunge!

Ny vecka, lugn vecka??

Ny vecka och ingenting speciellt inplanerat, ganska så skönt måste jag medge ;)
Inga måsten, men en hel del saker jag vill, Ikea, träffa en massa kompisar, fixa ordning här hemma, rensa bland Alvas kläder eftersom hon växer som en galning etc, men det sköna är att inget är ett måste så jag kan fixa och dona med det när jag vill =) LOVELY!
Ett måste är dock vaccinationen mot svininfluensan!
Och vem vet kanske öppna förskolan idag? Får se vad vi känner för..

Glasögonorm

Så här söt kan man vara i mammas glasögon =)


I love dad bodyn sattes faktiskt på av en slump då skruttan bajsade ner
dagens outfit nr1, men det var ju tur att den kom på eftersom det är farsdag
och Alva älskar pappa!

Vuxensäng

Jag och Johan är numera ägare av en "vuxensäng" haha. Tills idag har vi levt med en 120 säng, vilket funkat bra tills jag var gravid i åttonde månaden ungefär, då började det bli riktigt trångt. Så nu är det med andra ord inte längre okej att somna på soffan och inte gå in och lägga sig i sängen när man vaknar på natten! (Hint till Johan)
TACK, TACK, och lite mera TACK till Johans moster Monica som gett oss sängen!


Måste dock åka och köpa madrassskydd imorgon, hmm och kanske ett
överkast och kanske lite fina kuddar att ha ovanpå överkastet ;)
Haha, får nog bli en tripp till IKEA i veckan, för madrasskydd är ett måste, men det andra är bara roligt piff ;)


Vi ska även ta och inviga våra duntäcken som vi fick av Johans mamma Elisabeth i inflyttningspresent, TACK så jätte jätte mycket! Har inte velat använda dem förrens vi fått den nya sängen så i natt blir det premiär gånger två =)
Med andra ord är tanken att jag i natt ska sova som en prinsessa med ny säng och nytt täcke, håller tummarna för att även min lilla prinsessa väljer att sova som en prinsessa utan att väcka mamma allt för många gånger..

120 sängen flyttade vi in i Alvas rum, så där får den stå tills dess att Alva börjar sova därinne. Känns skönt att kunna gå in och lägga sig där på nätterna om Alva är kinkig eller bara allmänt pigg och glad på natten så att Johan slipper vakna när han ska upp och jobba. Det räcker faktiskt med att en av oss får för lite sömn ;)


FARSDAG!

Johans första farsdag fick firas med frukost på sängen, glad dotter, glad mamma, ett litet paket och ett fint kort. Är så glad över att Johan är pappa till min dotter! Bättre pappa finns inte!


Första farsdag brickan, men många fler ska det bli ;) Inte idag, men nästa år
och året därpå och året därpå och så vidare ;)

Schindlers list

Jag måste vara den enda som INTE sett Schindlers list!?? Var sjuk den dagen som den visades i skolan när jag gick på högstadiet och sen har det bara inte blivit av, men igår så visades den på TV4+ och gud, vad den är BRA!!
Rekommenderas starkt om det nu finns någon mer än jag som inte sett den tidigare!?? Kanske bör tilläggas att den handlar om nazismen.


Gullungen somnade på mig i soffan och fick snällt ligga kvar tills det blev
 paus eftersom jag inte ville lägga ner henne i sängen med risk för att hon skulle vakna ;)


Morbror Robin

Igår när vi kom hem var morbror Robin här så då fick Alva mysa lite med honom. Och kors i taket, hon var vaken OCH glad när hon träffade honom. Enligt Robin så sover nämligen Alva hela tiden eller så gråter hon, hmm känns som att morbror bör träffa henne lite oftare...




Hälsomässan

Idag har skruttan och jag varit på hälsomässan med mamma. Åkte dit runt elvatiden och hem vid fyra, så det var ett par timmar. Funkade bra att ha Alva med på mässan, blev några amningspauser och slalom med barnvagnen, men det funkade kanon. Alva var väldigt intresserad av det mesta vilket resulterade i väldigt lite sömn, men hon var glad i alla fall =)
Den lilla stund som hon sov gick mamma runt med Alva i vagnen och jag fick chansen att provligga en spikmatta. Det var riktigt skönt och avslappnande så nu ska jag börja ligga på spikmattan som Johan köpte i somras, men som tyvärr inte hunnits användas så mycket, men nu ska jag hjälpa till med det.
Underbara mamma skämmer bort mig en del ibland, inte för att jag klagar ;) Så idag fick jag en hälsopåse och naturgodis samt blev bjuden på både entré och fika. TACK, TACK, TACK!!




Sovmorgon!?

Jag vet inte riktigt om man kan kalla det sovmorgon, men imorse fick vi ligga kvar i sängen till 09.30!!! Alva var visserligen pigg som en lärka mellan halv fyra och fem i natt, men även jag var "pigg" då så det var lätt värt att vara vaken då så att man fick slöa på morgonen =) Ok, 9.30 var väl lite överdrivet, Alva vaknade som vanligt tidigt, men låg och snackade och myste i sängen till 9.30 och gissa om det var skönt ;)


Sömn går före bad...

Nä, jag skippar badet. Har suttit och häckat på nätet ett tag nu och samtidigt konstaterat att några timmars sömn är mer värt än ett skumbad ;) Kan bada imorgon, men vem vet när man får sova, haha. Imorgon väntar hälsomässan med mamma och Alva så då är det bäst att vara utvilad.
GOD NATT!
Hmm, klockan är bara halvtio, men nu går jag och lägger mig haha, snacka om skillnad mot hur livet var för ett år sedan, då fanns det knappt på världskartan att gå och lägga sig halvtio en fredagskväll, men nu UPPSKATTAR jag SÖMN! ;)


Personliga kockar

Nu är jag hemma själv och ska snart tappa upp ett skumbad och njuta lite. Dock med öppen dörr så att jag hör om skruttan vaknar.. Johan är iväg och spelar poker och Lollo och Emma har precis åkt hem eftersom dom ska upp tidigt imorgon, men det har varit en riktigt trevlig kväll =)

Lollo och Emma har härjat i köket medans jag och Johan suttit vid köksbordet och snackat skit och njutit av ett glas rödvin, eller snarare ett halvt, men tro mig jag NJÖT!!
Till middag serverades det ljuvliga lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater och till det klyftpotatis och sås, Mumsfilibaba!
Tänk om alla kvällar skulle vara så här med bästa vännerna, god mat som lagas av bästa vännerna och glad och mysig bebis..Hint, hint ;)

Tack tjejer för en UNDERBAR kväll! Ni är grymma!!

Underbara Lollo och Emma härjar i köket!

 

 


Långpromenix

Idag har vi tagit en långpromenad på 2½(!) timme tillsammans med grannen Marlene och hennes lilla Melina. Vi träffades på bvc igår med föräldragruppen och det visade sig att hon bor i samma område som mig. Så i förmiddags när jag bestämde mig för att gå på promenad med skruttan slängde jag iväg ett ms till Marlene och frågade om hon ville följa med och hon var inte sen att haka på ;)
Riktigt trevlig promenad, rask, helt okej väder, glada sovande bebisar och trevligt sällskap. Kan knappast bli mer ultimat promenix ;) Känns kul att ha träffat en mamma som bor i krokarna så att man kan träffas lite mer spontant och utan planering...




Underbara vänner

Nu är underbara Lollo och Emma hemma hos oss =) Och inte nog med det, dem har handlat mat och ska LAGA mat åt mig och Johan, dem är för underbara, snacka om kanonkompisar!!

Date med Sanna och Ofelia

Efter föräldragruppen igår så åkte vi hem till Sanna och Ofelia. Sanna kände för en liten promenad så vi tog oss ut i pissvädret och gick mot centrum för en fika och lite shopping. Tyvärr hittade jag ingenting av intresse, försökte hitta ett snyggt pannband som jag kan ha när jag är ute och går och har uppsatt hår, men jag hittade inte ett endaste, hittade inte ens några fula pannband, suck. Antar att det får bli mössa som vanligt. Måtse verkligen ta mig förbi mamma och hämta kartongerna med vinterjackor, mössor och vantar...


Sanna och Ofelia.


Alva var allmänt trött och när hon var vaken så vile hon gosa med mamma =)


Gårdagens roligaste bild var helt klart den här när Ofelia försöker kasta sig till Alva =) Haha, sikka ungar, dom kommer bli vilda när dom blir större...




snöblandatregn premiär och trött madam

När vi åkte till bvc igår så var det pissväder ute, snöblandat regn, men Alva älskade det och var riktigt imponerad.


Första gången Alva ser snöblandat regn =)

Det var riktigt trevligt att träffa föräldragruppen, totalt var vi 8 mammor med bebisar mellan 6-10 veckor, riktikg kul att alla är nästan lika gamla. Vi fick prova på babymassage, men Alva tog igen sig efter onsdagens vakna dag och sov igenom massagen så jag fick snällt titta på, haha, men vi ska försöka här hemma i helgen =)


Lagom trött madam som somnat på det bästa stället av dem alla, på mamma =)


Föräldragruppspremiär

Här är vi redo för att snart bege oss ut i det snöblandade regnet och ta oss till bvc för första träffen med föräldragruppen. Jag ser verkligen fram emot att få träffa lite andra mammor och bebisar som bor i närheten =) Ska bli riktigt kul och efter föräldragruppen så ska vi troligen träffa Sanna och Ofelia så idag blir en riktig mamma och bebisdag ;)


Alva är redo för föräldragruppen, men ville leka lite i babygymmet först.


Vakna tjejen

Åkte till centrum vid lunch för att ta en fika med Vanna och Vilda som är på besök från Piteå. När jag parkerat bilen, tagit ur vagnen, tagit upp Alva ur bilbarnstolen och lagt henne i vagnen så börjar jag tömma fickorna på jackan så att jag skulle slippa ha den på mig och vad upptäcker jag då, plånboken är kvar hemma, SUCK!
Så då fanns det två alternativ, trixa in Alva och alla grejer i bilen igen eller låna pengar av Vanna, blev helt klart alternativ två, behövde inte ens fundera länge ;) haha

Blev dock en kort fika eftersom både jag och Vanna var riktigt trötta, men trevligt var det. Vilda har redan blivit två(!) år, vart tar tiden vägen? 
Höll tummarna för att Alva skulle somna i bilen hem, men icke sa nicke, inte heller somnade hon på vår promenad som varade en timme, inte heller i bilen till vårdcentralen när jag skulle vaccineras, blev för övrigt ingen vaccination eftersom vaccinet tagit slut IGEN!! Dom fick påfyllning imorse och när jag kom var det redan slut, men, men, det är bara att vänta tills nästa onsdag.
Alva valde att somna först vid fem och sover fortfarande, hoppas dock att hon vaknar till om ett litet tag för annars lär det bli en jobbig natt med en pigg liten tjej. Helt sjukt egentligen att hon orkar vara vaken en hel dag med en enda liten powernap på ca 20minuter, men är man nyfiken på världen och inte vill missa något så är man.

Söta Vilda, kan säga att namnet passar henne perfekt ;)


Mammas morgonpigga skrutt

Min lilla skrutt har världens bästa morgonhumör! Hmm, känns inte som att hon ärvt det från mor sin ;)

OBSERVERA att detta är strax efter klockan 6 på morgonen...








Kan verkligen inte beskriva hur mycket jag älskar vår lilla skrutt!


Ny säng snart tack ;)

Nu längtar jag om bara den efter vår nya säng så att vi alla tre kan få plats i sängen utan problem och att jag kan amma i sängen även när Johan ligger och sover där. I natt gick jag ut i vardagsrummet för att amma skruttan, men hon ville bli liggammad så det var bara att lägga sig ner på vardagsrumsmatta eftersom soffan är lite väl "insutten" ;) haha. Blev lite hårt att bara ligga på mattan så jag gick in i Alvas rum och hämtade en madrass om hör till spjälsängen så inatt har jag/vi legat på en liten spjälsängsmadrass och sovit, eller i alla fall mellan klockan fyra och sex, men nu längtar jag efter en större säng!
Johan undrade vart vi var när han vaknade imorse när både sängen och soffan var tomma, men till slut såg han hur vi låg på golvet, haha, vilken syn ;) Hoppas att det finns tid i veckan att åka och hämta sängen hos Monica, håller tummarna för det. Håller dom hårt ;)


2 månaderskontroll

2 månaders kontrollen igår gick galant!
Alva klarade av allt som man ska kunna när man är två månader =)
Hjärtat slog som det skulle, magen kändes som den skulle, reflexerna var som de skulle, ögon oh öron var fina, nacken var tillräckligt stark, svarsleendet fick mig att smälta osv osv.. ;)
Vikten låg på 6570g (!) och längden på 60 cm. Mammas lilla älskling börjar bli stora tjejen ;)

ändringar..

Dagens to dos blev lite ändrade.
Vaccinet mot svininfluensan var slut så det får jag fixa imorgon istället, pyjamasbyxor hittade jag, men ingen överdel, sockor hittade jag, men köpte inga, men läkarbesöket hos bvc blev i alla fall av =) Och så har vi hunnit med en kaffe och Ben&Jerry hemma hos Sanna och Ofelia innan bvc. Och en dammsugning, i alla fall av kök och vardagsrum, resten får jag ta imorgon, så mina to dos för imorgon har blivit fler ;)

När vi satt i väntrummet på BVC så ringde min telefon och det var kusin Hanna som ringde och undrade om hon och kusin Hilda fick komma förbi och leka lite med Alva och självklart fick dom det! Så dom tog en promenad hem till oss och gullade med skruttan och så åt vi lite mellis bestående av rostade mackor och oboy, hmm det var verkligen inte igår som jag satt vid köksbordet och åt mellis ;)
Sen när vi satt i bilen så ringde farmor Elisabeth och bjöd på middag..TACK! Och efter middagen bjöd hon på en Ben&Jerry, så idag har det blivit TVÅ! Måste verkligen skärpa mig om de sista fyra gravidkilona ska försvinna, haha. 16 gone 4 more to go...


"To dos"

Dagens "to dos":

* Köpa pyjamas till mig så att jag slipper frysa när jag är uppe och går med Alva på nätterna.
* köpa sockor till mig av samma anledning som ovanstående.
* Vaccinera mig mot svininfluensan.
* Gå till BVC för Alvas 2 månaders kontroll.
*Handla bröd.

Jag antar att det bara är att gå upp till vårdcentralen och be om en spruta!? Eller måste man boka tid? Äsch, jag chansar på att bara gå dit ;)

Nu ska vi äta lite frukost och göra iordning oss för dagens äventyr.



Ostkrokar- ME LIKE

Alva leker och jag svullar "ostkrokar", haha, underbart =)


Fara runt till höger och vänster.

Vi har åkt bil hela morgonen, först åkte vi och lämnade nycklarna till lägenheten, sen till Värmdö för att hämta J´n nya firmabil, sen till Huddinge för att lämna in nya bilen på jag vet inte vad ;) och nu är vi äntligen hemma =)
Alva var inte den gladaste i bilen,men nu ligger hon som en solstråle under babygymmet och jollrar som bara den, gullunge! Ska ge henne lite mat snart och hoppas på att hon känner för en liten tupplur tillsammans med mamma sen, för i eftermiddag ska vi åka och hämta J´s bil igen. Snacka om att fara runt till höger och vänster...


Sovplats

I lördags när vi var och kollade in bygget av stallet så somnade Alva och efter ett tag blev det lite tungt att bära så då fick hon ligga och vila lite brevid mig på bilflaket =) Sötnos!



Ser lite farligt ut, men jag satt faktiskt brevid!


Klädkap

Här är mina kap från Tradera. Fatta, bara 100kr!


Pigg som en lärka

Hmm säger man pigg som en lärka??
Oavsett,så här pigg var Alva för några dagar sen när hon egentligen skulle sova... Busunge ;)

 


Sötare och gladare unge får man allt leta efter...


RSS 2.0