Det börjar ta sig...

140 ml välling, det går framåt, sakta, men säkert ;) Så nu är det bara att vänta och se hur länge hon står sig på det innan hon vaknar!?? Men, men, alltid en början...

Johan ligger nerbäddad på soffan med hög feber, stackars "liten", men jag håller tummarna för att han blir frisk till påsk så att vi kan njuta av det fina vårvärdet som utlovats. Själv så tänkte jag sitta lite framför datorn ikväll, läsa lite bloggar, göra mig en kopp te och kika på Greys klockan 21. Jag har missat de två senaste avsnitten, ett för att jag hade på tok för hög feber för att orka hålla ögonen öppna och förra veckan vet jag inte riktigt varför jag missade det, men missade det, det gjorde jag, suck. Men som sagt, ikväll ska jag kolla på Greys, men eftersom Johan är sjuk så får han bestämma kanal på tv´n i vardagsrummet och jag tippar på att han INTE vill kika på Greys s det blir nog Tv för mig inne på kontoret, men det är inet så illa det heller ;)

Greys, here I come...


Skrutt ligger just nu ovanpå mig och tar s...

img_0055 (MMS)

Skrutt ligger just nu ovanpå mig och tar sig en sen eftermiddagsnap, men hellre det än ingen alls ;) Klart att man blir trött av att vara på påsklunch på mammas jobb. Vi fick kanongod mat och räksalladen var gudomlig! Alltid lika kul att hälsa på jobbet, träffa alla och höra lite skvaller. Och inte nog med att vi fick smarrig mat utan vi fick även med oss ett påskägg fyllt med godis och två biobiljetter, så nu blir det bio, man tackar! Nä, nu ska jag vila lite med skrutt, lika bra att passa på.


Städning av badrum, usch

Just nu håller vi på med något så roligt som att städa badrummet. Usch, badrum är verkligen det absolut tråkigaste (och äckligaste) rummet att städa... Det spelar ingen roll hur ofta man städar, ett badrum är ändå värst ;) Men tack och lov har jag min Johan som trots feber och huvudvärk just nu rensar avloppet eftersom han vet att det är bland det värsta jag vet. Han är för underbar! Men, när han är klar tar jag över igen, hmm tror nog att det kallas för Teamwork ;)

Vi har precis kommit hem från en kanondate...

img_0048 (MMS)

Vi har precis kommit hem från en kanondate med Jennie och Ella. Först lek på öppna förskolan, sen promenad i det underbara vår vädret, lunch på Kumla herrgård (tack, jennie, nästa bjuder jag på!), latte utomhus på Svallings, promenad hem, påskpyntade rosenbusken och bu lapar jag sol och njuter av livet medans skrutt sover i vagnen... Jag är så lycklig och tacksam för mitt liv, min familj, våren, skatteåterbäringen och att jag får möjligheten att njuta av livet tillsammans med nära och kära! LIvet leker och jag är så lyckligt lottad! Tack Johan för att du är den du är och tack för att vi skapat det vackraste av allt, vår alldeles egna lilla skrutt, vår lilla Alva, mamma älskar dig!


Before and after

Med en sjuk karl hemma, storkok av barnmat på spisen, en skrutt som inte är så sugen på att samarbeta kan lätt resultera i att det ser ut så här:



Men när skruttan väl börjat samarbeta, ätit middag, badat och sen somnat så kan en effektiv mamma fixa så att det istället ser ut så här:


Me like it!
Ljusen tända och redo för kvällen!


Ny vecka, igen

Här hemma har jag just nu en liten fröken som vägrar att äta frukost. Har försökt tre gånger nu, men hon kniper igen munnen, vrider bort huvudet och ser allmänt bestämd ut. Inte ens när jag försöker förklara att frukosten är dagens viktigaste mål ger hon sig... Så nu har jag och Alva haft ett snack om att det inte blir någon frukost om hon vägrar för idag har mamma bestämt sig för att sätta hårt mot hårt, ingen amning på morgonen. Vi får väl se hur det går, men så småningom måste hon nog ge med sig, förhoppningsvis slipper jag ge med mig i alla fall ;)

Vi funderar på att ta oss till öppna förskolan, men någon stress orkar vi inte med så om vi hinner går vi nog dit en liten stund i alla fall, men det beror som sagt på hur morgonen flyter på. Johan är hemma och "sjukmyser" med oss idag, stackaren. Han har läkartid nu på förmiddagen och det är både så att man hoppas att han har halsfluss så att han får medicin, samtidigt som jag inte vill att ahn ska behöva vara sjuk, men hellre medicin så att man blir frisk fort än att ah ett virus som bara jävlas med en...

Nä, nu ska vi försöka oss på lite frukost igen och sen ska vi börja göra oss redo för dagen.

Ny vecka, Nya tag och nya äventyr, Underbart!


Tröttmössa

Usch, jag är redan trött, så jag kikar bara in för att säga god natt och dröm sött! Resten av familjen sover redan, Johan är sjuk och har däckat på soffan, stackarn! Jag håller tummarna för att han inte blir lika sjuk som jag och Alva var förra veckan,det önskar jag ingen!

Idag har jag varit på seans med mamma och Johan och Alva har vart på äventyr utan mig, men mer om det imorgon, för nu väntar sängen. Tröttmössa!?? Ja, visst ;)

Sommartid och sova på mage

Sommartid, hmm, känns avlägset med sommar, men den som väntar på något gott...

Igår var vi på middag hemma hos familjen Anderberg för att fira Rikard som fyllde 40 år. Trevligt sällskap och riktigt smarrig medelshavsbuffé resulterade i att jag såg gravid ut när vi åkte därifrån vid 23 snåret. Skrutt vaknade titt som tätt när vi var på middagen och det kanske inte var så konstigt, vem vill sova när man istället kan leka med kusinerna!??
Väl hemma så somnade hon på pappas bröst och jag och Johan bestämde oss för att hon skulle få prova att sova på mage även i spjälsängen eftersom hon sover så bra när hon ligger ovanpå oss och sover, så tyckte vi att det var värt ett försök. Tidigare har jag varit rent av livrädd för att låta skrutt sova på mage, men nu är hon stark nog att lyfta huvudet och rulla över till rygg om hon vill så då kan hon lika gärna få sova på amae om hon sover bättre så. Och när jag och Johan var liten så var det "livsfarligt" att sova på rygg, då skulle minsann alla bebisar sova på mage och se på oss, vi har klarat oss galant.
Sagt och gjort, jag la ner skrutt i sin säng på mage och hon somnade in direkt och efter ett litet tag kom även de söta snarkningarna igång. Efter en timme ca 00.30 vaknade hon upp för lite mat och fick då sova på mage brevid mig i sängen för jag var för trött för att resa mig igen och bära henne till sin säng, lat, jag vet. Men, men hon sov på mage brevid mig och vaknade inte upp igen förrens klockan FEM för lite mat och somnade sen om igen till, hör och häpna 08.30 (ok, sommartid, så egentligen 07.30, men ändå rekord). Så inatt blir det nog till att sova på mage igen ;)



Nu har vi precis varit på babysim och ALva...

img_6807 (MMS)

Nu har vi precis varit på babysim och ALva har totalslocknat i bilen. Det tar på krafterna att bada, dyka och simma runt.


Våren är på G

Idag har vi njutit av att våren äntligen är på väg. Vi åkte som sagt till Uddby gård med Jennie och Ella för en promenad, även hunden Tottie var med. Det blev dock en kort promenad då Ella hade bestämt sig för att hon inte alls ville ligga i vagnen, men efter ett tag insåg hon att det var ok, så då började vi gå, men sen upptäckte vi att snön tyvärr inte smält bort på skogslingorna, så vi vände om och satte oss på Uddby gård och åt lunch istället. Det bästa av allt var nog att dom hade bord och stolar utomhus, så idag blev det lunchpremiär utomhus!

Alva ratade lunchen totalt och fick till slut bli lite ammad trots att jag försöker undvika det i största möjliga mån, men ibland måste man. Jag tror nog att det är en tand på g igen för skrutt "matvägrar" på dagarna, frukost och middag funkar hyfsat, men annars är det inge roligt med mat och så var det när tand nummer ett och två kom, så det återstår att se om det kommer upp en till liten gadd!??

Efter lunchen tog vi bilarna hem till oss och gick istället ut på en härlig vårpromenad i Trollbäcken och njöt av att gå med vagnarna på asfalt. Tänk att lite asfalt kan göra två mammor som kämpat med vagnarna en hel vinter så lyckliga ;)


Å, vad kul det var att leka med hunden Tottie! Alva var lyrisk!


Smörgåsrånen gick i alla fall att äta för madam envis ;)


vi njuter av en lunch i solen på uddby går...

img_0041 (MMS)

vi njuter av en lunch i solen på uddby gård...underbart!


Redan fredag

Oj, redan Fredag, snacka om att den här veckan sprungit iväg, men inte oss emot, helgen ser vi fram emot. Mys med pappa, babysim och 40-års fest står på schemat, eller som Rikard sa, han bjuder på middag för att fira våren ,haha, lite åldersnoja!??

Idag ska vi åka till Uddby gård med Jennie och Ella för en promenad och sen blir det nog en latte eller två. Ska bli riktigt härligt att vara ute och gå på nya marker och inte bara promenader här i Trollbäcken, men klagar gör vi inte ;)

Alva har precis vaknat upp från en liten kort nap på ca 20 minuter, men jag hann göra iordning mig och lägga in dom sista räkningarna. Usch, vad det är tråkigt att få in pengar på kontot för att i nästa stund bli av med dem igen. Kan inte jag få vinna några miljoner!?? Nä, nu ska vi ta och göra iordning Alva, ren blöja och rena kläder och sen är vi redo för att bli upphämtade av Jennie och Ella.

Vi önskar alla en underbar dag och så ska vi nog försöka oss på ett blogginlägg från promenaden ;)
Glöm inte att NJUTA!

vi ska snart möta upp Lovisa för en lunchd...

img_0028 (MMS)

vi ska snart möta upp Lovisa för en lunchdate på söder... vi e laddade och förhoppningsvis somnar skrutt en stund i vagnen innan lunchen...


Våffeldagen

Om man glömt att köpa bröd, det finns våffelmix hemma och det är våffeldagen... Vad passar då bättre än lite våfflor till frukost!??


Underbara frukost!!

Alva fick dock nöja sig med äppelgröt, men jag ar lovat henne att nästa år då ska hon också få våfflor till frukost på våffeldagen och hon verkade nöjd med den dealen och glufsade i sig en hel portion gröt och ett smörgåsrån.


Kvällens Status

Kvällens status:

Johan är och slänger en massa skräp på återvinnigscentralen, Skrutt sover sött i sin säng och jag ska nog ta och tappa upp ett bad och läsa nya föräldrar&barn tidningen som damp ner i brevlådan igår =) Och sen väntar underbara Grey´s.

 Underbara Onsdagskväll, tänk vad lyckligt lottad jag är!!


Lek och ännu mera lek

Det blev ingen rim och ramsor idag heller. För när Alva vaknade i vagnen så ville hon självklart leka med sina kompisar och sen var det dags för lunch och helt plötsligt var klockan 12.50 och rim & ramsor började klockan 13 så vi bestämde oss för att stanna kvar hemma hos Marlene och Melina för lite mer lek och fika. Det var somvanligt riktigt trevligt och kul att träffa mammagruppen som idag bestod av Elisabeth&Gösta,
Jeanette&Nikki-Li och själklart även dagens värdinnor Marlene och Melina.

Efter en massa lek så gick vi hem och väntade på tant Ida som kom förbi på middag. Och självklart blev det ännu mera lek och skitsnack då och Alva fick allt höra på riktigt tjejsnack, haha ibland såg hon lite chockad ut =)


Så här glad var Alva över att få träffa sina kompisar.


Gösta var i sitt esse idag och drog konstant tjejerna i håret, haha


Hela gänget samlat:
malina, Gösta, Alva och Nikki-Li

Självklart fick tant Ida sjunga lite med skrutt =)


rolig tjej.                            

img_0012 (MMS)

så här rolig är Alva på lekdaten ;) men jag passar på att njuta av en kopp te medans skrutt laddar i vagnen för rim och ramsor.


Snart pyser vi till grannen

haha, nedanstående inlägg är ett mms från min mobil och inlägget innan det också, som sagt, det kommer ta ett tag innan jag får kläm på det här, men det är bara att kämpa på...

Snart ska vi röra oss till Marlene och Melina, men tyvärr lär vi nog bli sena för ugn&micro reparatören har inte kommit än, jag blir så LESS!!

att leka med stekspaden är nya grejen :) s...

img_0009 (MMS)

att leka med stekspaden är nya grejen :) sötnos!


god morgon

god morgon!
för oss väntar en fullspäckad dag...
först ska det komma någon och kolla på vår ugn och microMicrosoft, för klockorna går i otakt, vilket är väldigt irriterande med tanke på att dem sitter ovanpå varandra. VId 11 ska vi hem till marleneMarlene och melinaMelina för lite lek och skitsnack med mammagruppen, med andra ord, det är onsdag... Sen väntar rim och ramsor på biblioteket och sen lek med tant Ida. Vi kommer att vara helt slut ikväll ;) Men kul kommer vi ha!

Ska ta och göra iordning mig nu och plocka undan efter frukosten, lika bra att lägga på ett kol för snart vaknar nog skruttskritt från sin powernap.

NJUT av dagen!

Deppan

Som sagt, idag har jag införskaffat en Iphone och inte kunde Johan vara sämre så nu sitter vi här och leker med våra nya telefoner =) Nä, nu börjar deppan igen så nu måste jag springa till soffan...

iPhone.

Nu har jag änligen en Iphone, får se hur lång tid det tar innan Jag
Får Kläm På Det...

Luft för själen

Vi har precis kommit hem från öppna förskolan och en promenad i det gråa regnvädret, men skönt för själen att få lite frisk luft och för skrutt att få lite sömn utomhus. Alva var en lite trötter efter öppna förskolan och somnade nästan direkt i vagnen, så jag tog en halvlång promenad, andades in den friska luften och lät tankarna flöda. Helt underbart, så nu är jag laddad med ny energi och snart väntar lunchen som kommer ge ännu mer energi, jippie! Alva nekade bestämt lunchen när hon vaknat så nu står den på köksbordet och väntar på ett nytt försök om stund, men den som väntar på något gott... Idag blir det nämligen en av favoriterna, kalops, yummie!

Fast först väntar lite lek för mor och dotter, LOVELY!!


Duschen nästa

God morgon!

Tisdag och det ligger än en gång SNÖ ovanpå den underbara asfalten...När ska våren komma på riktigt!?? Men, men snart kommer den, det är bara att härda ut och hoppas på värmande sol även idag.

Alva ligger just nu och sover i sin säng och jag ska egentligen inte alls sitta här framför datorn utan jag ska ta mig en snabbdusch innan skrutt vaknar. Vad dagen har att bjuda på vet jag inte utan det frå bli som det blir, men om vi orkar/hinner tar vi nog en sväng förbi öppna förskolan nu på morgonen så att skrutt får leka lite.

Nä, nu ska jag skynda mig in i duschen!

Sovmorgon

God morgon!

Idag startade vi dagen med en sovmorgon/mysmorgon i sängen fram till klockan åtta, riktigt skönt! Sen kickade vi igång med en grötfrukost för Alva. Och nu är vi påklädda och redo för att ta oss till öppna förskolan för lite lek med kompisarna. Vi håller tummrana håårt idag för att solen ska lysa starkt och göra så att den dumam snön som kom igår ska smälta bort fortare än kvickt ;)

Njut av dagen och tänk på att en ny vecka innebär nya tag och nya chanser...

Fixarsöndag

Idag har vi haft en riktig fixarsöndag här hemma. Jag och Alva har städat och Johan har byggt i garderoben så nu kan vi äntligen sova i sovrummet igen, jippie, men i natt tar jag och sover på soffan. Eftersom skrutts rum ligger helt i andra delen av huset (ok vi bor inte så stort, men både hall, badrum, kök och vardagsrum ligger emellan våra sovrum) så känns det lite väl att gå från att sova i extrasängen i hennes rum till att sova i vårt sovrum, så jag tar en liten mindre flytt i natt ut till soffan och sover där så att jag vet att jag hör henne och sen kan jag flytta in i vårt sovrum, men barnvakten får allt ta och flytta med mig in dit ;) Men oj, vad skönt det kommer att bli att inte vakna av småljuden och förhoppningsvis kommer det även bli lättare att få bort nattamningen när jag inte sover så nära vår älskade lilla skrutt.

Efter en hel dag av fixande så blev det köpepizza till middag och även mamma bjöds på pizza som tack för hjälpen för att hon ännu en gång tvättat åt oss. Tack, du är underbar!!


Trots en massa fixande har det hunnit med en hel del lek och här har pappa
stoppat ner skrutt i leklådan =)



Spännande att titta på när det bakas pizza...


Far och dotter på äventyr och mamma är själv...

Här startades lördagen klockan 05.45 av att skrutt ville upp och leka. Så vi gick upp och lekte ett tag medans Johan fick lite sovmorgon. Vid sjutiden var skrutt helt slut efter lekandet så då sov vi en stund på soffan och sen vaknade Johan upp och sa åt mig att sova vidare lite och inte tackar jag nej till det ;) Så jag somnade om och sov till klockan 10, ljuvligt! Och när jag går upp så är inte Johan och skrutt hemma och när jag tänkte fter ett tag så komer jag på att han nämnde något om Byggmax, så nu är dom på äventyr och jag har haft en hel lördagsmorgon för mig själv. Jag har hunnit duscha, sminka mig, fixa håret, plocka iordning lite, starta diskmaskinen, packat inför babysimmet och ätit frukost, snacka om att vara effektiv ;)

Nu ska jag lägga mig på soffan och njuta lite av lugnet före stormen, för sen väntar lunch för skrutt, babysim och sen kalas för min kusin Jessica. Med andar ord, härligt fullspäckad dag!

Får inte glömma att säga stort GRATTIS till Rikard på 40-års dagen!!


Fredagsmys

Middagen är avklarad, skrutt sover, ljusen är tända, grönsakerna skurna, dippen blandad, kuddarna i soffan uppuffade, tv´n inställd på 4an, mjukiskläder på, älsklingen hemma och snart börjar solsidan.
Underbara fredagsmys!

Önskar alla en underbar fredagskväll!!


Fredag

Vi börjar dagen med att önska alla en UNDERBAR fredag! Vi mår bra och är redo för helg!!


Så här glad är Alva över att ha fått äppelgröt till frukost och att det äntligen är fredag och då väntas fredagsmys!

Vi har kickat igång dagen med buller och bång:
Frukost: Check
Lek:check
Skrutt påklädd: Check
Köket städat: Check
Alvas rum städat: Check

Jag ska försöka hinna med vardagsrummet, badrummet och dammsugning nu på förmiddagen också så att alla sjukdomsbakterier försvinner, med andra ord, I´m back!!! Sen ska vi belöna oss med att hitta på något roligt.. Kanske ringa någon kompis och leka!??Men vi tar dagen som den kommer, inegn idé att stressa, men njuta ska vi i alla fall!!


Latte och tapetjakt

Äntligen har vi lämnat husets fyra väggar(varför säger man fyra väggar!?? Vi har väl fler än så, eller??) för en sväng till centrum, halsflussen till trots ;) Alva var helt lyrisk på bussen och tittade på allt och alla, man såg på henne att det var ett tag sen hon fick ge sig ut på äventyr med mamsen och även jag strålade ikapp med henne, lycklig över att få lite frisk luft. Väl i centrum blev det en sväng förbi Lindex där klänningen byttes mot en jätte fin "tunika" sen snabbt in på Ica och sen gick vi och köpte en efterlängtad latte till mig, veckans första och ack så god... Jag är verkligen ingen kaffedrickare i vanliga fall, utan mer en tedrickare, men en latte då och då, (läs när man är i närheten av espressohouse/Waynes) sitter aldrig fel. YUMMIE!

När vi kom hem så var Johan redan hemma och höll på att fixa i min (ok, vår, men min dröm) blivande walk-in-closet så jag och skrutt åt lite mellis och sen åkte hela familjen iväg för att kika på tapeter till garderoben. Jag hittade en favorit och Johan gillade den också, så troligen blir det den, men jag tänker inte avslöja något än utan ni får helt enkelt hålla er tills ni får se slutresultatet...


Mor och dotter på vift...


Jag låter bilden tala för sig själv...


Bäst att sitta på pappas axlar så att man kan hojta till om man ser någon fin tapet som mamam och pappa missar....


Underbara Vårtecken

Å idag såg jag och Alva ett riktigt vårtecken hos en av våra grannar:



Tänk, det blir nog en vår i år trots allt, JIPPIE!!


Vi flyr från huset!

Nu jäklar tänker vi bege oss UT!!! Min feber är nästan som bortblåst och halsen är väl som den var igår, men, men den överlever en sväng till centrum. Det blir lite mathandlande, byte av klänningen och en LATTE!! Å, vad jag längtar efter en latte, mums...


Torsdag morgon

God morgon!

Här har vi redan hunnit med både medicin och frukost. Alva smällde i sig en hel portion gröt idag utan problem vilket gör mig glad eftersom det innebär ytterligare en ammning mindre. Eftersom min hals fortfarande värker som bara den så så blir det nog en hemmadag även idag, men om febern ger med sig så tar vi nog bussen upp till centrum och byter en klänning på Lindex som Alva fick av Irre förra veckan, men jag tippar nog på att febern håller i sig och vi blir hemma. Om någon orkar, vill och vågar så får ni gärna komma och leka med oss nu på dagen... Välkomna Men hör av er innan för annars vet man inte alls vilken syn man möts av ;)


Snusande skrutt

Om Alva själv fick välja så skulle hon nog börja dagen med en snus, precis som pappa... Men hon får nöja sig med att lukta, smaka och känna på dosan istället, men hon är lika nöjd för det.


Och varför inte skrynkla till bordslöparen lite till!??

Snart blir vi sociala igen ;)

Så här har den senaste veckan sett ut:

Torsdag: Hemma (skrutt sjuk)
Fredag: Hemma (skrutt sjuk)
Lördag: Hemma, sväng till akuten (skrutt sjuk)
Söndag: Hemma, han njuta av en kort promenad, sen närakuten och sen middag hos mamma. (feberfria, men skrutt konstaterades ha öroninflammation)
Måndag: Hemma (jag sjuk)
Tisdag: Hemma (jag sjuk)
Onsdag: Hemma och vårdcentralen. (jag sjuk)

Med andra ord en riktig sjukstugevecka, men jag och skrutt har haft det väldigt mysigt tillsammans ändå!!! Vi har myst, sjungit, lekt, sovit tillsammans mitt på dagen, ritat, haft medicinpremiär, tränat på att krypa, badat, sprungit i gåstolen, burit runt, dansat, lekt med pappa och så vidare. Men trots att vi har det väldigt bra här hemma så längtar vi lite efter att komma ut och socialisera oss med folk igen ;)

Men, men, på fredag så smittar inte jag längre så om jag mår bra då så ska vi ta oss ut och hitta på något riktigt roligt, vad vet jag inte, men vi ska ha kul någon annanstans än hemma, så det så ;)


Halsfluss, javisst...

Skrutt ligger i vagnen sover ute på farstukvisten och jag ska försöka hinna med lite lunch. Alva somnade nästan direkt efter läkarbesöket som konstaterade att jag har halsfluss, nu är vi alltså  två i familjen Söderlund/Gustavsson som äter Kåvepenin. Så när älskade skrutt vaknar är det dags för medicin igen och denna gång även för mig ;)

Jag och Alva tackar den som uppfann Kåvepenin!

Läkartid

Nu är jag trött på att vara sjuk!! Usch och fy vad det är tråkigt, jobbigt och ja, jag tycker faktiskt lite synd om mig själv, men det får man faktiskt göra ;) Jag har iaf bokat en läkartid idag så vid 10.30 ska jag och Alva till doktorn, tänkte att dom får passa på att kika i skrutts öra samtidigt för att se om öroninflammationen har börjat ge med sig!?? Jag hoppas faktiskt att dom hittar någonting på mig, halsfluss eller något så att man kan få lite medicin och börja må bra igen, men, men det är bara att härda ut, slut på klagosången ;)

Igår kom Alvas snälla farmor Elisabeth förbi och tog ut skrutt på en förmiddagspromenad och sen på eftermiddagen kom hon förbi igen med Alvas kusiner, Hilda och Hugo. Det blev en promenad till för skrutt och det känns skönt att hon fått lite frisk luft trots att jag är sjuk pch jag kunde passa på att ta e n dusch och vila lite. Elisabeth och kusinerna hade även köpt "krya på er" tulpaner åt oss och så fick vi köttfärsås till middag och pannacotta till efterrätt, lyx. TACK så jätte mycket!!

Men, men idag blir det en lugn dag IGEN, egentligen skulle vi på promenad med mammagruppen och sen på rim&ramsor på biblioteket, men nä, vi får stanna hemma även idag, suck. Vi börjar klättra på väggarna här hemma snart.. Fast å andra sidan, vi får komma ut och NJUTA av snöandet (Vad hände med solen??), träffa doktorn, gå förbi apoteket och även en sväng förbi affären så ett tag kommer vi ut från huset, jippie =)

Jag har tagit en del kort under vår sjuktid, men har varken tid,ork eller lust att lägga upp bilder just nu så bloggen blir rolig med bilder igen när vi är friska och krya här hemma, så det så ;)

Nä, nu ska vi (läs jag) ta och snygga till oss lite så att jag inte skrämmer folk när vi beger oss ut på våra äventyr... Hoppas på att alla får en kanondag!


Alva pigg, mamma mindre pigg

Godmorgon!

Jag skippar uppdatering från de senaste dagarna för de har ändå bara innehållit sjukstuga, hemmavistelse och mys, så vi kör från nu istället. Jag har självklart fortfarande feber, men "bara" 38,5 nu så jag kör med alvedon och mår helt ok ändå, Alva springer runt i gåstolen, vilket verkligen är ett framsteg med tanke på att hon inte klarat av att vara mer än en meter (ok, kanske lite längre, men nästan)  ifrån mig sen i onsdags, men nu springer hon runt i vardagsrumet och jag sitter vid datorn och hon är GLAD! Älskade skrutt, vad glad jag blir över att hon mår bra nu, det gör ont i mamamhjärtat att se henne sjuk...

Min underbara mamma kom förbi igår eftermiddag och hjälpte mig lite med Alva så att jag fick vila eftersom Johan jobbade sent. Alva gick ut på en liten promenad med mormor och jag skyndade mig ner i ett varmt bad för att få bort all värk i lederna, skönt som tusan.. När Johan kom hem ordinerade han mig i soffläge och skötte markruljansen här hemma med middag och Alva. Sen sov jag faktiskt kvar på soffan och Johan tog natten med Alva, men vid halvfyra tiden var det dags för ammning så la jag mig inne hos skrutt och tog resten av natten, men oj, vad skönt det var att sova på soffan och inte höra minsta lilla rörels från skrutt, snackas om att jag sov bättre. Jag har faktiskt funderat på när man kommer sluta att vakna upp av minsta lilal ljud!?? Kommer man någonsin att göra det!??

Nä, nu ska jag gå och göra mig en kop te för självklart så värker även min hals något grönjävligt och till teét ska jag "avnjuta" en alvedon.

Njut av dagen och jag hoppas att alla andra får hålla sig friska och krya!!

Sjukstuga igen

Öroninflammation på skrutt och 39,5 i feber på mig, med andra ord sjukstuga igen... Skrutt fick medicin igår så hon brjar må bättre, men självklart ska då jag ta och bli sjuk, BLÄ!!

Feberfria

Feberfri söndag hemma hos oss, jippie!!

Lördag, fortfarande sjukstuga

Lördag.

Blir en snabb uppdatering. Skrutt är fortfarande sjuk, stackaren, så idag skippar vi babysimmet för en mysdag hemma. Hmm, börjar bli lite trött på att bara vara hemma, men vad gör man inte för sin älskade prinsessa!?? Önskar att jag kunde få vara sjuk istället för henne! Går det att fixa!??

Godmorgon Fredag

God morgon!

Här har det varit en natt med en hel del uppvak, men det är kanske inte så konstigt när skrutt fortafarnde har 39graders feber, stackars liten. Vid halv sex imorse tyckte skrutt att det var dags att gå upp, men jag var på tok för trött så Johan gick upp och myste med Alva och jag kunde ligga kvar i sängen och sova lite till. Den sömnen behövdes, tro mig... Men nu är vi "pigga" och redo för en ny dag. Hmm, ordet pigg kanske är lite överdrivet, men vakna är vi i alla fall,men jag tippar på att vi snart tar oss en liten morgonnap och förhoppningsvis försvinner den dumma febern med hjälp av lite sömn.  Men vi är i alla fall redo för en underbar fredag och hoppas på SOL!!

NJUT av dagen!!


Youtube nästa =)

Kollade precis in Josefin Crafoords blogg och vad ligger där om inte ett filmklipp från fotografering igår. En av Bingos assistenter gick runt och filmade, men jag trodde att han bara fotade,haha. Snacka om att man försöker locka fram skratt, pinsamt? Ja, liiite ;) Men Alva är nog filmens stjärna ;)


Alva är med på första sidan/scenen =)

Sjukstuga

Fortfarande sjukstuga här hemma... Stackars lilla älsklingen, 39,4 grader, jag lider med henne. Just nu är hon lite glad och leker på vardagsrumsmattan iklädd endast blöja. Men nu väntar en massa massa mys och sen kommer pappa hem =)

Sjukling

Min lilla skrutt är en liten sjukling idag, stackarn! Nästan 39 graders feber och snorig till tusen. Det har inte alls varit någon rolig morgon för henne, men vid sjutiden efter lite alvedon lyckades hon iaf somna en timme mot min axel så då låg vi och myste på soffan och nu börjar hon bli lite piggare, men man ser att febern och förkylning tar på krafterna. Så idag blir det en riktig kurerar-dag här hemma, men en liten promenad för att köpa mjölk och en sväng förbi apoteket måste vi i alla fall ta, men sen blir det bara en massa mys här hemma.

Krypslagen ;)

Nu har skrutt precis somnat för natten. Hon var helt färdig efter dagen, med lek, krypförsök, fotografering, besök av mormor, bad och så lite feber på det, stackars lilla älskling. Och inte nog med det, hon har även haft lite näsblod och fläskläpp idag, jo så kan det gå när man håller på att lära sig att krypa... Mammas goa lilla älskling...
och så här trött kan man vara efter en heldag:


Det ser ut som att min stackars lilla älskling har varit i slagsmål, men nejdå, hon försöker bara krypa...


Modellkarriär eller Modell för en dag!???

Det blev inget rim&ramsor för oss idag för precis när vi mötte upp mammagruppen så fick jag ett sms av självaste Josefine Crafoord där det stod att hon tyckte att Alva var superfin och gosig och att hon gärna skulle vilja ha med henne på fotograferingen med hennes band Domenicers. Det var nämligen så att igår i "Vakna med the Voice" efterlyste Josefin en "knubbig, söt och glad bebis på ca 6 månader" till fotografering för pressfoton och skivomslag för hennes band Domenicers. Så Alva anmäldes och blev utvald, wihoo =) Tack, jenny för tipset...

sagt och gjort vi åkte in till Bingo Rimérs studio på söder för fotografering. Alva var inte ensam utan det var fyra små knubbiga och söta bebisar till där. Fotograferingen gick bra, Alva grät lite, men skrattade och charmade även en hel del. Efter fotograferingen var det en trött liten skrutt som somnade i vagnen direkt. Det tär på krafterna att jobba ;) Det ska bli jätte kul att få se bilderna när dem publiceras, men jag kan bjuda på lite backstage bilder, men kika även in Josefines blogg, där det även är bilder från dagen och en bild till på Alva längre ner på sidan... Tänk, nu är min lilla skrutt nästan lite känd ;) Nu får vi hålla tummarna för att Domenicers slår igenom stort så att Alva får något att skryta om i skolan sen...


Skrutt väntar med spänning på att bli fotad...


Men medans man väntar kan man leka med nya kompisar, här med Theo.


Eller varför inte klä ut sig lite i boan som låg på govet!??





Det var på tiden...

Att det behöva ta 2 månader (!) för att sätta upp tre ramar, det är SKANDAL, men nu är dom äntligen uppe!!


Egentligen ska dom hänga över vår sänggavel, men så länge det är ett bygge i sovrummet tycker jag att Alva får pryda väggen i vardagsrummet istället...

Onsdag och snart kommer våren =)

Onsdag, inte konstigt att skrutt börjar bli stor nu med tanke på att tiden bara springer iväg.
Idag skulle vi egentligen till bvc med mammagruppen, men igår ringde vår bvc-sköterska Jenny och sa att den tyvärr blivit inställd då hon var hemma med sjuka barn och ingen annan kunde hålla i gruppen, tråkigt, men inget att göra åt. Så det blir mamam/bebis promenad som vanligt på onsdagar och sen blir det premiär för rim&ramsor på Biblioteket. Jag tror och hoppas verkligen att Alva kommer att gilla det. Efter rim&ramsor blir det raka vägen hem för då får vi fikabesök av mamma och en barndomskompis mamma. Hmm, har inget fikabröd hemma så jag kanske borde vara lite duktig och slänga hop en sockerkaka eller något annat enkelt innan det är dags att möta upp mammorna. Får se hur jag gör, men idag ska vi i alla fall ha kul och NJUTA av SOLEN!

För övrigt jag och Alva sjöng en ny spng igår, text: Madde och Alva Melodi "vi der det snöar..."

Vi ser det töar, vi ser det töar, det var väl roligt HURRA,
nu kommer våren, nu kommer våren som vi har längtat HURRA,
nu tar vi solstolar fram och brillorna på och sen vi går ut på ASFALT tjohej vad det går =)

Snart vår och tro mig vi längtar!!

Nu blir det skärpning för lata nattmamman ;)

Alva har precis somnat efter en heldag med sin underbara mamma, pappa är fortfarande ute på äventyr.
Både i natt och natten mot igår så har skrutt snuttat, snuttat och snuttat lite till, vilket gjort mig smått galen. Min plan är ju att vi ska få bort nattamningen, inte snutta ännu mer, men jag får skylla mig själv. Jag är har varit för trött/lat de senaste nätterna för att gå runt med madam och när man är trött tar man oftast den enkla vägen, med andra ord, låta Alva ligga brevid i sängen när det är matdags vilket resulterar i att vi båda somnar och det blir "fritt" för skrutt att snutta när hon vill för mamma är för lat för att hålla sig vaken, jackpot för en liten sötnos som vägrar napp, men en  riktig nitlott för en mamma som vill sluta amma på nätterna. Så imorse bestämde jag mig för att det inte alls skulle få bli någon amning till frukost utan när skrutt vaknade vid SJU så var jag stenhård med att det idag skulle vara gröt till frukost, sagt och gjort, det blev gröt och Alva verkade nöjd. Till lunch blev det Biffstroganoff, men den var inte alls så poppis så när hon hade kämpat i sig halva burken sa jag att det var ok med lite amning.
Sen blev även mellis amning, men kvällsgröten byttes ut mot kalops då bvc sagt att ett mål gröt om dagen är lagom med tanke på alla fibrer, eftersom det sen är tanken att hon ska ta välling, men nej, där tog det stopp, ingen välling bestämde Alva. Det var en del protester när det var dags att gå och lägga sig utan både gröt eller amning, men jag sa att vill du ha något så är det välling som erbjuds, haha försökte vara lite pedagogisk och bestämd. Alva valde att rata vällingen, men somnade efter lite gråt ändå och nu väntar jag med spänning på om hon går med på välling vid nästa uppvak eller om vi ska fajtas!?? i natt får ska jag i alla fall göra mitt bästa för att endast ge mat och inte tillfälle för snuttande för min älskade lilal unge. Jag vet att hon klarar det, hon klarar allt, men hon är envis och tyvärr tror jag att det är jag som gett henne envisheten, men, men det är baar att kämpa på, nattamningen kommer inte upphöra över en natt utan det kommer at ett tag och vi har sagt att runt påsk ska vi försöka på riktigt, men tills dess skadar det ju inte att försöka lite och framförallt ta bort snuttandet, eller hur!??
Hmm, kanske inte det roligaste inlägget att läsa, men det här är numera mitt liv i ett nötskal och Jag ÄLSKAR det och skulle inte för allt i världen byta bort någonting, trots för mycket snuttande ;) Håll tummarna för oss nu!!

Mammas charmtroll

Men skrutt vaknade efter en kvart, men vad gör väl det om man vaknar upp och är så här glad:
Hon visar både upp gaddarna och sina nya "Jag-kan-klappa-händerna-kunskaper"




jag låter bilderna tala för sig själva ;)

Egentid i solen

Alva somnade i vagnen på väg hem från öppna förskolan så självklart tog jag tillfället i akt att njuta av solen och en tidning =)


jag har hittat självutlösaren, jippie!! Äntligen aknske det blir lite bilder på mig OCH Alva tillsammans...

Solskens tisdag

Godmorgon underbara Tisdag!

Här hemma är det ett enda stort kaos av leksaker överallt i hela vardagsrummet, gröt över hela barnstolen, men Alva är ren efter ett morgonbad och jag har hunnit både klä på mig, sminka mig och fixa håret vilket inte är det lättaste utan hårspray. Ska slå till på en snabbröjning med betoning på snabb och sen ska vi ta en promenad i solen till öppna förskolan här i trollbäcken. Hoppas verkligen att den har öppet idag så att vi inte går på en nitlott som förra veckan ;)

NJUT av dagen!!

Underbara kommentarer =)

Ibland har jag lite extra tid för datorn och det har jag just nu och då är det alltid lika kul när man ser att man fått en kommentar här på bloggen. Elin, jag har köpt Alvas solglasögon på Lindex, 29kr och 50 öre, snacka om kap =) Ska ta och köpa ett par med svarta bågar också så att hon kan matcha mamma ;) Klart att Jullan också ska ha ett par... Om dom inte har dom nere hos er så tycker jag att ni tar tåget till Stockholm för en fikadate...Vore kul att träffas även på riktigt och inte bara på nätet ;)

Apropå kommentarer, vore kul om ni som läser lämnar en kommentar så att jag vet vilka ni är, men självklart så är det helt frivilligt, men kul vore det ;)


Först i ledet, ja visst =)

Nu är vi hemma efter en dag på stan med demostrationståg. När vi kom fram till Gullmars kollade jag på klockan och insåg att vi hör och häpna, faktiskt var ute i god tid så då bestämde jag mig för att vi skulle ta 4an till skanstull coh sen 3an till slussen och sen en promenad till Kungsan, sagt och gjort, vi tog bussen. Varför betala på tunnelbanan när bussen är gratis och man har tid att åka runt halva stan!??

På bussen fick vi en "komplimang" för vår smarta lilla skötväska på vagnen så då började jag och mamman (Jenny) prata och sen kom en mamma till på på bussen (Emma). Jenny frågade vart det var smidigast att gå av om man skulle till Kungsan så då konstaterade vi snabbt att vi alla tre skulle dit och vara med i demostrationen, så vi tog helt enkelt en gemensam promenad från Slussen mot Kungsan. Vi hade bestämt att möta upp Emma och tyra på demostrationen, men vi hörde inte när dom ringde, men rätt som det var så sprang vi på varandra, vad är oddsen för det egentligen!?? När vi kom fram till Kungsan så delade Wayne´s ut kaffe och så fick alla ett varsitt rosa regnskydd att sätta över vagnen så att det skulle synas att vi var med i demostrationståget och sen började vi marschera. Det var (enligt tidningarna) ca 600 mammor/pappor med barn och  barnvagnar som var med på demostrationen och tåget var långt, iof inte så konstigt med tanke på att en barnvagn tar en del plats och vi fick endas gå max 4 i bredd. alva ville inte sitta i vagnen efter ett tag så hon fick helt enkelt sitta framåtvänd i bärselen, snacka om lycka för en liten nyfiken Alva att få vara med och se ALLT!
Roligast av allt var att vi hade ställt oss allra längst bak så att man kunde gå i sin egen takt, emn sen visade det sig att vi skulle börja med att gå upp till Sergels torg vilket innebar att vi istället hamnade först i ledet, haha, så vem vetm vi aknske syns i någon tidning, för det var en hel del fotografer och tv kanaler längst med vägen...

När vi äntligen komfram till Mynttorget där demostrationen avslutades började skrutt tröttna på att vara med i en demostrationen och berättade att det var dags för mat, så jag och Emma tog våra små tjejer och styrde vagnarna mot Åhlens för lite lunch. Alva fick köttfärssås och spagetthi och jag tog en kopp te, lyxigare än så blev det inte ;)
Sen var det dags för skrutt att sova lite så jag var duktig nog att ta en promenad hela vägen från centralen till Skanstull, inte illa pinkat om ni frågar mig ;) Sen blev det bussen hem och hemma började vårt danspass.. ;)




Alva redo för marschen med majskroken i beredskap
som lite snacks på vägen...



Även jag var redo, och här njuter jag av solen.


Emma, redo med regnskyddet på...





Danspass

Här har eftermiddagen ägnats åt dans med byggradion på högsta volym, och då är det inte det lättaste att fota. Alla som känner mig vet att mina dansskills inte är dom bästa, det är bara att hoppas på att Alva INTE ärver mina dansskills, men kul hade vi!! Vi dansade trunt i lite mer än en halvtimme så jag var helt färdig när Johan kom hem =)

 Det är värdelöst att fota samtidigt som man dansar/hoppar runt...

Det var väldigt kul att dansa med mamma!!


Internationella kvinnodagen

Måndagsmorgon.....

Vi har hunnit med lek, tömma ut ALLA leksaker på golvet, äta frukost, sova en timme och snart ska vi börja klä på oss. Hörde på nyheterna i morse att Sverige ska hålla i världens största barnvagnsmarsch idag klockan 12 i kungsträdgården. För att vi visa politikerna att det inte är okej att kvinnor dör runt om i världen, på grund av obefintlig mödravård och av osäkra aborter, vilket idag sker varje minut. Och självklart måste jag coh Alva vara med på denna marsch och stödja kvinnor runt om i världen!

Så dagens plan som egentligen var öppna förskolan får ändras till förmån för världens kvinnor... Alva har lekt för fullt här hemma hela morgonen så på henne bör det inte gå någon nöd efter mera lek. Och jag tror nog att hon kommer att tycka att det är kul att gå med i marschen för det lär finnas hur mycket som helst att titta på.

Morgonlek till tusen= Lycklig unge!


Sömnkontot ligger på MINUS

Johan somnade precis på soffan, skrutt sover och jag har precis tagit ett varmt bad, lovely!
Jag funderar på fullaste allvar att släcka alla lampor, stänga av datorn, krypa ner i sängen och SOVA! Jag är så fruktansvärt trött, vet inte riktigt varför fast en faktor kan ju vara att jag i fredags gick och la mig vid ett och Alva valde att vakna vid halvsex igår morse, med andra ord på tok för lite sömn. Fast i förmiddags gick jag och la mig 1½ timme medans skrutt lekte och härjade med pappa, men jag är trött ändå. 
I och för sig är det inte så konstigt med tanke på att jag inte sovit en endaste hel natt utan uppvak och amning sen den 2 september.. Herregud, ett helt halvår utan en hel natts sömn, helt sjukt vad man klarar av. Jag som alltid varit den tröttaste av de trötta, lagt mig alldeles för sent och gått upp mitt på dagen, men ändå tycker jag inte att sömnbristen påverkat mig allt för mycket mer än att jag vissa dagar känner mig helt slut, som just nu. Men oftast så är jag pigg och glad, tror nog att amningshormonerna gör sitt, men mest av allt gör skrutt. Det är det bästa som finns att vakna upp och se hennes stora leende som får mig att smälta. Skulle inte för allt i världen byta bort någonting i mitt liv, inte ens sömnbristen... Jag är så TACKSAM för att jag har världens finaste unge och världens finaste Johan i mitt liv,min alldels egna lilal familj, Ni är underbara! Jag älskar Er!

Nä, nu ska jag göra som restan av familjen, SOVA.. God natt och dröm sött!!

Städning nästa...

Alv ahr precis somnat i sin säng, vilket verkligen var på tiden då hon knappt sovit någonting idag. Jag har verkligen inte orkat ge mig ut på någon promenad för attd et är en massa fix att fixa emd här hemma och det rä på tiden att skrutt lär dsig att osva inne på dagarna också, men, men nu sover hon i alla fall. Johan fixar i garderoben och jag ska försöka ge mig på ett städryck, tro mig, det behövs! Så ingen tid för datorn just nu.. Om någon har ett tips på ett röding recept så tar jag/vi gärna emot det för ikväll står röding på menyn, yummie =)


lördagsgodis och familjemys

Lördagen startades hemma hos vid 05.30 av att skrutt ville upp och leka. Jag försökte få henne att leka lite med min mobil så att jag kunde halvsova lite i sängen, det gick bra ett tag, men helt plötsligt hör jag hur hon lyckas tappa mobilen under sängen. Jag kände inte för att krypa in under sängen så det var bara att gå upp och starta lördagen.

När Johan vaknade, okej, vi gick in och väckte honom vid halv nio, så lyste solen rakt in i Alvas rum så vi låg och myste ett bra tag i sängen. Alva kisade pga solen så hon fick helt enkelt ha på sig sina nya solbrillor, succé ;)


Lite solande på morgonkvisten =)

Sen bar det av till babysim för mig och skrutt, Johan stannade hemma och byggde och fixade. Kände verkligen inte för att jkrångla med bilen idag så jag och skrutt tog hör och häpna, bussen hela vägen till Sickla. Babysimmet gick jätte bra och det känns riktigt skönt att vi nu kör babysimmet i Sickla, mycket bättre omklädningsrum, varmare och djupare pool, golvvärme, skåp, solen lyste in och jätte duktig instruktör och så vidare ;)
Alva fick dyka helt själv idag, dvs instruktören höll armarna i kors framfr kroppen varpå Alva satt på dem och dök sen i vattnet helt själv och sprattlade sig fram till mig. Riktigt, riktigt häftigt!

Efter babysimmet gjorde vi iordning oss, Alva fick lite mat och sen gick vi och hälsade på mathilda på jobbet.

Hmm, undrar vad dom där byxorna kostar..

När vi kom efter babysim och allt så var Johan iväg coh spelade squash så ajg och Alva la oss på soffan och sov, en välbehövlig halvtimmes nap efter intensiv dag. Sen blev vi bjudna på hemmagjord pizza av kusinerna   och farmor, tack så mycket! det var stjärnkockarna hanna, hilda och hugo som hade gjort pizzorna och dem var mycket godare en köpepizzzor, bra jobbat!!  Alva passade på att leka med kusinerna och passade även på att visa upp sina "jag- kan-åla-mig-framåt-och-snart-kan-jag-nog-krypa-kunskaper" Men efter middagen blev madam trött som bara den så då blev det bilen hem och i bilen somnade skrutt in och nu ska jag och Johan mysa av lugnet med glass, cola och lördagsgodis, familjemys, I love it!!

Hoppas att alla får en underbar kväll...


Solo

Nu är jag solo hemma, eller inte helt solo, skrutt är såklart hemma med mig, men hon ligger och sussar. Jag valde att gå hem lite tidigare från Robin eftersom skrutt hade somnat i vagnen, men hon kom inte riktigt till ro utan vaknade titt som tätt, tror nog att det var lite för varmt i vagnen trots att åkpåsen var öppen. Och vi vågar inte längre lägga henne på sängen för nu rullar hon runt hej vilt, så bättre att ta det säkra (vagnen) före det osäkra (på sängen) ;) Så jag satte på Alva mössan, stängde åkpåsen, skyndade förbi videoaffären och köpte snus till Johan så att han har imorgon bitti och sen blev det bussen hem så att jag skulle hinna se solsidan.

Alva vaknade nyss till och jag tänkte försöka ge henne lite välling istället för att amma, men hon somnade om utan vare sig tutte eller välling, wihooo ;) Så nu sitter jag här med en vällingflaska, färdigvärmd och allt, får se om den fortfarnde är varm när skrutt vaknar nästa gång, för hungrig lär hon ju bli någongång... Själv ska jag ta och göra mig en kopp te och känna mig lite duktig över att jag plockat iordning i köket, packat inför morgondagens babysim, plockat ordning i tvättstugan och rensat i vagnens varukorg, hmm var det fredag!??
Fast jag skulle inte för något i världen byta bort den, så det så... Här njuter vi varje dag, fredag eller ej ;)


Middag hos bror min...

Vi ska alldeles strax ta en promenad upp till min bror som bjuder på middag, härligt, trevligt och skönt att bli bjuden på middag två dagar i rad, inte illa ;) eftersom det är ett bygge här hemma så tackar vi gladeligen jag till middagsbjudningar =)

Nu ska jag kolla att vi har med oss allt och sen är det dax att gå ut genom dörren...

Njut av fredagskvällen!

Underbara Friday

God morgon!

Äntligen fredag, underbara fredag =)
Här myser vi fortfarande i pyjamaser och ska snart ta oss ett bad så att vi är rena och fina inför vår date med Sanna och Ofelia. Skrutt ska nämligen få i sig lite gröt alldeles strax och efter gröt brukar ett bad sitta fint. Fast innan det blir gröt och bad ska vi kolla på "Vakna med the Voice" eftersom dom ska få finbesök av underbara Maria Montazami,vem behöver inte ett skratt på morgonen!?? Montazami är UNDERBAR!

Hoppas att alla får en kanondag för det målet har i alla fall jag och Alva.

Latte och bortkörda hemmifrån

Idag har vi varit i centrum och druckit en latte tillsammans med Christine&Ellie, Mia&Arvid och Anna&Leah. Det blev som vanligt en hel massa prat om det mesta, men självklart var det fokus på bebisar, mat, tänder, bajs, you name it ;) Mammasnack med andra ord...
Alva somnade en timme här hemma i förmiddags innan vi åkte upp till centrum vilket gjorde susen och skrutt var som vanligt *peppar,peppar* en solstråle! Alva höll låda och lekte under hela fikan vilket självklart gjorde henne lite trött så då somnade hon igen, 30 minuters sömn även på eftermiddagen, lite skillnad mot gårdagen som endast innehöll ca 50 minuters sömn, men, men idag har det inte varit ett endaste trötthetsgnäll utan bara skratt och leenden, härligt!

När vi kom hem var Johan i full gång med garderoben och golvläggaren hade precis varit här och bytt ut en av golvplankorna. Han hade använt ett jätte starkt epoxy?? fråga mig inte vad det är, men vi kunde iaf inte vara hemma på grund av lukten så vi flydde fältet hem till min mamma. Alva blev glad över att träffa mormor, mormor blev glad över att träffa Alva och jag var duktig och plockade ihop lite böcker och sånt från min gamla bokhylla. Självklart var jag också glad ;) Mamma ska nämligen flytta i maj så nu måste jag verkligen ta och rensa bland allt sånt som har fått vara kvar hemma hos mamma, med baktanken om att jag någongång vill ha det, men inte just nu.. men nu måste jag tyvärr ta tag i det så lika bra att börja direkt.. Jag hittade ett vykort och en lapp från Johan som han skrev till mig precis när vi träffats/blivit tillsammans. Så nu är jag kär på nytt i min älskling!
Mamma bjöd på smarrig Thaimat så även Johan kom förbi och åt middag, men skrutt fick som vanligt nöja sig med kvällsgröt och ligger nu och sover nöjt i sin säng.

Vad morgondagen har att bjuda på är lite osäkert, men om jag inte missminner mig så har vi en lekdate inbokad med Sanna och Ofelia!??

Nu ska jag ta och njuta av kvällen och kika på Sveriges värsta bilförare, sjukt kul!
NJUT av kvällen!



torsdag

Här hemma leker vi för fullt. För några veckor sen var det mer regel än undantag att Alva somnade 45-60 minuter någongång mellan kl 7 och 9, men inte längre. Nu är det en kort powernap på 15-20 minuter som gäller, men jag håller tummarna för att hon snart börjar med sina längre morgonnaps igen för jag saknar dom, jag behöver dom ;)

Idag ska vi nog ta oss till mammas jobb och hälsa på en snabbis innan vi ska möta upp Christine, Jill och Mia med bebisar. Närmst på schemat för dagen är att vi ska ta och göra iordning oss och sen ska vi nog ta en promenad så att skrutt får lite välbehövlig sömn och jag får lite frisk luft. Tänk om ändå solen kunde ttta fram även idag...

nu ropar skrutt på mamma... Måste kila...

Ny kärlek!??

Ska min kärlek till Ben&Jerrys Wisch bytas ut ikväll!??
Tänk, en glass med jordnötssmör, kakdeg, choklad och vanilj, det kan inte bli mer än gott eller jo, kanske lite för mycket av det goda!?? Det återstår att se... Tänk att en överraskining i form av en glass kan göra ens kväll när man står och diskar, livet och dess vändningar är underbart! Tack älskling för att du gör mig lycklig varje dag!



Nu ligger den på diskbänken och väntar på att bli sådär lagom smält, yummie! 

Uppdatering:
Glassen var riktigt god, men tyvärr lite för mycket jordnötssmör för min smak så jag håller mig till Wish, fast om någon ger mig en sån här glass så tackar jag definitivt INTE nej!


En onsdag på söder

Idag är det som sagt onsdag och onsdagar brukar i vanliga fall innebära promenad vid 10-tiden och sen fika hemma hos någon i mammagruppen, men idag bröt vi mönstret. Vi träffades istället vid elva inne i stan på underbara söder. Vi tog självklart en liten fika, promenerade lite, strosade i lite (barn)butiker och gick sen hela vägen över till gullmars. Tänk att en dag på stan kan resultera i 4,7 km utan att ens anstränga sig, underbart. Alva sov på tok för lite då hon inte ville missa någonting, så det var en trött, nästan övertrött madam som somnade kvart i sju efter en portion gröt.
Så nu hoppas jag på en bra natt med mycket sömn för lilal skrutt och jag funderar på att undvika/hoppa över nattamningen i natt, men det är skrutt som får avgöra, visserligen säger bvc att hon nu vid sex månader bör klara en natt utan mat, men alla bebisar är ju olika och jag känner inte att det är läge att vara stenhård just nu, men ett försök skadar inte ;) Jag tror att det är bra att börja sakta, men säkert, göra några försök några nätter och sen ta en paus om det inte funkar för att sen försöka igen och då ge sig tusan på det, men som sagt, vi får se....

Nu ska jag ta och göra mig en kopp te, plocka ordning lite här hemma, tända ljus och sen krypa upp i soffan och kolla på säsongspremiären av Grey´s. Eller, det blir nog Grey´s på tv´n här inne på kontoret för jag kan ge mig tusan på att Johan ska kolla på premiären av "Fuskbyggarna", varför måste våra program krocka!??

Tandborstning

Alva har som sagt fått två små gaddar i nederkäken och på bvc igår fick vi direktiv om att det var dags att börja borsta dem. Det känns lite roligt att borsta två små tänder som bara sticker upp några millimeter och i en så liten mun. Men efter bvc igår vgick vi till apoteket och införskaffade tandkräm, tandborsten hade vi redan och imorse fick skrutt prova att borsta tänderna själv eller rättare sagt bekanta sig med sin nya vän som hon ska träffa varje morgon och kväll. Ikväll var det tandborstpremiär och det gick alldeles utmärkt!


Det här var riktigt kul och skönt för tänderna!


Sol, sol, underbara sol

Imorse när vi gick till bussen så strålade solen och vad passar då bättre än ett par solglasögon!??


Helt klar coolaste och sötaste tjejen i stan!!


Deppan is back!

Wihoo, nu är det säsongspremiär av Deppan =) Underbart!

6 månader

Tänk, idag är det exakt 6 månader sen vår lilla Alva kom till världen. Ett helt halvår har sprungit iväg och vi har fått uppleva så mycket LYCKA med vår älskade skrutt! Jag känner mig så glad och privilegiad (stavning?) över att få vara mamma till världens finaste tjej, och att få dela det med Johan gör det ännu bättre! Önskar att alla får uppleva kärleken till ett litet barn någongång, det är helt underbart, trodde verkligen inte att man kunde älska någon så otroligt mycket. Ibland när jag snusar på henne vill jag inte sluta, när jag kramar henne vill jag inte sluta och hennes leende får mig att smälta. Hon gör  mitt liv och ajg är så tacksam!
Älskade lilla Alva, mamma och pappa älskar dig mest i hela vida världen!


Tänk att Alva varit så liten (och jag så svullen) haha


Snart besannas min dröm =)

När jag och skrutt kom hem från vår date med Ida så hade Johan börjat med min dröm, han har börjat med min (ok vår) walk-in closet. Nya ingången är framsågad och det gamla förrådet är nästan tömt, så snart kan jag mysa bland kläder och skor och slippa röriga lådor och skrynkliga kläder pga platsbrist, å vad jag längtar!!



Snart så =)


Date med Ida

Jag vet inte riktigt om jag kan säga att ryggen är bättre efter gårdagens spikmatta, men skönt var det i alla fall.

Här hemma har jag precis gjort iordning mig, kläder, ansikte och hår är fixat och nu är det lilla skrutt som ska få på sig lite kläder och sen bär det av in till stan för date med gudmor Ida.
Och i eftermiddag väntar 6 månaders kontrollen, det känns helt sjukt att det redan har gått ett halvår... Det ska bli spännande att se vad skrutt väger idag. Nä, nu ropar Alva att hon vill klä på sig så vi kör en uppdatering ikväll igen =)

Njut av dagen!!

Spikmatta, here I come

Aj, min rygg har börjat värka (igen). Ska nog ge spikmattan en chans igen och hoppas på det bästa! Känner verkligen inte för att lägga en massa pengar på naprapaten. Sist jag låg på spikmattan somnade jag, så vem vet, när J kommer hem igen kanske jag ligger på mattan och sover!??

Natti natt från Alva

Här hemma har vi precis ätit middag och just nu leker skrutt lite med pappa inann han ska hem till farmor och hjälpa till med lite skottning eftersom takpannorna börjat lossna på grannarnas hus och inte vill vi väl att pannorna ska lossna från farmors hus, så jag ska bara skriva klart det här och sen åker J iväg och skrutt ska hoppa i säng.
Natti natt från Alva!

Alva i farten


vi gav oss ut i "snöstormen"

Det blev en riktig nitlott för oss i morse när vi gav oss ut i snöstormen mot öppna förskolan. När vi kom fram så hade dem stängt pga sportlov. Får man sportlov när man är föräldraledig!?? I så fall har jag missat det totalt ;) Blev hyfsat irriterad eftersom vi gett oss ut i snörusket, men, men när vi ändå var ute så bestämde vi (läs jag) att vi skulle ta en promenad upp till min mormor och morfar för lite lek och fika.
Det är alltid lika kul och mysigt att hälsa på hemma hos dem för dem blir alltid så glada över att träffa oss och om dom blir glada är vi glada.. Alva charmade som vanligt med en massa leenden och visade självklart upp sina krypförsök. Hon fick även leka med alla mormors decilitermått och det rä många kan jag säga, hon var helt lyrisk och vände upp och ner på lådan, slängde omkring dem, slog dem i marken och ahde allmänt roligt.


Lek med lådan

Mys med gammelmormor

Jag tittade inte bara på utan jag hjälpte också till, så det så ;)

Efter bus och fika hemma hos mormor och morfar hoppade vi på bussen upp till centrum för att leka på öppna förskolan där istället och tack och lov hade dem öppet =) Alva härjade hej vilt och hasade sig framåt en liten bit. Jag tror nog att skrutt börjar krypa vilken dag som helst och då blir det liv i luckan här hemma och inte en lugn stund. Men det är det värt, tänk att få se hennes lycka och bus i ögonen när hon inser att hon kan ta sig dit HON vill och inte dit mamma vill att hon ska.



Måndag morgon

Jag har precis ätit en semla (!) till frukost, illa, jag vet, men om ett tag blir det riktig frukost. Glömde äta semlan igår och den stod där i kylen och tittade på mig så jag kände att det var lika bra att äta upp den direkt.

Idag tror jag att vi ska sikta in oss på öppna förskolan, både den här i Trollbäcken som har öppet på förmiddagen och sen den i centrum som har öppet på eftermiddagen. Golven här hemma är ju som sagt nyoljade och då kan madam inte springa runt och leka i gåstolen och babygymmet är inte så roligt några längre stunder. Med andra ord är det lika bra att fly fältet till ställen där vi kan leka och härja fritt och vad passar då bättre än öppna föskolan!??


RSS 2.0