Glöm inte att rösta

Glöm inte att rösta på Alva i Vi föräldrars omslagstävling. Imorgon är sista dagen och jag tror nog att vi behöver all hjälp vi kan få eftersom konkurrensen verkar vara stenhård ;) Klicka på länken, rösta och hjälp oss att kamma hem segern.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.viforaldrar.se%2Fomslagstavling%2F%3Fview-id%3D32698%26_ad_is_verified%3Dy&h=30e43



Vi tackar på förhand ;)


Kläder, kläder, underbara kläder

Så himla härligt, igår efter Leahs kalas åkte jag, Johan och skrutt iväg till Nacka forum för att shoppa, shoppa till mig! För när jag fyllder år så fick jag nämligen underbara presenter, två jätte fina armband, en fotbehandling&benvaxning, blommor, mousserande vin, en jordgubbsplata, läppglans, bodylotion och en massa, massa presentkort. Tråkig som jag var hade jag önskat mig presentkort i present, inte för att jag inte litar på andras smak, men det var så sjukt längesen jag tokshoppade åt mig själv, all shopping numera är till vår lilla prinsessa, inte helt fel det heller, men min garderob är så  tråkig för tillfället. De sommarkläderna som är snygga och som jag fortfarande gillar hade jag hela förra sommaren,trots att jag var gravid. Det funkade hur bra som helst eftersom det var en massa tunikor, trikåklänningar, leggings etc, men nu är dem tyvärr inte lika roliga längre ;) Så nu har det kliat i mina shoppingfingrar allt för länge och igår fick jag äntligen shoppa loss =)

Johan tog hand om Alva och jag sprang runt och provade plagg, efter plagg, efter plagg och kom hem med en massa fina toppar, leggings, klänningar och mina nya favoritjeans från G-star (Design Liv Tyler). Och det bästa av allt, jag har fortfarande presentkort kvar, så mer shopping ska det bli!

Tack till alla underbara, släkt och vänner för en härlig födelsedag och jättefina presenter!


Härlig dag

Idag har vi haft en sån där härlig dag, så som man önskar att alla dagar skulle vara, ingen stress, inga måsten, bara vara..

Dagen började med att skrutt slog upp sina vackra blå vid halvsju snåret och då låg vi kvar i sängen och myste tills skrutt tröttnade och tyckte att det var dags för lek. Sagt och gjort, det blev en hel massa lek och efter frukosten slocknade Alva och sov i 1 timme och 20 minuter i ett svep. Sen kom underbara Jennie och Ella förbi och då blev det ännu mera lek ute på altanen, en promenad och en sväng till Babyland och sen var det dags för Alva att somna igen och även denna gång 1 timme och 20 minuter, jippie =) När skrutt vaknade upp igen var det dags att börja med middagen och idag stod korvstroganoff på menyn för mig och Johan och Alva fick smarrigt potatismos och lite falukorv, hon ägnade tyvärr inte maten så mycket tid till att äta den, utan det var mycket roligare att leka med moset och känna hur det kändes mellan fingrarna, så sött. Så trots att vi hann med ett bad imorse var vi tvugna att bada igen eftersom även jag blev nerkladdad med potatismos, men, men.

Nu sover skrutt i sängen som är uppstaplad med sängpuckar (som inhandlades under dagens besök på Babyland) så att hon slipper vakna av den dumma slemhostan som inte vill ge med sig,  imorgon tänker jag nog höra av mig till bvc för att höra om dom har någon mirakelkur åt min lilla prinsessa!?? Tips, någon!??

Själv ska jag ta och lägga mig på soffan med en kopp te och ge norska hollywoodfruarna en chans, men tyvärr tror jag inte att det är lika bra som den svenska variationen eftersom underbara Maria Montazami inte är med, men en chans ska jag i alla fall ge dom...


Nu är vi på väg til Alvas allra första kal...

img_0252 (MMS)

Nu är vi på väg til Alvas allra första kalas, mammas stora tjej!


Tittar in för att säga godnatt efter en ...

Tittar in för att säga godnatt efter en underbar dag med släkt och vänner! Kvällen har precis avslutats efter lite för många glas vin med mina undebara tjejer, tack för att ni finns! Imorgon väntar Alvas första ettårskalas för Leah och sen blir det shopping på hög nivå ;) Stort tack till alla sin förgyllt min födelsedag!! Nattinatt


Jag hittade in till "kontoret"

Tjoho, nu har jag äntligen pallrat in mig på "kontoret" och slagit på datorn så att det blir lite bloggande på riktigt och inte bara från mobilen ;)

Imorse sov Alva, hör och häpna till HALV ÅTTA, riktigt skönt måste jag säga och om jag har riktigt, riktigt tur så kanske det är en ny trend!?? *peppar,peppar* Men imorgon förväntar jag mig sovmorgon igen för då är det min födelsedag så då får Johan ta morgonpasset. Usch, det låter hemskt att säga morgonpasset, det låter så negativt, jag ändrar mig: Imorgon förväntar jag mig sovmorgon igen för då är det min födelsedag så då får Johan äran att gå upp och leka och mysa med vår underbara skrutt, medans jag sussar kudden ;)

Dagen började som sagt lite senare än vanligt, jippie och sen fortsatte den ännu bättre eftersom våra fönster numera skiner som bara den. Och inte är det jag eller Johan som har varit duktiga utan vi anlitade faktiskt fönsterputs, 250kr för alla fönster! tacka vet jag rutavdraget... Varför har vi inte haft fönsterputsare tidigare!?? Jag har i alla fall bestämt mig för att om rutavdraget fortsätter att finnas så ska jag aldrig mer putsa fönstrena själv utan unna mig lyxen att betala någon att göra det åt oss, så skönt och inte en enda flammig fläck som det alltid brukar bli när jag tvättar fönstrena.

Efter fönsterputsningen bar det av till Nacka Forum för att inhandla Leahs födelsedagspresent, för på söndag ska Alva gå på sitt allra första kalas och då måste man ju ha paket med sig ;) I forum sprang vi på Christine&Ellie, Anna&Leah och Jill&Vincent så vi fick lite sällskap, innan det var dags för hemgång.
Väl hemma blev det lek och fika ute på altanen och rätt som det var var det kväll och dags för sängen, i alla fall för skrutt, jag och Johan ska nog lyckas hålla oss vakna ett tag till, kanske njuta av ett glas vin ute på altanen och njuta av det vi har och bara vara =)

Nu säger jag godnatt till er alla och så ses vi igen imorgon på min födelsedag =)


Nu ska jag ta och äta en nybakt bulle och ...

img_0247 (MMS)

Nu ska jag ta och äta en nybakt bulle och dricka en kopp te ute på altanen, där det numera finns staket, jippie! Skrutt sover och Johan är på fotboll så här är det lugna gatan efter allt byggande,bakande, lekande, och storhandlandet som skett här hemma idag, men vi har haft en kanondag och hoppas att ni också haft det!?


Vi är precis hemkomna från en massa, massa...

img_0242 (MMS)

Vi är precis hemkomna från en massa, massa lek på Andys lekland i Sickla tillsammans med Christine&Ellie och Anna&Leah. Riktigt kul var det och Alva tokdäckade så fort vi satte ossi bilen. Då vet man att hon haft kul :) Men bilresan hem tog bara 15 minuter så hon vaknade när vi parkerade, men somnade nyss om och sussar nu ovanpå mig j soffan. Jag ska också försöka sova/vila lite nu för ikväll ska det handlas utemöbler :)


5 liter 49kr, 30 liter 135kr?? HUR??

12 timmar och 44 minuter sedan jag skrev det förra inlägget. Snacka om att jag numera stiger upp med tuppen (läs Alva), med tanke på att klockan faktiskt inte är så mycket och vi har hunnit med en massa skoj idag!

Dagen spenderades inte alls på Andys utan vi fick följande härliga sms av Sanna:
Hej! Har ni några planer idag? Annars är ni välkomna till strand och hänga med mig, ta en prommis till vattnet eller alby, äta äppelpaj med glass och leka på världens coolaste lekplats? Blir ni sugna du och skruttan? =)
Vem tackar nej, till ett sånt härligt erbjudande!?? Inte vi i alla fall, så med andra ord har dagen tillbringats med Sanna, promenad till vattnet, äååelpaj&glass och lekplats. När Alva nlir lite äldre kanske den får kvala in till världens coolaste, men för att den ska få vara världens coolaste lekplats bör man vara över 1 meter lång ;)

När vi kom hem på eftermiddagen lekte jag och skrutt så att det stod härliga till, tittut, kurra gömma, bollkastande, kryptävling osv. Kul hade vi ohc sen bar det av till Bauhaus för att köpa våra efterlängtade möbler, men inte blev det några möbler, suck, dem var SLUT! Men, men inte gråter vi för det utan vi åkte vidare till Maxi och hittade fina utemöbler där istället, men suck, där var bordet SLUT, men där får dom i alla fall påfyllning och förhoppningsvis redan imorgon *peppar,peppar* snart har vi utemöbler, jippie!
När vi ändå var på Maxi passade vi på att köpa blöjor och välling till skrutt och jag har en fråga...

Hur går denna ekvation ihop!??

5 liter välling kostar 49kr.
30 liter välling kostar 135 kr.


Dvs, om man köpte det stora paketet (som för övrigt innehåller 6st,5 liters förpackningar) så tjänar man 165kr!! Det är ju helt sjukt, att jag inte upptäckt det tidigare, numera blir det definitivt BIGPACK när det ska inhandlas välling igen. Go, MAXI ;)

Haha, det känns nästan som att jag lyckats shoppa värsta snygga/dyra jeans på halva, halva reapriset, hmm snacka om att livet förändrats, men dock enbart till det postiva!

Nu ska jag ta och gå ut till min underbara karl som står och målar våra stolpar och sen blir det en kopp te på  den möbellösa altanen =)


God Morgon!

God morgon soliga Måndag!!

Jag visste väl att solen skulle skina idag ;) Hoppet är det sista som överger en..
Vad dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt, men vi ska i alla fall ta en sväng upp till lekparken för lite lek och gungning sen får vi se vad vi hittar på. Lite lek på altanen ska vi nog hinna med också ;) Med nadra ord, dagen får bli lite som den blir, men leka ska vi =) Idag är det en LEKDAG!!

         


Vädret har fått styra dagen

Vad hände med det fina sommarvädret!? Ok, förhoppningsvis var det bara ett bakslag som varade idag och imorgon är det sol igen ;)
Dagens väder var riktigt ruggigt och det sög orken ur mig/oss vilket resulterade i att jag, Johan och Alva sov tillsammans i sängen när det var dags för skrutts eftermiddagsnap, mysfaktor på hög nivå! Och sen var det dags att åka iväg och kika på Johans korpenfotboll, perfekt tid för fotboll eftersom det annars brukar vara matcher på vardagskvällar runt halv niotiden, så det var riktigt typiskt att det var pissväder rent ut sagt. Det regnade non-stop och blåste det som bara den, så jag och Alva gick in och värmde oss i cafeterian titt som tätt. Dagens väder fick även avgöra dagens middag, PIZZA och kvällens mys blev Ben&Jerrys. Nu ska jag ta och lägga mig på soffan med min älskling coh kika lite på VM-finalen, så just nu i skrivande stund gör det inget att det regnar, men imorrn hoppas vi på uppehåll ;)


Skrutt var riktigt glad igår morse när jag öppnade dörren och hon för första gången fick krypa ut på altanen utan att mamma/pappa sa ajabaja =) Gullunge!


Däckad

Jag och Alva kom precis hem från en mysig grillkväll hemma hos Jenny&Gianni. Johan blev kvar för att se cChampions league finalen, trots att jag gillar fotboll så kände jag att det var dags att tänka på refrängen. Njöt nämligen av ett glas vin, ok två, så det fick bli en promenad hem för mig och skrutt, men inte mig emot ;) Helgens bilder får ni se imorgon för jag orkar inte sätta på datorn nu ;) Ligger däckad i soffan av trötthet, diskmaskinen är igång, huset är hyfsat iordningplockat och skrutt sover sött i sängen. Funderar på att lägga mig på spikmattan en liten stund, men jag är lite fundersam till om det är så bra när solen legat på ryggen de senaste dagarna!? Ähh, en liten stund kan ju inte göra någon skada, bara jag inte somnar på den som sist och vaknar upp två timmar senare... Nattinatt!!

Soliga fredag

Vi har haft en jätte härlig dag idag, BVC, promenad, lek med Marlene, Melina,  Jeanette och Nikki, massa sol och nu byggs det för fullt ute på altanen :) Visar bilder och skriver lite mer i morgon för nu ska jag ut och sopa altanen och sen blir det soffmys... Hoppas att alla får en kanonkväll!!

Världens finaste unge!

Mamma och pappa älskar dig mest i hela vida världen!


Alva är nog världens finaste unge, visst det säger nog alla föräldrar, men jag är så TACKSAM för att Alva är vår alldeles egna underbara, söta, envisa, glada, busiga, viljestarka tjej!!

Alva, du är det finaste som finns, låt aldrig någon intala dig något annat, någonsin!
Mamma och pappa älskar dig!


Dagen i bilder

Vi började dagen med att inhandla parasoll till skrutts vagn och sen bar det av in till stan för fika med fina Lovisa.


Fikan blev på vårt gamla stammishak, Vetebullen, inte alls lika bra som när vi var 15 år, men det funkar fortfarande ;)


Alva kröp iväg på upptäcksfärd och ställde sig vid första bästa stol och solade sig lite.


Sen blev det gungning på Mariatorget. Det blev den lilla svarta för mig idag, måste få sol på ryggen också ;)


När vi kom hem kröp Alva iväg på upptäcksfärd igen och här upptäckte hon rören till elementen, riktigt fascinerande var dem om man frågar skrutt.


Sen kom farmor förbi en snabbis med en maskroskrans, men skrutt tog av sig den fort, tror nog att den kliade. Men glad var hon =)


Vid sextiden blev madam gnällig och övertrött efter dagens äventyr, så det blev en liten promenad och sen somnade hon och sov i 20 minuter och orkade sen att vara uppe till 20.45! REKORD.. Så nu hoppas jag verkligen på sovmorgon imorgon! *peppar,peppar*
Alva var hyfsat relaxed i vagnen, med benen på bygeln =)

Med andra ord, dagen har varit kanon och vi har verkligen njutit.


Nu har vi äntligen införskaffat ett paraso...

img_0238 (MMS)

Nu har vi äntligen införskaffat ett parasoll till vagnen, riktigt skönt! Nu får solen skina och vara hur stark den vill så ofta som det bara går, för nu får skrutt skugga i vagnen... Vi är på väg in till stan för att träffa Lovisa och i eftermiddag ska vi förhoppningsvis hinna med att träffa gudmor Ida. Det blir många dater den här veckan, det gillar vi starkt!! Sol, lek, vänner, gungor, altanbygge och mys, det är livet de! :)


Efter att ha njutit av en kopp te UTE på v...

img_0237 (MMS)

Efter att ha njutit av en kopp te UTE på vår halvfärdiga veranda har jag nu skjutsat hem Madde och ny är det Sommar, 14,5 grader ute och klockan är tio! Underbart!


Sommarmorgon

God morgon i värmen!

Idag gick vi upp klockan sju, med andra ord lite sovmorgon här hemma, inte helt illa ;)  Termometern står redan på 16 grader och vi håller tummarna för att molnen ska lätta lite och att smhi har fel om att det ska bli regn idag.. Det känns som en riktig sommarmorgon om än med lite för mycket moln för vår smak ;)
 Dagens plan är picnic med mammgruppen och då vill vi verkligen INTE ha regn, så vi håller tummarna hårt!
 Nä, nu ska jag ta och rota lite i frysen efter bröd, för starten tog slut när Johan åt frukost, suck, men, men något bröd borde ligga gömt någonstans i frysen, jag hoppas verkligen på det för jag är hungrig och Ica öppna inte förrens klockan nio... Wish me luck!


Dagen idag

Vi hade en mysig lunchdate i skrapan med Fredrik idag och jag fick höra allt "smaskigt" skvaller från jobbet, me like ;) Sen blev det en promenad från söder till Johan som idag jobbade på Kungsholmen och sen promenad tillbaka till bussen vid centralen. När vi kom fram till bussen hade skrutt somnat, perfekt tänkte jag, då sover hon hela vägen hem, och det hade hon säkert gjort om det nu inte var så att det hade inträffat en bilolycka på Nynäsvägen. Det var TVÄRSTOPP åt båda riktningarna, trots att jag fläktade Alva med busstidtabellen (hittade inte en endaste tidning) så vaknade stackaren helt genomsvettig. Nackhåret hade till och med krullat sig, stackars liten. Men hon var glad trots värmen och även jag, hon fick köra en liten striptease på bussen, strumpbyxor och body åkte av och sen på med klänningen igen. Sen sysselsatte vi oss med att sjunga, smörja in armar och ben med solskyddsfaktor, titta ut på alla bilar, pilla på knappar etc, men efter 20 minuters stillastående så började trafiken äntligen röra på sig igen och vips var vi hemma i "svalkan". Skrutt fick springa av sig lite i gåstolen ute, innan det var dags för middag och bad. Och nu sussar skrutt så sött i sin säng och jag ska kila upp till Madde som är själv i huset och fixar och donar så att dom kan sova där imorgon, wihoo, vad roligt att vi ska bli grabbar på riktigt!


Alva låg i vagnen och drack lite välling till mellis och jag njöt av en latte =)


Härligt att springa runt med bara ben, sommarfeeling på hög nivå!


Klädmarodören har varit i farten

Härom dagen upptäckte Alva att det går att riva ner alla kläder. Hon var så söt när hon stod där och lyfte upp plagg, efter plagg, tittade på det och sen släppte hon ner det på golvet, haha, funderar på om hon tyckte att det var kul eller om hon ratade hela sin garderob!?? Vi måste i alla fall införskaffa en garderob till hennes kläder för nu är det ingen idé att vika dom längre eftersom hon river ner dom stup i ett, gullrumpan...


Lunchdate med Fredrik

God morgon Tisdag!
Idag ska vi åka in till stan för att träffa Fredrik, snacka lite skit och äta lunch. Om vi har riktigt tur så är det lite sol i stan för här hemma är det tyvärr molnigt idag, fast egentligen gör det oss ingenting! Imorse vid sextiden när Johan åkte till jobbet visade termometern 14 grader, jippie, snart är sommaren verkligen här!

Nu ska vi klä på oss och så ska jag slänga i mig lite frukost och sen blir det till att bege oss ut till bussen.

Vi önskar alla en kanondag!


Sol, sol, underbara sol!

Ännu en underbar dag med strålande sol går mot sitt slut. Jag tror bestämt att sommaren är här för att stanna, jippie!
Vi startade dagen med att redan vid halv nio gå över till grannen för lite lek på altanen, kaffe och kladdkaka. Sen kom höggravida Sanna förbi med sin vackra mage och vi tog en härlig promenad i den strålande solen till apoteket för att inhandla solskyddsfaktor 50 till skrutt. Blir lycklig av att se Sanna och hennes gravida mage, alla känslor som fanns när jag själv hade min stora mage med skrutt i kommer tillbaka och jag minns all den förväntan, nyfikenhet och för att inte tala om längtan efter att snart få träffa den lilla skrutten som gömt sig i magen i nio månader. Tänk, snart får Sanna uppleva lyckan och kärleken till sin lilla knoddas som lever rövare i magen. Jag väntar med spänning på att få sen henne/honom =)

På eftermiddagen blev det en liten promenad i solen med Marlene och Melina, och sen blev det en massa lek hemma. Grabbarna har byggt på altanen, så nu finns det en trappa, wihoo och imorrn börjar dom lägga, hmm, golvet (?) haha, jag vet att det inte heter golv, men ja, ni förstår vad jag menar...

Nä, nu ska jag ta och smörja in mig med lite after-sun för idag har jag allt lyckats få lite bränna och förhoppningsvis stannar den kvar i några månader!?? Ses imorgon, kära vänner!


Jag är på vegabaren och ska inhandla dag...

Jag är på vegabaren och ska inhandla dagens middag. Vegabaren har helt klart Sveriges bästa hamburgare, rekommendera starkt ett besök om ni aldrig ätit en burgare härifrån.. Alva är hemma och leker med pappa då i bilen poppades musiken på HÖG volym, lovely! Nu är det dags för mig att beställa, yummie.


Vi är ute på morgonpromenad, alva somnade ...

img_0228 (MMS)

Vi är ute på morgonpromenad, alva somnade precis i vagnen. och jag satte mig precis på en bänk och njuter av den vackra utsikten, men snart fortsätter promenaden. Jag hoppas att skrutt sover minst en timme så det är bäst att ha vagnen i rullning ;) Sen ska vi hem och väcka pappan i huset och sen får vi se vad denna söndag har att bjuda på!?


Ett liv tillsammans, men även ett "eget"

Idag har jag njutit av livet, min familj, solen, god mat, och ja, jag har NJUTIT!
Johan har slitit med altanen på vår vindstilla tomt i gassande sol, som högst stod termometern på 45(!) grader. Inte illa för att vara maj, och varmare kommer det att bli, förhoppningsvis, men 45 grader är i och för sig alldeles lagom mycket... Vi har konstaterat att vi måste köpa ett parasoll omedelbums när altanen är klar så att det finns lite skugga även hos oss ;) Skrutt kan ju tyvärr inte vara i solen hela tiden, så ett parasoll får det allt bli.
Johan är iväg och dricker lite välförtjänt öl ikväll hemma hos Tony och jag har njuter av ensamheten. Skrutt sover, jag har badat, rakat benen, smörjt in mig med after-sun, målat naglarna och snart tänkte jag krypa upp i soffan och slötitta lite på tv. Ibland är det riktigt skönt att vara ensam med tankarna och vetskapen om att jag har världens mest underbara pojkvän som är iväg och njuter på eget håll. Jag tror nämligen inte att ett förhållande skulle hålla om man var med varandra hela, hela tiden utan man behöver få tid för sig själv, få vara lite ensam hemma eller iväg själv med kompisarna. Det är viktigt för mig att jag och Johan har ett liv tillsammans, vårt liv, vår familj med Alva, men samtidigt är det viktigt med "ett varsitt liv" som man kan få vara själv i och ibland tillsammans, ja ni förstår nog vad jag menar.. Håller ni med!??

Hmm, för några år sen existerade det inte att vara hemma en lördagskväll ensam med bad, rakning av ben och tvtittande, nej då var det fullt ös, men nu har mina prioriteringar ändrats. Självklart ser jag fram emot att ha en riktig utekväll med tjejerna, bli så där oansvarligt onykter, ta en taxi hem och vakna upp med dunkande huvud, men inte alltid, men någon gång ibland skulle sitta fint. Tippar på att det i alla fall kommer att bli några glas vin på Stockholms uteserveringar i sommar och då blir det Johan som sköter marktjänsten hemma eller så går vi ut tillsammans och skaffar barnvakt, men vin blir det ;)

Nu ska jag lägga mig på soffan och njuta av nuet, tystnaden och ensamheten och se fram emot att jag har en pojkvän som kommer hem till mig i natt och kryper ner i sängen brevid mig...
Johan, jag älskar dig!


Alva somnade direkt när vi gick ut på prom...

img_0227 (MMS)

Alva somnade direkt när vi gick ut på promenad, så jag vände om och ligger nu och "solar" på Tessans altan. Solen värmer så idag ska jag nog lyckas få lite färg :) Dagens plan är att njuta av den strålande solen!


Idag har skrutts övre framtand tittat fra...

Idag har skrutts övre framtand tittat fram :) Så nu har hon två små tänder i nederkäken och ett litet risgryn i den övre, så sött! Kände efter imorse, men då var inte tanden framme, inte heller efter lunchen, men efter gammelmorfars kalas hade den kommit fram... GRATTIS MORFAR på 82års dagen, du och mormor är mina idoler!!!


Kvällens status:

* Skrutt ligger och sover på mig i soffan, men ska snart läggas i sin säng..                                                                 * Johan är hos Jenny&Gianni och kollar hockey.                                                                                                       * Jag ligger på soffan med skrutt ovanpå mig, riktigt mysigt, snart blir det en kopp te och sen väntar sängen även för mig...

Vi är hemma hos mormor och äter lunch, spa...

img_0222 (MMS)

Vi är hemma hos mormor och äter lunch, spaghetti&köttfärssås stog på menyn för skrutt och hon med hela ansiktet.. Gullrumpa! Snart blir det promenad hem och lite sömn för skrutt...


Rösta, rösta, RÖSTA ;)

Nu är Alva med och tävlar i Vi föräldrars omslagstävling... Så kom igen nu, RÖSTA på vår lilla skrutt så att hon får pryda omslaget som kommer ut den 31 augusti. Tyvärr får man bara rösta en gång, fast man kan ju alltid rösta från olika datorer så kom ihåg att rösta hemmifrån, jobbet, skolan, kompisar osv, osv ;) KOM IGEN NU!

Klicka på länken nedan för att rösta (sen klickar ni på stjärnan under/brevid bilden..):

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=32698&_ad_is_verified=y

Alva tackar på förhand för era röster ;)



Alva tyckte (ok läs mamma tyckte) att vi skulle tävla med blombilden, för är det vår så är det ;)


Alva vaknade precis upp från morgontupplur...

img_0221 (MMS)

Alva vaknade precis upp från morgontuppluren och var pigg och redo för att utforska nya saker.. Hon blev lyrisk när hon kom på att hon inte bara kunde riva ut alla dvder utan även klättra upp på dom, gullunge!  Snart ska vi börja gå mot Jeanette och Nikki för lite grillning, mammalyx, javisst ;)


God morgon!  Här hemma har vi precis fått ...

img_0219 (MMS)

God morgon!  Här hemma har vi precis fått i oss lite frukost, eller jag har, skrutt ska snart få välling. Nu sitter vi i soffan och myser och kollar på barnprogram :) Mysmorgon och sen väntar grillning med mammorna hemma hos Jeanette&Nikki, tackar vädergudarna för den strålande solen! TACK!


Dagen idag

Vi började dagen med strålande humör här hemma och åkte sen hem till mamma för att hämta vår tvätt. Ja, det börjar bli dags för en tvättmaskin, men jag/vi har blivit lite bekväma med vår tvättjänst ;)
Alva valde att ta sin morgonnap i bilen så jag satt snällt kvar och lyssnade på radio medans skrutt sov ruset av sig i 30min. När hon vaknade upp var hon redo för att bege sig in till stan med mor sin för att möta upp Emma och Tyra. Vi slog till på att njuta av det vackra vädret genom att ta en liten promenad medans tjejerna sov och sen satte vi oss på en uteservering i kungsan och njöt av en latte. Skrutt fick i sig lite köttfärsås och kladdade självklart ner sin fina kofta lagom tills det var dags för oss att gå iväg på loppi.se´s event som hölls i Volvos showroom.

Loppi.se har startat ett nytt event, We R Family, där handplockade och namnstarka varumärken går samman under gemensam flagg. Idag var det Bugaboo, POP, Vi föräldrar och PLAN som berättade om intressanta nyheter hos dem. Det var riktig kul att vara där och nu är jag lite småsugen på en Bugaboo, visserligen så ÄLSKAR jag vår Nitro från Emmaljunga, men Bugaboo har skapat en Iphonehållare och den funkar tyvärr bara till Bugaboo vagnar. Hmm, jag antar att jag får klara mig utan en Iphonehållare, men det skulle vara kul att ha en nu när jag ändå är ägare av en Iphone ;) Men till alla Bugaboo & Iphone ägare tipsar jag gärna om denna. 1% av Bugaboos omsättning går även till RED som bidrar med medicin till Afrika, så det är ytterligare en anledning till att köpa en hållare, eller vagn för den delen ;)

POP´s nyhet var att från och med i höst kommer deras funktionskollektion med lager-på-lager kläder att vara tillverkade i 100% återvunnet material från PET-plast, japp ni läste rätt, så spring och panta flaskorna nu så blir det mer kläder åt alla ;)

Vi föräldrar berättade om deras omslagstävling som dom har nu och självklart ska jag anmäla Alva dit och jag hoppas verkligen att ni ALLA RÖSTAR på henne flera gånger om... Berättar mer när hon är anmäld så att ni kan börja rösta!

Hmm, ser att blogginlägget verkligen ser ut som ett reklaminlägg, men så är det evrkligen inte utan jag ville bara passa på attd ela med mig av dessa nyheter, lite kul att få vara först med att veta saker ibland ;)
Men nu väntar en kopp te och sen ska jag stupa ner i sängen, Natti natt!


Tyramyra och skrutt vaknade upp lagom till lunchen.


Hanna Hedlund var konferencier och Alva ville hela tiden klättra upp på scenen, så det var en "svettig" mamma som fick plocka ner henne titt som tätt, men jag tror nog att hon charmade en hel del kameror.


Hållaren som JAG VILL HA!!


Alva var en riktig solstråle! Mamma, älskar dig!


Nä, det funkade inte... SUCK!!

Jag mobilbloggade imorse innan vi åkte till stan och sen mobilbloggade jag även från bloggeventet, men inte f*n ville bloggsmstjänsten samarbeta med mig, suck... Så jag är ledsen för dålig uppdatering idag, men det är faktiskt inte mitt fel utan dagens teknik ;) Vem vet, smsen kanske trillar in i natt!?? Ska bli spännande att se, för nu på kvällen så funkade det ju när jag smsade "funkar det?".. Skumt...

Imorse skrev jag iaf att det var sol ute och att jag hade en solstråle inne och det har jag haft hela dagen, underbart!!


funkar det??

funkar det??


Täppt till tusen..

Kvällen har bestått av en täppt sovandes skrutt växelvis på mamma och pappa. Den dumma näsan har varit igentäppt och då är det inte alls roligt att ligga själv i spjälsängen och sova... Så nu efter många nedläggningsförsök ligger hon i mitten av våran säng och småsnarkar så sött. Jag ska alldeles strax krypa ner och lägga mig brevid vår lilla älskling och somna till hennes vackra andetag. Jag håller tummarna för att skrutt lilla näsa samarbetar med oss i natt så att vi får mycket sömn så att vi vaknar upp pigga och glada imorgon och redo för date med Emma&Tyra och sen blogglunch... *peppar,peppar*
Natti, Natti alla underbara!!


Öppna förskolan stängd, suck...

Öppna förskolan var stäng imorse, suck. När vi kom dit satt det en lapp om att det var picnic nere i Fornuddsparken vid fint väder, hmm enligt mig är regn inte fint väder, men, men. Så jag och skrutt vände på klacken och tog bussen upp till centrum och köpte dammsugarpåsar. På vägen hem ringde Jennie och frågade om dom kunde komma förbi en sväng, lite lek och sällskap tackar vi mer än gärna ja till. Så när vi kom hem så var Jennie och Ella redan här =) Det blev lek och lunch för tjejerna och kaffe och skitsnack för mig och Jennie. Sen fick det bli en välbehövlig promenad i ruskvädret så att tjejerna fick sova lite. Men sen blev det raka vägen hem för städning och nu är äntligen golven dammsugna och våttorkade, jippie. Badrummet och köksbänken får vänta till senare för nu tar jag en välbehövlig paus för lite lek och mys med min fina dotter.
Att njuta av Alva är viktigare än lite skit i hörnen ;)

Måndagmorgon

God morgon!

Ny vecka och nya tag.
Alva ligger och tar en morgonnap och jag har precis njutit av lugnet och en kopp te. Idag ska vi ta en sväng till öppna förskolan för lite lek och sen blir det inhandling av dammsugarpåsar. Så i eftermiddag är det operation städning som står på schemat. Det känns alltid skönt att ha det nystädat när veckan börjar så att man känner att man kan hitta på saker med gott samvete utan att huset förfaller ;) Imorrn har vi en "fullspäckad" dag. Vi ska träffa Emma och Tyra för lite lek, fika och skitsnack och så ska även jag och Alva på Blogglunch. Anmälde mig till Bonniers familjenätverk över bloggar så imorrn är vi inbjudna på blogglunch på Volvos showroom i Kungsan. Det ska bli riktigt kul och intressant. Bugaboo, VI föräldrar, POP och Plan ska informera om nyheter, spännande. Så vi ser verkligen fram emot morgondagens äventyr. Men idag är idag så nu ska jag ta och göra iordning mig så att vi hinner till öppna förskolan när skrutt slår upp sina vackra blå.



Kärleksförklaring

De är de små, oväntade och spontana kärleksförklaringarna som betyder mest och får mitt hjärta att smälta!

Johan, jag älskar Dig!!


J <3 M


Grus och grått

Skrutt ligger för tillfället coh sover ovanpå Johan i soffan. Dom är så fina när dom ligger där tillsammans, skrutt sovandes med täppt näsa och Johan halvsovandes och pussar titt som tätt på vår lilla älskling. Det är riktig lycka att få se hur mysigt dom har det. Och jag blir så lycklig över att ha båda två i mitt liv, TACK, vem man nu ska tacka ;)

Idag har vi inga större planer, Johan ska åka och slänga lite plankor och skit från tomten. Jag och Alva blir nog hemma i väntan på bättre väder, haha. Johan påstår att det ska bli bättre framåt eftermiddagen och jag hoppas innerligt på att hah har rätt för just nu är det på tok för grått ute. Men grått väder ute innebär att det får bli fix inne...

Jag skulle verkligen behöva dammsuga här hemma eftersom det kommer in hur mycket grus/lera/sand/jord så fort man går in genom dörren och denna jord/sand/lera/grus sprider sig som en löpeld genom huset, suck, men, men det är bara att bli bundis med dammsugaren och dammsuga titt som tätt. Det enda lilla problemet som sätter käppar i hjulen är att dammsugarpåsarna tog slut igår så när skrutt vaknar så får det allt bli en sväng till affären för att inhandla nya och sen ska det dammsugas. Detta blogginlägg ledde mig alltså fram till att dagens plan som får bli att inhandla dammsugarpåsar. Men en fika och lite lek ska vi nog kunna klämma in också ;)

I hopp om att solen tittar fram lite senare önskar jag alla en underbar söndag!



bilden får sammanfatta dagens kassa väder!...

img_0214 (MMS)

bilden får sammanfatta dagens kassa väder! Men vi har njutit ändå! Jag började dagen med att gå upp med Alva vid sexsnåret men vid åtta fick Johan "ta över" och jag gick och sov till ELVA, underbart! sen fortsatte dagen med promenad, traktor som tog bort jordhögen från tomten, loppis, fotboll, middag med släkten, två glas rött och ett härligt bad. Härlig dag och nu ligger vi halvt däckade i soffan och skrutt småsnarkar från sitt rum.   Lördag är underbara! Tänk om det kunde vara lördag jämt ;)


skrutt tar sin eftermiddagsnap på mig i so...

img_0208 (MMS)

skrutt tar sin eftermiddagsnap på mig i soffan, mys på hög nivå! Jag ska nog också ta och vila lite..


Vi är utomhus och leker på grannens verand...

img_0207 (MMS)

Vi är utomhus och leker på grannens veranda så länge vår tomt är ett bygge :) Tack Tessan!! Alva leker för fullt och jag leker och njuter av solen, LOVLY!


Spring is in the air...

När min lilla skrutt vaknade upp från sin förmiddagsnap fick lhon ukta och beskåda de allra sista blommorna som fanns kvar på tomten, för i eftermiddag kommer min morbror förbi och gräver upp hela tomten, jippie, nu är altanen verkligen på G och alla planterade blommor historia. Sen blir det endast krukor med blommor i så att vi slipper det jä*la ogräset ;)


Tror bestämt att den här bilden ska förstoras upp och sättas på väggen i hennes rum. Så vacker som alltid och vårfin =)


Tidiga morgnar

God morgon!

Här startade Alva dagen vid fem, men vi låg kvar i sängen och halvsov till klockan sex. Ok, jag halvsov, skrutt ville krypa runt så jag fick hålla i hennes ben så att hon inte kröp iväg för långt, haha. Men att Alva vaknade klockan fem klagar jag egentligen inte på med tanke på att Jennies lilla Ella valde att slå upp sina blå kl 03.50, stackars Jennie!! Men hon är starkt och orkar gå upp vid den tiden och ändå vara en fungerande och glad människa trots väldigt tidiga morgonar, I´m impressed ;)

Vi ska alldeles strax bege oss mot öppna förskolan för lite lek och sen blir det nog en hemmadag, om det inte dyker upp något annat spännande!?? Förslag!??


När jag var inne i badrummet och sminkade mig passade skrutt på att utforska lite i hallen och här har hon precis hittat sina fina Pumaskor som inspekterades för fullt. Gullunge!


Jennies nya utemöbler

Jennies nya utemöbler kom hem till henne idag när vi var där och det såg väldigt roligt ut när det var dags att sätta ihop bordet, men efter många om och men så kom vi/dom på hur det skulle sättas ihop. Men ihopsättandet fixar Jennie själv ikväll eller imorgon ;)


Jennie och Jeanette in action, Helen hamnade utanför bild, men hon hjälpte till hon med ;) Själv tittade jag mest på, haha, nä, men någon var ju tvungen att ha koll på kidsen..
På bilden är bordet helt felmonterat, men sen blev det rätt, haha


Mammagrillning

Oj, vilken härlig dag vi har haft idag! Vi har varit hemma hos Jennie&Ella och grillat tillsammans med Jeanette&Nikki-Li och Helen&Leo. Det blev grillad ryggbiff, sparris, champinjoner och bulgursallad, riktig mammalyx. Tjejerna och Leo skötte sig exemplariskt och lekte snällt på filten ute på verandan medans vi mammor njöt av lunchen i solen, ok, vi njöt, men som vanligt slängde vi i oss maten, haha. Jag och Jeanette fick hålla stenkoll på våra småtjejer som kröp runt eftersom Jennies veranda inte är helt barnsäkrad ännu, men dom höll sig oftast på filten och det tackar vi för ;) Efter lek och grillning var det dags för en välbehövlig eftermiddagsnap/promenad och för ovanlighetens skull somnade Alva på stört, kanske inte så konstigt med tanke på hur ungarna höll igång, så söta så... Det har som sagt varit en riktig kanondag och vi har redan bokat upp grillning igen nästa onsdag, men då hemma hos Jeanette och Nikki, yummie. Och om några veckor kan vi slå till på att grilla hemma hos oss på vår altan, jippie!! 

Men, nu väntar middag här hemma och idag står fiskgratäng på menyn.


Tjejerna lekte ute i friska luften och njöt av solen..


Leo hade vägrat sin förmiddagsnap så han fick snällt
ligga i vagnen och sova innan leken, men det tog ett tag att somna
;)


Smarrigt!


Mor och dotter!


Alva blev lite trött och la sig ner och åt lite bröd
för att få lite energi för mera lek, GULLUNGE!

TACK för en kanondag tjejer!!
Vi längtar redan till nästa onsdag ;)


Grönska bort, altan på G

Alva slocknade precis efter att ha slurpat i sig 240ml välling, ja ni läste rätt, 240ml. Och inte nog med det, vid halvsextiden åt hon en hel burk med mat och innan det yoghurt till mellis och innan det en halv burk till lunch och så var det välling till frukost. Så vem vet, i natt kanske det blir en hel natt utan uppvak!?? *peppar,peppar* Fast de senaste nättena har varit jätte bra med bara ett uppvak mellan 2-4 för lite välling coh sen har skrutt somnat om igen utan problem, så jag klagar inte!! Fast trots att Alva bara vaknar en gång så har jag vaknat tre,fyra gånger ändå av ren vana och eftersom hon sover i andra delen av huset (nej, vi bor inte hur stort som helst, men ändå) så har jag tassat upp för att kika till henne, måste verkligen skärpa mig och inse att hon sover bra och låta henne sova utan att höra mamma komma intassande i rummet när hon sover som bäst ;) haha.. och för min egen skull också, lika bra att passa på att sova när man får ;)

Idag har vi haft en lugn och skön dag hemma, men lite städning, promenad till affären med mamma och sen kikade vi även in i leksaksaffären coh då fick Alva en CD skiva med Astrid Lindgrens bästa visor av mormor, jippie, ropar jag. Vi har även hunnit med lite gungning i lekparken tillsammans med Madde och Leah och som vi ser fram emot att dem ska flytta in så att tjejerna kan leka, och jag och Madde också för den delen ;) Astrid Lindgren skivan har spelats på högsta volym här hemma medans Johan och svärfar har rivit hela vår uteplats. Det var lika bra att skruva upp volymen så att vi slapp höra allt bankande och sågande. Alva var dock väldigt fascinerad av rivningen och tittade ut genom fönstret med spännning. Nu längtar jag som bara den efter att altanen blir klar, 60kvm altan, underbart, men den som väntar på något gott... I midsommar ska vi i alla fall sitta ute på VÅR altan ch njuta av ett glas vin i solen, underbart!!

Men i väntan på altanen ska jag ikväll njuta av ett bad och senaste Mama, inte fel det heller och imorgon ska vi träffa mammor och bebisar hemma hos Jennie och Ella för grillning, mys, lek och skitsnack. LIVET LEKER och jag NJUTER och jag är så tacksam över att mitt liv är som det är, jag skulle inte byta ut någonting!
Nu önskar jag er alla en underbar kväll!


Ignorera ajabaja

Idag har vi varit på återbesök på vårdcentralen för att kolla så att Alvas öron läkt som dom ska efter öroninflammationen och visst hade dom det. Det hade i och för sig jag och Johan räknat ut eftersom skrutt hör precis allt, eller i alla fall det som hon vill höra.. Jag undrar om det verkligen är möjligt för en liten skrutt på 8 månader att höra "bara" det som hon vill höra och ignorera annat, som tex. ajabaja och nej, inte där... ;) Hmm, det verkar i alla fall som att Alva ignorerar ibland, skruttunge..


Leksakskaos

Igår var Madde och Leah förbi hemma hos oss och lekte lite. Tjejerna hade superkul och ja, dom röjde som bara den... Tacka vet jag Ikea´s hylla, Expedit, bara att slänga ner allt i lådorna och vips så är det städat igen, LOVELY!!


Alva tömde hyllplanen och Leah försöker fly fältet. Gullungar!!


Grattis Hanna!!

STORT GRATTIS till världens bästa storkusin Hanna som blir hela 12 år idag!
Alva skickar en födelsedagspuss ;)


Måndag och ny vecka

God morgon, eller nja, morgon och morgon, här hemma gick vi upp vid halvsexsnåret på madams begäran. Men nu ligger hon och tar sig en välbehövlig förmiddagstupplur och har redan sovit i en timme, minns inte när det inträffade senast!?? Egentligen borde jag också passa på att vila lite, men jag kände att det fanns en massa annat att fixa med och det är lika bra att passa på när älsklingen sussar, allt går lixom lite snabbare och mer effektivt ;)
Jag har hunnit med att ringa vårdcentralen och bokat återbesök för Alva (öroninflammationen), städat av i köket, gjort toast åt mig, klätt på mig, sminkat mig, bäddat sängen, kikat lite på tv, gjort vagnen redo för öppna förskolan och snart ska jag ta tag i tvätten, effektivitet är underbart ;)
NJUT av dagen!


Vagnpromenad inne, nu promenad ute..

Alva har precis gått omkring med gåvagnen (helt själv!!) här hemma, men nu är det dags för oss att gå ut och njuta av det fina vädret och nu är det min tur att dra vagnen...


Världens goaste unge. Det skulle inte förvåna mig om hon börjar gå själv snart...HJÄLP!!


God morgon underbara Söndag! Solen skiner ...

img_0180 (MMS)

God morgon underbara Söndag! Solen skiner och Alva härjar för fullt, så vardagsrummet har möblerats om så att jag slipper springa till madam varje gång hon ska ta sig upp på tvbänken..Men Alva är supernöjd ändå för nu ställer hon sig upp mot bordet och vips fick hon första parkett till tv'n :) Med tanke på att himlen är klarblå och att solen  skiner och visar sig från sin bästa sida så ska vi njuta av det vackra vädret! En promenad i solen blir det garanterat!!


Flyttdag

Just nu halvligger jag i soffan och är helt slut efter att ha hjälpt mamma med flytten, men nu är det äntligen över och  hon bor nu i sin efterlängtade tvåa på markplan. Tyvärr så missade vi Hannas födelsedagsmiddag, men det lovar jag att vi gottgör för Alva vill allt fira sin kära storkusin med buller och bång!! Johan åkte iväg på pokerkväll med grabbarna för ett tag sen så ikväll är det bara vi tjejer hemma. Alva sover och trots att jag är supertrött så slog jag till på att läggs upp, stryka och hänga upp köksgardinerna. Det var verkligen på tiden med tanke på att jag köpte dom för TVÅ månader sen, men bättre sent än aldrig och nu hänger dom äntligen där så fint. Funderar på att mjuka upp kroppen med ett bad och sen en stund på spikmattan, ja då får det bli... Håller tummarna gör att skrutt inte slår till på att vakna när jag ligger badet, (hoppas att jag inte jinxade nu!?) Köpte faktiskt nya Mama idag, så nu blir det egentid i badet, Lovely :) Njut av kvällen!!

Flyttdag med dagen-efter-huvud

God morgon!

Här har vi varit vakna ett tag (tyvärr) för idag hade jag mer än gärna sovit några timmar extra pga allt vin som slank ner igår ;) Men, men inget att göra åt, klockan 9.30 ska vi vara hos mamma och hjälpa till med flytten, suck snacka om att välja fel dag att flytta på  ;)

Nu ska jag ta mig en kopp te och kicka igång dagen. Med tanke på att dagen innefattar flytt för mamam och sen middag för Hanna som fyller 12 år, så tippar jag på att uppdateringen som jag lovat tyvärr kommer att dtröja ännu en dag, men den som väntar på något gott...


RSS 2.0