ostkrokar

Lördag. Varför känns det som att man förväntas hitta på saker på lördagar? Söndagar också för den delen, med andra ord förväntas man hitta på saker bara för att det är helg...Varför kan man inte bara få vara? Hmm, visserligen gillar/älskar jag att hitta på olika saker, men jag gillar inte när det förväntas av en, men, men. Ingen som förväntat sig det idag, men kom bara att tänka på att det stör mig ;) haha

Dagen har i alla fall bestått av mig, Johan och underbara Alva. Vi har varit ute på gudö och kollat in när grabbarna höll på och bygga ett stall, sen åkte vi och fikade hos Johans pappa för att sen avsluta hemma med lasagne, inte helt fel. Var precis på Shell för att köpa min älkade Ben&Jerry glass, men när jag står i kassan för att betala och tar ner handen i fickan för att plocka upp plånboken så ligger inte plånboken där utan kameran, SUCK!!! Orkade inte åka hem för att hämta plånkan så jag får nlja mig med ostkrokarna som Maria skulle säga =) Men det är inte fel det heller...

Härliga Fredag!

Vi har legat och myst i sängen hela förmiddagen och nu ska vi ta och göra oss iordning för indiska ambassaden och kanke en lunch med tant Ida =)

Härliga Fredag!


Nattinatt

God natt, nu väntar sängen, välbehövligt kan jag säga...

Minipromenad

Vi har precis kommit hem från en liten promenad till alléplan fram och tillbaka. Imorse var vi på slutbesiktning av lägenheten igen och nu gick den igenom som den ska och sen åkte vi förbi min mammas jobb och sa hej. När vi hade parkerat bilen och fått in allt i huset, barnvagn,bilbarnstol,skötväska,mamma och dotter så gick jag ut coh hämtade in posten och då hade jag fått en avi om att klädpaketet från tradera låg och väntade på posten. Orkade inte ta bilen eftersom jag visste att Alva behövde sova så det fick bli en liten promenad med vagnen och nu sover skruttan så gott ute på altanen med "barnvakten" brevid sig och jag har den andra brevid mig ;)

Så nu ska jag ta och öppna paketet och kika på alla nya kläder =)

Att växa och upptäcka världen

Igår gick vi förbi biblioteket och lånade lite böcker bland annat barns utveckling.
Började läsa boken "Att växa och upptäcka världen" och den är så bra den boken! Läste kapitlet om bebisar som är 8 veckor (som Alva blev igår) och hur de utvecklas just nu. Det var jätte intressant läsning och det var hur mycket som helst som stämde in på Alva. Rekommenderar denna bok varmt till alla som har små bebisar som utvecklas för fullt. Jag ska ringa min mormor och åka och köpa mig ett ex med hennes rabatt på Akademibokhandeln. Hmm, måste utnyttja alla rabatter nu när man lever på föräldrapenning ;) haha..


Plattning

Här har vi precis hunnit duscha, föna håret OCH platta håret, de ni ;)

Nu ska vi snart ta bussen in till stan och träffa familjelivarna.

Knubbfia

Alva väger numera 6290g och är 59 cm lång!! Mammas lilla knubbis..
Stora tjejen som blir hela åtta veckor imorgon, vart tar tiden vägen?

Godmorgon tisdag!

Godmorgon!

Just nu är vi i Alvas favoritrum, tvättstugan och leker på skötbordet. Alva älskar att ligga på skötbordet och vara nakenfis och sparka av sig filten som jag lägger över henne för att hon inte ska frysa, busunge.
Idag väntar BVC och sen MVC, full rulle...


Magen är så rund och go ;) Mammas älskling!

Traderaträsket

Fick för mig att kika runt lite på Tradera igår och jag tror nog att jag fastnat i Traderaträsket nu...
Budade på ett klädpaket som innehöll 23 st plagg i stl 62 från bland annat POP,HM, Lindex etc och vem vann aktionen om inte jag!?? Haha, riktigt nöjd, 100kr för 23 plagg, de ni. Så nu behöver jag inte handla några kläder på ett tag, fast jag behöver i och för sig fortfarnde kläder ;)
Jag ÄLSKAR Tradera, det är hur kul som helst att kika runt på vad folk försöker sälj, det ena sjukare än det andra, men, men smaken är som baken, men själv skulle jag aldrig köpa ett metallfat med konstgjord rödbetssallad på oavsett om det kostar en krona eller ej...

Pigga mammor och trötta döttrar

Det var pigga mammor och trötta döttrar om fikade i Gallerian igår. Trevligt hade vi och jag åt hallonpaj med vaniljsås, mums. Sen gick vi och kikade i lite affärer, men jag var duktig och höll i pengarna ;)
Blev lite stressigt på vägen in så det blev bilen och parkering på jobbet, perfekt. Riktigt skönt att ta bilen in till stan, men nästa vecka så är vi utan bil igen för då byter Johan jobb och då blir han utan firmabil i en vecka eller två, suck, jag som precis vant mig vid bil igen...Men, vem vet, det kanske sker mirakel som gör att hans nya firmabil kommer tidigare!? Jag håller i alla fall tummarna för det..


Så här trött var min lilla tjej.


Och så här trött var Emmas lilla Tyra.

Måste tillägga att det känns bra att Tyra också är lite knubbig ;) Så att Alva inte behöver känna sig ensam menar jag, haha =)


Familjesöndag =)

Igår hade vi en heldag hemma med en massa mys med älsklingen, både min lilla älskling och min stora älskling.

Alva var glad hela dagen och jollrade en massa,lekte med babygymmet och myste med både mamma och pappa. Det var ett tag sen vi hade en heldag hela familjen så det var riktigt mysigt. Blev en liten tripp upp till Johans mamma på eftermiddagen, och då fick vi ett paket blöjor och en Casperdocka till Alva. TACK!! Men väl uppe hos Elisabeth visade Alva att hon var övertrött genom att skrika som bara den. Hmm, inte så konstigt att hon var trött efter allt lekande och bara några få korta powernaps på 10-15 minuter, så vi åkte hem ganska snabbt och nattade lillskruttan. Men kan ju informera om att det inte bara var hon som somnade utan även jag slocknade vid sjutiden och Johan hade också lyckats somna på soffan strax därefter så det var inte bara Alva som var trött utan även mamma och pappa behövde lite sömn. Vaknade i alla fall upp pigg och glad i morse ;)


Världens sötaste unge i pappas knä.


Och så här söt var hon när hon följde med mig och handlade kebab.


Öka takten.

Nu bär det av in till stan för date med Emma och Tyra så uppdateringar från gårdagen och dagen kommer i eftermiddag/ikväll... För nu ska vi iväg och ha kul och vi har bara pyjamas på oss så nu blir det till att öka takten om vi ska hinna ;) Blir i alla fall bilen in och gratis parkering på jobbet =)


Tack!

Tack underbara mamam för denna fina present! Egentligen är det du som ska ha present av mig för allt tvättande, men det kommer när du minst anar det...Tack så jätte mycket i alla fall!
Vann till och med 25x2 och 10x1 så det så ;)

Hmm blev godis och chips till frukost igår, haha så kan det bli ibland ;)


Tungan

Alva har uoptäckt sin tunga och tycker att det är hur kul som helst att lipa och slicka sig runt munnen.

Och så här söt är man då:


Det var inte det lättaste att lyckas fånga det på bild, men en bild fick jag i alla falla =)

Vintertid

Vaknade klocka halv sex imorse av att skruttan ville ha lite mat, sen låg vi i sängen och snackade till strax efter 8, upplyste henne om att det här nog var rekord, men när vi sätter på tv´n så är klockan bara strax efter sju, suck, så vi gick in och la oss i sängen igen och myste och pratade en massa.
Nu är det alltså vintertid, usch, vinter redan, längtar efter våren och sommartid igen...
Nu ska jag gulla lite med min glada lilla tjej =)

God natt!

Nyss hemkommna från Jensa och Nettan, i alla fall jag och Alva, Johan blir nog kvar ett tag till.

Städdagen idag flöt på bra, jag bidrog tyvärr inte så mycket utan det var Johan som fick göra insatsen från vår sida medans jag drog omkring på Alva i vagnen, men någon måste ju göra det också ;) Sen blev det en tripp tilll mamma med tvätt, hon är verkligen underbar, men den här veckan har jag bestämt mig för att åka runt och leta efter tvättmaskin för nu måste jag börja tvätta själv igen annars blir jag/vi för bortskämda.

Sen åkte vi och träffade Patrik som är nere från Piteå. Och sen hamnade vi hos Jensa och Nettan och nu är jag hemma =) Har haft en riktigt trevlig kväll, men bestämde mig för att åka hem lite tidigare än Johan för Alva hade somnat och jag kände mig lite trött så nu ska jag krypa ner i sängen och bege mig till drömmarnas värld...

GOD NATT och dröm söta drömmar!

Lördag och städdag

Godmorgon!

Här hemma laddar vi för städdag, utomhus, usch och fy, men, men det är bara att härda ut ;)
Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder..Gäller bara att hitta de bra kläderna ;)




Nacka forum

Idag har vi haft en mysig date med Christine och Ellie i Nacka forum. Blev en hel del fönstershoppande, men hittade tyvärr inget speciellt. Men jag hittade i alla fall vintagekoftan på Kappahl i storlek 68 så den köpte jag så nu måste jag komma ihåg att åka och lämna tillbaka den i storlek 62.

På vägen hem blev jag helt galet sugen på potatisgratäng så idag har jag/vi varit onyttiga och ätit potatisgratäng, utskuren biff och bea, mums filibaba =) haha.

Nu blir det Idol och en lugn kväll, måste ladda inför samfällighetens städdag som börjar kl 9.30 imorgon, jippie, eller inte ;)

God morgon fredag!

God morgon!

Just nu sitter jag och njuter av en kopp te och Alva ligger under sitt nya babygym och leker. Hon är riktigt nöjd och ligger och sparkar med benen, ivftar med armarna och "pratar" med figurerna. Riktig roligt att se. Bäst av allt är att hon kan nå grejerna själv vilket innebär att jag inte bhöver ligga brevid och dingla på sakerna så fort det börjar bli lite tråkigt, jippie =)

Vet inte alls vad som står på schemat idag, har preliminärbokat en date med Christine och Ellie så vi får se om den blir av eller inte!?
Men nu ska jag fortsätta njuta av teet innan Alva vill ha lite frukost


Äntligen BIL

Efter en massa, massa timmar på blocket (Johan), samtal til transportstyrelsen, en massa papper, regbesiktningar med mera så har vi ÄNTLIGEN en bil igen! Så underbart, så skönt, så härligt, äntligen ;)
Snacka om att man kännt sig lite handikappad utan bil, men det har även varit nyttigt att behöva planera allting hela tiden, fast samtidigt lite jobbigt när man har en liten bestämd tjej som inte alltid vill anpassa sig efter de tider mamma bestämt att de ska ta bussen etc, men, men helt klart värt det..


Så här glad var Alva när hon fick åka nya bilen.


Så idag har jag och lillskruttan invigt den nya bilen, först med en tripp till min mormor och morfar och sen plockade vi upp tant Ida för en tur till IKEA. Hos mormor och morfar blev det en massa fika och ahlgrens bilar som vanligt, helt underbart =) När vi kom till Ikea så kände jag mig riktigt stolt då jag nonchalerade doftljusen helt totalt, haha, men jag insåg när vi flyttade in radhuset att vi har på tok för mycket ljus och ljusstakar, så inget mer sådant förrens vi kommit helt i ordning och jag vet vad som behövs.
Det blev ett babygym till Alva och gångjärn till köksskåpen istället. Jag och Ida la Alva i babygymmet på golvet på IKEA för att se om hon gillade det och hon ÄLSKADE det så då var jag tvungen att slå till. Kostade bara 329kr vilket är ett riktigt kap om man jämför med de babygym som finns på Babyplanet och Babyproffsen etc, dem går loss på sex,sju hundra, så med andra ord har jag gjort ett riktigt kap ;)


Alvas nya fina babygym.


Nu ska jag ta tag i lite sysslor här hemma, måste plocka in i diskmaskinen och plocka undan lite, så roligt kan man ha en torsdagskväll ;)


Rosor

Världens mest underbara pojkvän kom hem med tre röda rosor åt mig igår! Tack, älskling! Jag älskar dig!


Nu pryder dom vårt köksbord =)


Mysdag

Jag och Alva valde att stanna hemma igår och bara mysa. Passade på att städa lite när hon somnat i bärselen, så lite duktigt hann jag vara också ;)


Världens goaste tjej...

Alva blir 7 veckor idag!

Tiden har rusat iväg!

Känns inte alls som att det var så länge sen som jag vaknade upp av lite molande värk i magen, skickade iväg Johan till jobbet och sen tog bilen själv till Danderyd för bedömning. Och aldrig har jag nog blivit så glad som när Johan kom till mig på sjukhuset efter att jag ringt honom och sagt att det nog va bäst att han kom för att jag inte trodde att jag skulle klara av att köra hem själv efter bedömningen, haha som om jag skulle få åka hem då ;)
Och sen kom den lyckligaste dagen i mitt liv, 24 timmar efter den första värken kom vår lilla tjej till världen och jag kan inte förstå att det redan har gått SJU VECKOR sen dess!?? Fatta SJU VECKOR!!
Det har hänt så mycket sen dess, vår lilla tjej har blivit en riktig liten knubbis som fyrar av det sötaste leendet efter det andra, fokuserar med blicken, leker med sina tigrar i vagnen, har hyfsat stabil nacke, nästan två kilo tyngre, är intresserad av allt, skriker när hon inte är nöjd, gnyr när hon tröttnat, hon är en bestämd liten dam som jag älskar över allt annat! Helt galet att tiden kan gå så fort, de sista sju veckorna av graviditeten gick riktig långsamt så jag antar att veckorna efter förlossningen jämnar ut det ;)

Satt och kollade igenom alla bilder på systemkameran (har inte lagt in dem i datorn än) och såg alla magbilder på mig, förlossningen, allra första bilden på Alva och dagarna som följde. Mina ögon fylldes av lyckotårar!
Vi har fått VÄRLDENS FINASTE TJEJ!


Så här liten var hon när hon bara var 5 timmar gammal. Storlek 56 var
alldeles för stort och nu sitter det väldigt tajt om magen ;)




Sötare unge får man leta efter!

Onsdag

Godmorgon ONSDAG!!

Trött mamma som somnade med sminket på igår och trött dotter som hållit mamma vaken i natt... Härlig kombination ;) Blir nog en lugn dag idag, kanske en tripp till öppna förskolan, men vi får se, tar dagen som den kommer...


Vintage åt skruttan

Här är skruttans nya kläder från Kappahls Vintagekollektion...ME LIKE!!!


kofta och kjol


Söt pälsväst som ska användas på dopet.


JulaftonsKlänningen =)
Hmm, funderar på att ge denna i julklapp ;)

Köpte alla kläderna i storlek 68 så att hon kan ha dem mer än en gång. Koftan hittade jag tyvärr bara i storlek 62, men dyker den upp i stl 68 någonstans så byter jag direkt.

Jag är helt kär i plaggen =) Jag vill också ha...


Direkt in på förstaplatsen över glassar!

Johan är underbar!
Kolla bara vad han kom hem med igår:


Klart godast glassen jag någonsin ätit... Rekommenderas starkt!!!
Glass med chokladbitar omsluten av kakdeg, mums...
Skulle utan problem kunna smälla i mig x antal till. Den va som godast när den smält lite så Johan micrade sin, haha, men den tar slut fortare då så jag åt min som den var ;)

Kläder

Det blev en kjol, en pälsväst, en klänning och en kofta till Alva =) Och allt från Kappahls Vintage kollektion, dom har verkligen lyckats.. Bilder kommer senare för nu vill Alva ha mat och sen ska hon nattas.

Nu bär det av till staden..

Nu bär det  av in till stan i jakt på kjol och kofta i rätt storlek åt min lilla älskling, för min stora älskling skulle inte passa i kjol ;)

Alva har precis somnat och jag har lagt ner henne i vagnen och håller tummarna för att hon inte vaknar när jag klär på henne overallen *hoppas*

Ska ta och diska stekpannan först, men sen så...


Dagen til ära har Alva grönt på sig och inget rosa alls... Fast overallen
som snart åker på är i och för sig rosa, men hon klarade sig nästan utan rosa idag ;)
Fast mamma älskar rosa så en del rosa blir det allt..




Barnbidrag


Idag har Alva fått sitt allra första barnbidrag =)


Datum   Text   Belopp   Saldo
2009-10-20   BARNBDR 0136   1 050,00  

Såg en jätte fin kjol och kofta på Kappahl igår så vem vet, kanske får barnbidraget gå till finkläder ;)


Besök på jobbet och fikadate med Fredrik.

Igår blev det en tripp in till stan och mitt jobb. Var kul att träffa alla kompisar och Alva var på sitt bästa humör och hon fick en jättefin rosa Pinqufilt av min chef, TACK!
Efter jobbet gick vi till Espressohouse och hade fikadate med Fredrik som fikc uppdatera mig om det senaste skvallret och vad som hänt på jobbet sen sist. Sen blev det bussen hem med skruttan och då hade Alvas humör vänt totalt. Bussresan bestod av en trött och skrikig Alva som blev knäpptyst så fort vi klev in genom dörren, hmm antar att det var pappa hon saknade...

Jag och Johan hade bestämt oss för att kolla på "Män som hatar kvinnor" efter middagen igår, men trötta jag somnade tillsammans med Alva runt halvnio. Jag behöver verkligen en massa sömn, men när J är hemma så vill jag ju vara vaken med honom. Får hoppas att jag orkar hålla ögonen öppna ikväll istället. För vi måste vara bland de få som INTE sett "Män oms hatar kvinnor" än, men är man småbarnsförälder så är man ;)


Alva låg i en Ägget fotölj av Arne Jacobsen på jobbet =) Tänk om man
hade råd att ha så fina möbler hemma, suck..Drömma kan man alltid.

God morgon måndag!

Godmorgon!

Måndag och ny vecka =)
Den här veckan har vi inget speciellt inplanerat utan vi ska bara ta dagarna som dem kommer. Jag gillar att ha saker inplanerade, men ibland känns det riktigt bra att bara ta det som det kommer. Så veckans kalender är nästan helt tom, men kommer förhoppningsvis att fyllas ut med promenader, fikor, kompisar etc. Återstår att se.

Nu ska jag njuta av en kopp te och gulla lite med min älskling. Min andra älskling har redan åkt till jobbet så honom får jag pussa på i eftermiddag ;)


Tidig kväll ikväll

Ikväll blir det en tidig kväll,riktigt tidig kväll.

Har bestämt mig för att gå och lägga mig nu för snart orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Min ena älskling har somnat på soffan till "Vem kan slå Filip och Fredrik" och min andra älskling ligger och sussar i sin säng så då gäller det att passa på att sova lite själv också...Ingen idé att försöka vara vaken när man är trött ;)

GOD NATT och dröm söta drömmar =)


Bajsattack

Jag var med om en riktig bajsattack imorse, haha.
Satt i soffan och ammade Alva som precis fått ny blöja och rena kläder för dagen. Helt plötsligt från ingenstans smattrar det till som bara den i Alvas blöja och innan jag hinner reagera är det bajs på hela Alvas body upp till armhålan, på mina byxor och min tröja, helt sjukt! Fick skölja av henne under kranen för att få bort allt, haha, härlig start på en söndag ;) Mammas lilla älskling!!
Sen blev det ny blöja och nya kläder för att sen återgå till ammningen...


Alva innan attacken ;)

Coola tjejen

Så här cool var Alva igår innan kalaset. Hann tyvärr inte ta någon bild på hennes jättefina kalaskläder pga magknipen, men hon var i ala fall världens finaste, som vanligt ;)


Lördag

Igår var vi på kalas, närmare bestämt 60 års kalas. Det var Johans mamma som vi firade med riktigt god middag och trevligt sällskap bestående av hela Johans släkt hemma hos Lotta och Rikard.
Alva var vaen hela dagen igår bortsett från några korta powernaps i bilen, så både jag och Johan hoppades på att hon skulle somna på vägen till kalaset, men icke sa nicke. Det blev istället en lång amning när vi kom fram och tyvärr ledde denna amning till magknip på vår älskling. Och magknip i kombination med övertrött liten tjej innebär en hel del skrikande så jag och Johan åt förrätt och varmrätt i skift medans den andra försökte trösta vår skrutt.
Till slut somnade Alva av ren utmattning och vaknade inte igen förrens vid midnatt för lite mat.

Blev en hyfsat sen kväll igår och vi åkte inte hem förrens efter midnatt, på vägen hem släppte jag av Johan på en fest och sen åkte jag hem och stupade i säng med Alva. Johan kom hem vid fyratiden så han ligger fortfarande och sover. Själv har jag fått sova en hel del eftersom vår lilla älskling inte vaknade förrens vi halv fyra för lite mat och sen sov hon till klockan sju, men vi låg och myste i sängen tilll klockan åtta, LYX ;)


Så här skönt hade Alva det nör hon väl somnat, mammas älskling!

Sötnosar

Här ligger småtjejerna påklädda och klara och väntar på att deras underbara mammor ska ta upp dem och bädda ner dom i vagnarna... Tänk vad bra dem har det ;)


Hemma från ruskväderpromenaden ;)

När man har barn kan man inte riktigt längre planera allt och allt blir verkligen inte som man tänkt sig ;)

Nu har vi precis kommit hem från en härlig promenad med Sanna och Ofelia i höstrusket. Mitt under promenaden så fick tjejerna för sig att nu var det minsann dax för lunch, gick inge vidare att amma i spöregnet så vi ringde till Johans syster som tack och lov precis kom innanför dörren, så vi gick rask dit för ammning. Blev bjudna på en varsin latte också och det behövdes för att fylla på krafterna och ge oss ut i regnvädret igen.

Fick tyvärr ställa in fikan med Fredrik och besöket på jobbet för tiden rann bara iväg, men, men det kommer fler dagar ;) När man har barn kan man inte riktigt längre planera allt och allt blir verkligen inte som man tänkt sig ;)




Tjejerna låg och lekte lite, kul att dem börjar "upptäcka" andra bebisar...




Alvas farmor var hos faster Lotta också och bakade
efterrätt inför morgondagen..


Full rulle...

Nu ska vi bege oss ut på en promenad runt Fornudden med Sanna och Ofelia och sen ska vi ta bussen in till stan och träffa Fredrik och sen ska vi förbi mitt jobb, fullspäckat schema med andra ord ;) Men KUL =) Lika bra att passa på när jag är utvilad...

Hade dock inte haft något emot lite bättre väder än detta höstrusk, men,men...

Underbara fredag!

Underbara FREDAG och blöjbyte

Så här glad kan bara lilla Alva vara när det är blöjbyte kl 06.30 en fredagsmorgon. Hon älskar att ligga på skötbordet i tvätttugan, måste verkligen filma henne någondag för hon ligger och snackar som bara den när man byter blöja...


Tröttmamma

Det blev inget bloggande igår för när vi kom hem ställde jag mig och lagade mat, blev örtgratinerad kyckling med squashtagilatelle, smarrigt värre. Sen la jag mig för att amma Alva vid sjutiden och när hon somnade in somnade även jag och vaknade när klockan var elva så då bestämde jag mig för att sova vidare, behöver sova ikapp lite.

Kors i taket, Alva vaknade bara en gång i natt också =) Vaknade visserligen vid halvtolv, men det räknas inte utan endast halvfyra vaknandet räknas ;) Hoppas innerligt att det är hennes nya rutin... *peppar peppar*


Lång långpromenad

Det bev en riktig långpromenad igår =) Gick hela vägen hemmifrån oss till stallet i Öringe och sen tillbaka till centrum, känner mig riktigt duktig! Kände dock att jag klätt på mig lite för mycket fast å andra sidan hellre tar jag av mig ett plagg än att frysa... Mötte upp Christine och lilla Ellie under promenaden så då fick vi trevligt promenadsällskap också =)


Var tvugna att stanna till för lite ammning, för när Alva vill ha mat så vill hon ha det direkt ;)


Söta Ellie i full höstmundering.


En HEL natts sömn!!!

Inte konstigt att skruttan var pigg och glad imorse...Hon vaknade bara EN(!) gång inatt =) Så idag har hon en utvilad mamma, håller tummarna för att det blir fler sånna här nätter... Idag ska vi ta en riktigt lång och härlig höstpromenad, får se om jag hittar något promenadsällskap eller om det bara blir jag och lilla prinsessan!?

Nyhetsmorgon

Imorse låg vi och kollade på Nyhetsmorgon:


Alva var pigg och glad imorse =)

Badtajm

Nu ska vi bada här hemma =)
Eller vi och vi, Alva ska bada och jag ska bada henne om man ska vara korrekt ;) Med andra ord badtajm....


Presenter

Alav fick en jätte fin Tiger från Frida och Alva som älskar sina tigrar i vagnen lär även älska den här söta tigern med bautarumpa =) haha

På vägen hem gick vi även förbi bilioteket och hämtade en bok som Alva fick från bibblan när hon föddes, men som jag inte orkat gå och hämta... Dåligt, jag vet ;) Men nu har vi hämtat paketet.

                                             

Fint paket från biblioteket och
söta tigern från Frida.



Och i paketet låg "Barnens första bok" som innehåller en massa rim, ramsor och sånger etc. PERFEKT, för vi har börjat tröttna på de få sånger som jag kan hela texten på...haha
Och det är faktiskt Alvas första egna bok också. Så det så ;)

Date med Frida

Det blev ingen sömn för mig imorse för vi bestämde lunchdate med Frida istället och det är mycket trevligare. Möttes upp på Gullmarsplan för en promenad över bron till Skanstull, men det blåste en hel massa så vi skippade promenaden och hoppade på bussen istället. Frida var vrålhungrig så vi satte oss inne i ringen och käkade en riktigt god avocadosallad med handskalade (!) räkor, mycket godare än vad jag förväntat mig =)

Sen blev det en fika på Clarion Sthlm, orkade inte gå någon annanstans och även denna gång pga blåsten. Kändes som att jag var på jobbet fast ändå inte, men varför tänka på jobb nu? Jag ska bara njuta av min lilla bebis...Jobbet kommer sen, om ett år eller så....

Det var en riktigt trevlig date och jag hoppas verkligen att vi gör om det här snart och inte om fyra,fem månader...  Hoppas du läser det här nu Frida för du måste komma och kolla in huset också ;)


Vi ses allt för sällan =(     
        
Alva vaknade legom till första tuggan =)                             


Trött mamma..

Jag är så fruktansvärt trött!
Alva har vaknat titt som tätt från 01.45 till 05.40, suck, så idag är jag en trött mamma som har satt skruttan i bärselen i hopp om att hon ska somna. För tro mig, det är inte bara jag som behöver sömn utan även Alva för annars kommer hennes humör att vara riktigt kasst idag..

Snacka om att man blir kung på komprimerad sömn när man fått barn ;) Tror inte att jag sovit mer än max tre sammanhängande timmar sen den 2 september när vår lilla älskling föddes, men egentligen vad gör väl det??
Jag har ju världen mest underbara lilla familj =)

Kissattack

Alva har varit en riktig tröttis idag vilket inneburit att jag hunnit med en hel del, men när middagen skulle lagas då ville hon först äta och sen bli buren nonstop ;) Men vad gör man inte för underverket!?

Fick mig ett gott skratt när vi skulle byta blöja. Som vanligt så låg hon nakenfis  och luftade sig lite, benen sprattlade om bara den så jag ställde henne upp och vad gör hon då om inte kissar, haha. Det kom kiss på hela skötbordet och över halva Alva, men jag klarade mig i alla fall. Men roligast av allt var att hon såg så fruktansvärt nöjd ut och hade världens smile. Var lite besviken över att kameran inte var i närheten, men, men kan inte få med alla ögonblick på bild.

Nu har hon somnat igen och Johan är iväg och tvättar nya bilen och jag har tänt ljus i vardagsrummet och gjort mig en kopp te... MYS =)


Morgomys

Så här mysigt hade vi imorse....


Hunnit städa...

Alva somnade på bussen när vi var på väg hem från centrum så jag lät vagnen stå ute på verandan så att hon kunde sova vidare. Sen kunde jag i lugn och ro sitta vid kökbordet och äta lunch, det var inte igår ;)
Sen hann jag dammsuga, plocka iordning, OCH våttorka golven, känner mig riktigt nöjd =)
Hoppas för Johans skull att han märker att jag hunnit städa för känner mig allt lite stolt.. haha


Dotter låg i vagnen och sov och mamma kunde fixa och dona = TEAMWORK =)




Nya bilen =)

Vi har provåkt vår nya bil idag =) Det blev en BMW330, men tyvärr får jag inte börja använda den än eftersom den ska svenskregistreras, men nu har vi i alla fall fått provåka den när vi åkte till BMW som ska fixa lite med den inför besiktningen och tro mig, den var riktigt rolig att köra =) Kändes lite halvtungt att lämna kvar bilen och ta bussen hem, men snart så blir det bilåkande igen istället för buss, och vi längtar!


Nyfiken på världen.


Mammas älskling som vill se precis allt...

humörsvängningar

Alva vaknade vid halv sex imorse och hon var inte på humör för att ligga coh mysa i sängen utan hon ville upp och kika på allt i huset. Och som den snälla mamman jag är så gick jag upp och sjöng lite med henne i hopp om att hon skulle somna om, men icke sa nicke...

Så då blev det lböjbyte istället och på skötbordet är Alva alltid glad, extra glad när hon är naken och kan ligga och sprattla så mycket hon bara vill. Men från att ha varit världens gladaste vände humöret och ingenting var bra, ren blöja och hon ville inte ha mat så det var bara att bära runt igen efter flera försök med att göra henne glad. nacka om svajigt humör ;) Fick till slut ta till bärselen och den verkar ha något magiskt över sig för hon somnade direkt =) Hmm, det enda dumma med det är att hon nu hänger på min mage vilket gör mig lite låst, ska försöka lägga ner henne snart så att jag kan hoppa in i en dusch, men tyvärr så brukar hon vakna när man lyfter upp henne ur selen. Det är bara att hålla tummarna...

Lollo =)

Underbara Lollo kom förbi oss idag och följde med till bvc och sen tog vi en promenad och avslutade med te och bullar hemma hos oss, myspys=)
Känns riktigt kul att Lollo är hemma igen, kommer bli tomt när hon flyttar tillbaka till Lux igen, men det är inte förrens i januari. Men det är ju snart om tiden ska fortsätta att gå så här fort, herregud, Alva är snart 6 veckor(!). Men, men jag lever i nuet =) Och nu är det faktiskt bara oktober, så det så...


Mammas knubbis

Ojoj, nu är lillskruttan inte så liten längre...
57cm lång och 5700g!!! Mammas "lilla" knubbis =)



Fick lära oss magmassage på BVC idag så det ska vi börja med två gånger om dagen, har redan avklarat dagens. Håller tummarna för att magmassagen ska hjälpa mot magknipen!

Svenska Hollywoodfruar

Kom precis på att det visas ett extra avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" ikväll. TOPPEN ;)
Så klockan 21.00 sitter jag bänkad framför tv´n..

 Jag ÄLSKAR dem!



Dom bjuder på så sköna kommentarer =) Haha,jag håller visserligen inte med om allt dem säger, men det är underhållning på HÖG nivå!

Vi blev kvar hemma...

Det blev ingen tripp till indiska ambassaden, blir nästa vecka istället för jag behövde en kopia på bokningsbekräftelsen och tyvärr hade pappa inte den på mailen och det var inte ok att faxa upp den så pappa fick ta och boka om sin biljett till Indien, stackare. Men bättre att betala ombokningasvgift än att han inte hinner få visum innan han ska åka..

Har lyckats sova en timme nu på förmiddagen med skruttan, riktigt mysigt. Hon vaknade en halvtimme efter mig, men har somnat om på mig nu, hon är för söt ;)


Älsklingen är hemma =)

Vår älskling är hemma nu så nu är vi alla tre igen =)

Blev tyvärr inte så mycket mys igår för både Johan och Alva somnade så fort vi kom innanför dörren, suck. Så det blev en Madde kväll helt enkelt ;)
Men ikväll då ska det mysas och kramas =)

 
Min älskling =)

Måndag och ny vecka

Måndag och ny vecka =)

Idag väntar ett besök på Indiska ambassaden, för att lämna in min pappas visumansökan. Hmm, kan bli en upplevelse att besöka den ;) haha
Och kl 14.00 ska vi vara på BVC för att mäta och väga skruttan och så ska vi få lära oss magmassage som ska förebygga hennes magknip. *peppar, peppar* det verkar ha blivit mycket bättre. Kör med sempers magdroppar på morgonen och sen 10 droppar minifom innan varje amning och det funkar kanon*peppar peppar*


Minifom®Minifom tar bort luftbubblor etc som bildas i magen och på så sätt förebygger minifom magknip. Som Maria Montazami i Svenska Hollywoodfruar skulle äga... TOPPEN =)


Ikea en söndag = BIG NONO

Att åka till ikea en söndag med en liten bebis är ren och skär idioti!!

Först fick vi åka runt och leta parkering ett bra tag, men fick ändå parkera en bra bit ifrån entrén. När vi väl kommer in på ikea så är det smockfullt med folk så vi tog hissen upp till barnavdelningen direkt. Plockade snabbt ihop det lilla jag skulle ha, skötbordsunderlägg och dregelhakklappar, sen hissen ner till entré planet och plockade med mig två burkar och sen tog vi genvägen ut till ta det själv lagret för att ställa oss i de gigantiska köerna. Ställde oss i snabbkassan, men inte gick det snabbare för det eftersom folk inte förstår hur man scannar in sina varor, men, men efter mycket om och men fick vi betala och lämna ikea.

Hoppas verkligen att jag aldrig mer får för mig att åka till ikea en söndag...


Det var lika mycket folk åt andra hållet, framför oss och bakom oss...
Herregud säger jag bara ;)


Grodan.

Just nu ligger skruttan och sover på min mage. Hon ligger i grodställning och är för söt i sin grodpyjamas, ser verkligen ut som en liten groda på min mage =)

Ikväll kommer Johan hem och jag längtar en massa efter honom. Hoppas att han har haft kul i Danmark trots förlusten igår...Det lät i alla fall som att ha hade det riktigt kul när han ringde hem från krogen igår. Hmm, alla svenskar gick nog ut för att dränka sina sorger ;)

Jag och skruttan har haft en riktigt mysig helg bara vi två, men det ska bli skönt att vara två igen och hjälpas åt med allt. Stor eloge till alla ensamstående mammor och pappor som fixar allt själva hela tiden, snacka om imponerande! 

Nu börjar Alva att skruva på sig så nu blir det till att avsluta här och göra iordning oss för dagen.

Mammas tröttis

Nu ligger skruttan och sover... Innan hon vaknar för lite mat tänker jag passa på att njuta av en kopp te och kolla på fotbollen. Och sen ska jag mysa med min lilla bebis, mammas älskling!


Mammas tröttis.

Promenix

Det blev en timmes höstpromenad i kanonvädret tillsammans med mamma, moster, Josefine och Jonathan, riktigt mysigt och skönt om inte annat. Hoppas på att vädret är lika bra imorgon för då blir det en ännu längre promenad =)


Alva låg i bärselen i början, men när hon somnat fick hon ligga i vagnen,
men bärselen blev kvar på mig..



Kalas för Emelie

Igår fyllde Emelie år så då var vi där på middag. Blev tyvärr bara en kort stund då Alva knappt sov något under gårdagen och hon var nog lite övertrött hemma hos Emelie och somnade bara korta stunder och vaknade efter fem, tio minuter igen så vi åkte hem vid halvåtta så att lillskruttan kunde somna. Men vi hade jätte trevligt den lilla stund som vi var där. Blev tyvärr inget kort på födelsedagsbarnet men dock ett på snygga Lovisa.


Alva låg i babysittern och var nöjd, men övertrött så det blev
en tidig kväll.


Minspel och babygym

Igår låg min lilla älsklingstjej under sitt hemmabyggda babygym ;)
Hon älskar sina clowner som hänger från takkroken i vardagsrummet och så här mycket miner kan man göra under loppet av två minuter när man är glad.


Hon hann med en liten nysning i mitten också.

Hon sprattlar som bara den med armar och ben =)

Hemma hos mormor

Nu är vi hemma hos min mamma så Alva ligger på sängen och myser med sin mormor och min moster =) Så då passar jag på att leka lite med datorn, så nu blir det till att ta tillfället i akt.


Tidig kväll.

Har tagit en massa fina kort på vår prinsessa när hon låg under sin clowngrunka och skrattade och gjorde en massa miner, men jag orkar inte lägga in dem nu för jag är så fruktansvärt trött. Ska sova nu och hoppas att Alva sover i alla fall en timme till innan det är dags för mat. Fixar det imorgon istället.

Kommer kännas konstigt att sova utan J hela helgen, saknar honom redan och det rä bara fredagkväll, men, men vi klarar oss. Den som väntar på ngot gott... ;)

ÄLSKAR DIG JOHAN!


Fredag =)

Om jag tyckte att vi var uppe med tuppen igår så var vi verkligen uppe med tuppen idag. Gick upp strax före halvsex för att åka med Johan till Huddinge så att vi kunde ta bilen eftersom han skulle åka till Danmark för att kolla på VM-kvalet imorgon.

Så nu är det TJEJHELG, fast vi saknar redan J, men han är värd att hitta på något roligt och jag hoppas verkligen att han njuter.

Alva har knappt sovit någonting idag, en timme mellan 9-10, sen sov hon en kortis när vi var och fikade med familjelivarna och sen har hon haft fem,sex korta powernaps på 10-15 min,med andra ord, en pigg liten tjej idag med en trött mamma.

 
Sandra och Lycka                                                      Arthur





Premiär på systembolaget ;)

Igår var lillskruttan med mig och Ida in på systemet för att handla lite färddryck (öl) åt J inför Danmarksresan. Informerade dock henne om att hon INTE ska dricka alkohol utan alltid vara mammas lilla tjej. Lång tid kvar tills dess, men lika bra att börja sätta reglerna nu ;) haha


Inga Corona till skruttan, bara till pappsen. Som tur var så sov hon igenom
hela systembolagsbesöket, med andra ord, alkohol intresserar henne inte =)
Och tur är väl det!!

Shopping på killavdelningen

När jag var på stan med Emma i tisdags så gick vi in på Kappahl och handlade lite kläder åt våra små prinsessor. Skruttan behöver storlek 62 nu så lite shopping är ett måste. Kände dock att hon har en hel del rosa, men inga andra färger på kläderna i stort sett, så det blev ett turkost set från killavdelningen till min sessa =)


Coola tjejen =)

Ellie

Söta Ellie på öppna förskolan i onsdags med mamma Christine i bakgrunden. Underbara ögon på den tjejen ;)


Trött.

Blev en promenad på 45 minuter imorse så att Alva kunde somna om. Tanken var att jag skulle kunna lägga mig och sova lite när hon sov, men så fort vi kom hem igen och gick in genom dörren så vaknade min lilla skatt igen, så tyvärr blev det ingen sömn.
Det märktes att jag inte sovit så mycket i natt för när vi skulle in till stan för att träffa Ida så hoppade jag på fel buss, suck! Fick snällt åka med 840 till centrum och sen byta buss in till stan. Amningshjärna och för lite sömn ;)

Alva sov sig igenom vår date med Ida och vaknade och var glad på vägen hem. Men vid sjutiden så började hon skrika så det är en trött mamma med värkande rygg som sitter och bloggar nu. Blir en tidig kväll idag för imorgon ska vi skjutsa J till jobbet och sen åker han till Danmark för att kolla på VM-kvalet, så i helgen är det bara jag och Alva. Tjejhelg med andra ord. Håller tummarna för att det inte blir några skrikattacker när J är borta *hoppas hoppas*

Internet är jättesegt så idag blir det inga bilder, fixar det imorgon istället..


Uppe med tuppen.

Uppe med tuppen =)

Försökte verkligen få Alva att somna om i morse när Johan gick till jobbet, men det gick inte, suck, så det vara bara att gå upp. Det har varit en tung natt, Alva har vaknat kl 2 för amning, kl 4.30 för amning och sen har hon varit lite allmänt gnällig och mammig mellan kl 04.30 och kl sex, så då blev det en hel del bärande/vaggande. Så nu skulle jag verkligen behöva lite sömn. Håller tummarna för att skruttan blir lite tröt snart så att vi kan sova en timme eller två ;)

Ska försöka hitta en riktig pyjamas med byxor och tröja idag för det är så fruktansvärt "kallt" när jag går upp för att amma på nätterna. Kan i och för sig bero på att det är tusen gånger skönare att ligga under ett duntäcke med Johan brevid mig, men ändå ;)

När vi köpt/hämtat den nya sängen som är på g så har jag bestämt mig för att den gamla får stå inne i Alvas rum så länge som hon ammas. Känns som en bra idé att ha en säng att lägga mig i med henne om hon är gnällig etc och det inet är läge att väcka Johan som ska upp till jobbet. Men när hon slutar ammas och ska sova i sitt eget rum så försvinner den gamla sängen. Hmm, känns som att det ligger hyfsat långt fram i framtiden ;)


Ruskväder.

Usch, vilket ruskväder!

Det har öst ner regn i natt och så har det blåst som bara den. Känner verkligen inte för att lämna huset idag utan bara ligga hemma och mysa med min lilla skrutt, men tyvärr så är det besiktning på vår gama lägenhet så vi blir så illa tvugna att ta oss ut. Ska vara uppe i lägenheten kl 9.15 och kan lova att det INTE blir någon promenad upp dit utan idag får det bli bussen. Får se om det blir raka vägen hem efter besiktningen eller om vi bestämmer oss för att hitta på något!? Då har vi ju redan både klätt på oss och tagit oss ut så då kan vi lika gärna hitta på något mer, men, men vi får se vilket humör vi är på. Det är Öppna förskolan idag så troligen tar vi oss dit, men vi får se...

Nu väntar en kopp chaite =)

Trotsperiod??

Alva har kommit in i en period när ingenting är bra mellan klockan 18-20. Riktigt jobbigt och frustrerande, speciellt när hon gärna vill bli ammad också, men blir alldeles för hetsig och blir inte alls nöjd, vare sig av ammning, blöjbyte etc. Hmm, en trotsperiod vid fem veckors ålder!?? Nja, kanske inte, men jobbigt är det...
Det enda som hjälper är att bära runt på henne och då kan hon somna,men så fort vi lägger ner henne igen så vaknar hon inom fem minuter. Så då är det bara att börja bära runt på henne igen, suck. Jag hoppas verkligen att det bara är en fas hon går igenom, *hoppas* Vet inte hur jag skulle klara mig utan bärselen nu!?? Den underlättar en hel del! När hon sitter i den trivs hon som bäst, funderar på om det är för att hon får ett jämnt tryck över ryggen/magen!?? Kanske är det magknip hon har!? Ger henne sempers magdroppar så förhoppningsvis hjälper dem, men det är väl lite konstigt om hon skulle få magknip runt samma tid varje kväll!??


Nu har hon i alla fall somnat och jag hoppas att hon lyckas sova fram till i alla fall klockan tio så att jag får njuta av säsongspremiären av Desperate Housewifes, å vad jag längtat efter det. Blir Tv och en kopp te för mig nu, myspys med andra ord.

Mathilda och Lollo

Fick finbesök av Mathilda och Lollo på eftermiddagen =)
Blev tyvärr bara en kortis, men hellre en kortis än ingen alls.
Love you girls!


Gosig Alva med underbar Mathilda =)


Fika på NK och shopping

Idag har vi varit och träffat Emma och lilla Tyra. Riktigt mysigt! Blev en fika och lite strosande inne på NK och sen gick vi förbi Kappahl och handlade lite kläder åt våra små prinsessor. Hmm, av någon anledning så slutar det alltid med shopping åt Alva, nästan aldrig åt mig, men vad gör väl det!??

TACK för en jätte mysig dag!! Måste vi snart göra om!!

En nyvaken liten Tyra och Mamma Emma.


Lika knubbiga kinder som min lilla tjej ;)


Jag och min lilla älskling som tittar på allt och ingenting...


KÄRLEK!

Har vi världens sötaste och goaste unge eller vad??
Nu ler och skrattar hon mer och mer för varje dag och jag ÄLSKAR det =)
Mammas älskling!!







Mamma, bebis och mat


Såhär kan det se ut när Alva är förbannad coh mamma hungrig ;)
Har insett att man blir väldigt effektiv när man fått barn...


Lattemamma ;)

Det blev ingen öppna förskolan igår, men en latte på Espressohouse med Christine och Jill hann vi i alla fall med =)


Jill som gömmer sig och Christine som visar sig ;)

UnderBARA Barn

UnerBARA barn mässan var inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Eller, jo, den var bra, men tvärr hittade jag inte så mycket kap som jag hade hoppats, suck, köpte faktiskt ingenting =(
Lyckades få en massa blöjor gratis från både Pampers, Libero och Huggie, Gratis är gott, haha.

Vi Slapp betala entré för Anders hade fribiljetter som vi fick, TACK! Sen när vi skulle parkera så fick vi biljetten från dem som åkte så då slapp vi betala parkeringen också, TACK igen ;) Så det böev en billig dag med tanke på att jag tyvärr inte hittade något att köpa...

Det var som förväntat knökfullt med folk så vi valde att parkera vagnen på barnvagnsparkeringen som fanns och Alva fick sitta i bärselen som hon älskar. När vi kom och hämtade vagnen hade vi fått en liten goodiebag =) I den fanns bland annat en mini skötväska som är perfekt att ha när man bara ska hja med sig trefyra blöjor och våtservetter, riktigt smidig, har redan invigt den...


Nya coola lilla skötväskan =) Riktigt smidig!

Värdering

Blev inget bloggande igår då det var en förbannad liten Alva efter mässorna. Blev en hel del bärande, ammande och gungande innan hon lugnade ner sig och var nöjd.  Och nu väntar storstädning inför vår värdering av huset så det blir uppdatering om helgen lite senare för nu väntar som sagt städning och förhoppningsvis hinner vi förbi öppna förkolan innan värderingen.


Mässdag

Snart ska vi bege oss till Stockholmsmässan för: Hem&Villa mässan och UnderBARA Barn mässan =)

Å, vad det ska bli kul!! Kommer nog vilja köpa hela mässan ;)

Famn till famn.

Som vanligt startade Alva kalaset som en liten sömntuta, förstår verklige inte hur hon alltid kan sova borta när det är en massa ljud, men hemma då ska hon minsann vara vaken ;) Hon förstår inte riktigt att alla vill gosa och leka med henne, men,men hon var i alla fallvaken ett tag.

Efter ett tag så vaknade i alla fall skruttan och då fick hon hoppa från famn till famn och var riktigt glad =)


Alva (sovande som vanligt på kalas) och min moster Lisa!


Nä Alva vaknade så låg hon och snackade med mormor en massa på Robins säng, mysigt värre.

Grattis Robin!

Alva blev en månad igår och har redan varit på 5 (!) kalas!! Mormor Anita, Min kusin Josefine, min moster Lisa, Farmor Eliabeth och idag morbror Robin. GRATTIS!!

Dagen till ära blev det Djurgårdströjan eftersom morbror är fanatisk djurgårdare, och DIF lyckades till och med ta ett poäng idag ;) Inte illa.. Behövs dock några poäng till om vi ska hålla oss kvar i allsvenskan så nu jäklar är det "full fart framåt".


Född Djurgårdare!

Lördag och helgen är igång =)

Kl 05.20 slog Alva upp sina blåa ögon. Vem trodde för två år sen att jag skulle vara uppe vid den tiden en lördag!?? Vi låg kvar och myste i sängen en timme med hopp om att hon skulle somna om, men icke sa nicke så vid halv sju var det bara att gå upp och börja "leka" och gosa. Alva somnade till 30 min och då passade även jag på att slumra till lite, men utöver det så har hon vart klarvaken, mysigt, men hade uppskattat om hon hade vaknat i alla fall liiite senare ;) Ligger och leker med fiskarna i hennes "babygym"nu och snart ska vi gå och väcka Johan så att jag kan hoppa in i duschen eller kanske ta en liten tupplur!?

Hmm, kanske blir en tripp till Ica först, då vi har Elisabeths i kombi nu på förmiddagen eftersom jag körde hem alla igår, så det gäller att passa på ;)


Fredag

Blev en liten promenad med Christine och Nellie igår och sen åkte vi och kikade i lite affärer i Haninge centrum. Blev en stickad kofta till mig och en liten body och kofta till Alva. Måste bara ge mig och Christine lite beröm för att vi lyckades klämma in både hennes city cerox OCH min nitro city i hennes bagagelucka! Underskatta aldrig en saab ;)

På kvällen blev det middag hemma hos Johans syster för att fira Johans mamma som fyllde 60år. Riktigt trevligt. Både jag och Johan fick äta i lugn och ro eftersom Alva var en liten tröttis och låg och sov i babysittern som fick följa med dit. Skönt för oss, men lite tråkigt för kusinerna som gärna ville leka med henne, men det kommer fler tillfällen.

Vår lilla skrutt fortsatte otippat nog att sova när vi kom hem så det blev en lugn och skön kväll igår ;) Behövdes verkligen...

Duschen nästa

Alva somnade precis i babysittern så nu ska jag snabbt som attans hoppa in i en dusch =) Vem vet, kanske hinner tävtta håret ;)

Babygym

Alva var lite rastlös igår eftermiddag så då kom jag på den geniala idén att "göra" ett eget babygym. Tog babymobilen som ska skruvas upp ovanför skötbordet och satte fast den i golvlampan brevid soffan och vips så hade jag en jättenöjd liten tjej som "jollrade" och sträckte sig efter alla fiskarna. Det är helt sjukt vad hon utvecklas, hon fokuserar blicken som bara den och nu har hon även börjat sträcka sig efter bland annat vagnmobilen etc. Hon blir helt fascinerad av en hel del nu och det är så kul =)


Nöjd tjej som försöker nå firrarna.


Till slut började hon även kicka med benen för att få lite extra kraft ;)
Mammas älskling!


Morgonmys med pappa

Igår hann Alva med lite morgonmys med pappa innan han åkte till jobbet.


Pappas älskling!

Underbara babysitter

Alva ÄLSKAR sin babysitter och det Alva älskar älskar mamma oxå ;)


Babysitter

Ringde precis på en Babybjörn Babysitter på blocket för 250kr, ett riktigt kap ;)
Den är lite solblekt, men vad gör det i förhållande till alla kronor jag sparar på att köpa den begagnad istället för helt ny?
Ska åka och hämta den i eftemiddag och jag längtar redan.

Klicka för att se nästa bild
Snart Alvas =)

Oktober

Oj, konstaterade precis att det är 1 oktober. Nu är det verkligen höst, snart vinter. Med andra ord måste jag åka förbi mamma nu i veckan och hämta våra kartonger med vinterjackor, vantar och halsdukar. Vetetusan vart vi ska få plats med allt bara eftersom vi ännu inte har några krokar eller någon hatthylla i hallen,men, men det löser sig.

 Dagens måste är att handla ett par vantar för nu börjar det bli lite kallt att dra runt på vagnen nr det blåser.


Växlande humör

Från att ha varit en glad tjej blev Alva en irriterad och förbannad liten tjej. Oj, vad hon skrek igår, trots matning, torr blöja, uppmärksamhet etc, så det vara bara att studsa om kring i hela huset med henne på armen=trötta armar.

Blev glad när hon valde att ta nappen, vilket gjorde att det blev lite tyst igen ;) Och hon sommnade vilket hon behövde. Fick dock "dra" ur nappen ur hennes mun eftersom jag inte vill att hon ska sova med nappen på natten.


Mammas trötta älskling!

RSS 2.0