Pulkapremiär

Alva fick en kanonfin pulka av farmor i julklapp och idag blev det invigning av den. Jag och Johan var mäkta stolta när hon satt där helt själv i pulkan som en stor tjej. Alva såg mest fascinerad ut av att få se världen ur ett nytt perspektiv. Det blev bara en liten sväng runt kvarteret, men jag lovar att hon gillade det starkt!


Startklar för pulkafärd i full vintermundering med fina understället under overallen =)


WOW!


Ojoj, här händer det grejer!... WOW!

Alvas allra första jul!

GOD FORTSÄTTNING!
Jag har inte bloggat på ett tag nu, men det finns en anledning, Alvas allra första jul. Dagarna har sprungit iväg och vi har haft fullt upp med allt mysigt som hör julen till. Julafton började hemma med familjemys, klappöppning, köttbullsrullning, julmusik och sista fixet innan det var dags för oss att åka upp till min mormor och morfar för att fira jul med min släkt. Där åt vi en massa god julmat och tomten kom förbi och hälsade på. Alva tyckte att tomten var lite konstig så hon försökte rycka av tomten skägget, hmm, hon är inte lättlurad hon ;) Jag förklarade snällt för henne att den riktiga tomten kommer fröst när man är över ett år så att i år fick hon allt  "bara" träffa en av alla tomtens medhjälpare, hmm en liten vit lögn i julens anda ;)
Tomten och alla hand nissar gav Alva en hel massa klappar så hon måste varit en riktig snäll unge i år med tanke på julklappshögen hon fick..  Efter mycket mat och klappöppnande var det dags för oss att bege oss vidare hem till Johans pappa för julafton nr 2. Där blev det lite mer lugn eftersom det bara var vi och Rune där så vår lilla skrutt somnade in väldigt snabbt efetr en intensiv och spänannde första julafton och vi njöt av ytterligare lite skinkmackor och annat julgott.
 På juldagen var det dags för julaftonsfirande nr 3 med Johans släkt och alla kusiner uppe hos Lotta och Rikard. Även denna gång blev det en massa god mat och tomtebesök av både tomten själv och en liten nisse som han hade med som hjälp. Alva (och jag och Johan) säger TACK så jätte mycket för alla Alvas fina klappar och tack för riktigt mysigt julfirande. Vi längtar redan tills nästa jul när Alva kommer att förstå lite mer, men fram tills dess ska vi njuta av att vara en liten familj och slippa all julstress... GOD FORTSÄTTNING allihoppa och njut av de sista dagarna av år 2009.


Gos med pappa på julaftons morgon!


Bara 3½ månad men tomten har änså lämnat en massa klappar till skrutt,
Tomten måste verkligen tycka att Alva är en snäll unge ;)


Alva tyckte att det var väldigt intressant och kul att klämma på paketen
innan hon fick öppna dem. Att äta på dem var också populärt.


Och i granen hade varje familjemedlem sin alldeles egna julgranskula =) Som jag hör och häpna, gjort själv!


Äntligen julklappsöppning med mamma och pappa!

Alva träffar tomten för allra första gången!


Hmm, det ser lite mysko ut det här, är det verkligen den riktiga tomten?
Jag var tvungen att erkänna för henne att den riktiga tomten först kommer när man
är över ett år, så att i år fick hon bara träfaf en av tomtens medhjälpre ;) En liten vit lögn...


Oj, tagen på bar gärning...Smakade lite på paketen innan öppningen...


Helt utmattad efter en intensiv första julafton!


Kusinmys på juldagen!


Tomten och hans söta lilla nisse..


Lika fasicinerad av tomten även denna dag...





GOD JUL!

GOD JUL önskar vi ALLA!

Idag tar vi en liten paus från bloggandet så imorgon blir det uppdateringar med bilder från Alvas allra första jul. Nu ska vi rulla köttbullar, lyssna på julmusik, njuta, mysa och vänta på tomten. GOD JUL!

Dan före dan

Tycker lite synd om mig själv just nu, har jätte ont i halsen, 37,8 i feber, känner mig frussen och nerverna är ömma, håller tummarna för att det går över snarast! Med andra ord, natten har inte varit någon höjdare och det är typiskt för natten har varit exemplarisk för Alva, haha, men, men.

Och just nu har hon rullat från rygg till mage själv i babygymmet, duktig tjej, jag blir så stolt!

Jag/vi  har som sagt en hel del småfix kvar som ska avklaras idag, men det är bara att härda ut och ta en alvedon eller två. Pricken över i:et är att bilbatteriet strejkar så det blir bussen idag, suck, men, jag klagar inte.

POSITIVA TANKAR hela dagen! Och nu ska dagen startas med en kopp te och en halstablett ;) Varför ska man bli småsjuk lagom till jul!?? Hmm, POSITIVA tankar var det ju, och dem börjar NU! En positiv tanke är att man faktiskt alltid mår sämre på morgonen än på dagen, alltid något ;)

Hysteriskt och mysigt, 2 in 1

Usch, stan var verkligen inte rolig idag... Till alla kusiner: Gamlingarnas present är nu fixad och var enda anledningen till att vi var tvugna att ta oss till stan och all hysteri som hör till Stockholm två dagar innan jul ;) Hysteriskt och mysigt på samma gång! Imorrn blir det dock Nacka forum eller Farsta för att fixa det allra sista, det känns bättre att vara inomhus så att skruttan kan komma upp och titta på allt när hon tröttnar på vagnen.

Jag har precis suttit och slagit in en massa klappar, men måste verkligen se till att hitta juletiketter imorrn, just nu är det post-it lappar som håller isär paketen från varandra. Bättre än inget alls ;)

Ska ta och krypa ner i sängen nu för annars kommer jag inte orka morgondage som består av sista klappjakten, slå in sista paketen, handla julmat, rulla köttbullar, griljera skinkan, klä granen och bara NJUTA!


Vi ska på klappjakt

Här gör vi (läs Alva) glädjetjut över att vi ska in till stan på klappjakt! Och så ska vi träffa tant Ida, ta en fika med henne, fixa sista klapparna och bara mysa! Vi önskar alla en UNDERBAR dag i kylan!


Kameran lyckades tyvärr inte fånga Alva in action, men armarna var iaf i glädjetjutsposition ;)


julklappar och Ikea

Vi härjade runt i Nacka forum hela dagen igår och vi fick en massa på listan avklarat, i alla fall i klappväg. Jag trodde att det skulle vara hyfsat lugnt i forum igår eftersom vi åkte dit mitt på dagen, men icke sa nicke, det var fullsmockat. Är folk lediga hela veckan!? Trodde att man i varje fall skulle jobba igår och idag, men, men jag kanske inte bör uttala mig eftersom jag är föräldraledig ;)

Vi slog till på att ringa kusinerna när vi var där för at få lite julklappstips från dem och det visade sig att dem också var i forum så då mötte vi upp dem och å fick dem peka ut lite godbitar =) Så då fick jag även lite sällskap när det blev matpaus på Burger king, välbehövlig sådan!

Efter forum blev det raka vägen hem för att möta upp Johan och sen åkte vi till Ikea och shoppade loss på lite möbler till kontoret och Alvas rum, äntligen!


Glad tjej med mamma som äntligen fick i sig lite lunch...


kvällen kommer med största sannolikhet bestå av ihopskruvande =)


Julvecka

Jag och Alva är laddade för nya veckan som startar NU! =)
Vi har tagit en liten nap på TVÅ timmar och nu är vi utvilade och redo för att börja beta av todolistan.
Julklappar nästa! Men först ska vi ta och snygga till oss lite ;)


Glad 4e advent

Fjärde advent och redan 20 december, vart har december tagit vägen?
När jag var liten var december helt klart årets längsta månad, den var en enda lång väntan på julafton, men med åren (låter som att jag är riktigt gammal) blir december bara kortare och kortare. Man ska hinna med så mycket på bara 24 dagar, och som vanligt sitter jag här den 20 december och har i stort sett allting som ska fixas innan julafton kvar, men, men ingen stress, vi ska NJUTA varje dag fram till julafton, vi tar det som det kommer ;)

To dos som är kvar inför julen:

Handla julklappar!, hmm i stort sett ALLA kvar....
Handla julgran.
Handla julgranspynt eftersom det gamla brann upp på vinden.
Klä granen.
Fixa sista pepparkakshjärtat.
Rulla köttbullar.
Slå in julklapparna.
Slänga grovsopor.
Slänga tidningar.
Stryka bordslöparen.

Det bästa av allt är att allt på listan är ROLIGT så listan kommer att bokas av med glädje =) Ok, kanske inte de tre sista punkterna, men dem är avklarade på några minuter så det är ingen fara... Å, nu kommer vi att få julkänsla till tusen, jippie!! Det kommer bli en UNDERBAR vecka, som alltid ;)


Som sagt bordslöparen ska strykas ;) Glad 4e advent!


Sovmorgon!

Det blev sent igår, i alla fall när man är trötta föräldrar med en liten bebis. Jag och Alva kom hem runt ett tiden efter att ah blivit bjudna på smarrig Gaspachosoppa (stavning?), fläskfilé och potatisgratäng och sen fick vi karamelliserade nötter till efterrätt, riktigt smarrigt. Tack, tack kära storebror.
Eftersom vi var tre par på middagen, jag och Johan, Robin&Sofie och Anders&Carro blev det en omgång pictionary. Det är så fruktansvärt kul! I början gick det lite trögt, men efter ett tag var jag och Johan samspelta och det gick riktigt bra, men vi blev tyvärr slagna av Anders och Carro, men det var hårfint. Hmm, Robin&Sofie låg låååångt efter =)

Efter spelet åkte jag och Alva hem och omnade inte förrens vid halv två så idag, hör och häpna:
VI VAKNADE kl 09.17!!!! Hoppas att det är en ny rutin för madam att ta sovmorgon ;) Hoppas kan man altid ;)


Julstädning på G

Här har vi haft en lugn mysmorgon med tända ljus, vi fuskade till och med lite och tände alla fyra adventsljusen.  jNu snöar det ute igen och vår plan är att julstäda lite här hemma medans Johan är och jobbar på firman och ikväll bjuder storebror på middag, LOVELY! Nä, nu ska vi (läs jag, Alva leker) ta tag i städningen så att det blir riktigt fint och sen åker nog jag och Alva iväg och fixar lite julpynt för nu jäklar ska vi få lite julkänsla de sista dagarna ;)


Gårdagen

Vi höll oss helt till gårdagens schema med jullunch,inhandla födelsedagspressent, spana juklappar och fika. Det var jätte kul att träffa alla jobbarkompisar på jullunchen på Nordic Light, satt dock inte med inne bankettsalen hela tiden utan gick ut ett tag då skrutt behövde lite sömn, så jag missade tyvärr när Fredrik blev utnämnd till årets servicehjälte, GRATTIS!!!!
 Efter lunchen satt vi kvar på Nordic och fikade med alla andra mammalediga från jobbet, mysigt! Efter Nordic blev det julklappsspan och sen raka vägen hem för att göra oss fina till middagen för att fira faster Lotta. Det bjöds på riktigt god mat och trevligt sällskap och lilla skrutt fick leka lite med kusinerna.

-14,5 grader var det igår kväll, hujamej,men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder ;)



Fredag

God morgon!

Fredag, helg, UNDERBART!

På schemat idag står det jullunch med jobbet, handla födelsedagspresent åt Lotta, julklappsspan och kanske en fika när vi ändå är i stan och sen avslutas kvällen med födelsedagsmiddag hemma hos Faster Lotta och kusinerna. Kan man få bättre start på helgen?



Nybadad

Alva har badat med pappa ikväll och är nu ren och redo för jullunchen med mitt jobb imorgon. Nu ligger hon och sussar så att hon orkar med morgondagen på stan.. Själv ska jag ta och hoppa in i duschen/ta ett bad eftersom lilla skrutt tyckte att det passade sig att kissa lite på mamma när hon låg på skötbordet och jag pussade på henne , busunge? Svar JA!


Nybadad liten tjej!


1 år sen plusset!

Tänk igår var det exakt ett år sen vi fick veta att det växte en liten bebis i min mage, tänk vad tiden flyger förbi. Nu är äntligen vår prinsessa här efter den långa väntan och hon har redan blivit 3 månader och 15 dagar, vart tar tiden vägen!??


Tänk att två små blåa streck som korsar varandra och bildar ett plus är början till nio förväntansfulla månader och vetskapen om att det växer en liten bebis i magen, Kommer ihåg den 16 december 2008 som om det vore igår. Direkt efter att plusset visat sig kastades cigaretterna och min lilla bebis fick växa i magen utan nikotin! Inga konstigheter som Håkan skulle sagt ;)

Julfika,snöskyffel och isvägar

Vilket snö(o)väder vi har haft idag! Underbart, ruggigt,mysigt,kallt,halt,skottning,sopning, många ord kan beskriva detta underbara vinterväder, men vi hade bestämt oss för att "lite" snö inte skulle hindra oss från julfika hemma hos Sanna och Ofelia, så vi kämpade oss ut till bilen som var insnöad. Men efter lite borstande och rutskrapande, har äntligen en isskrapa, jippie så åkte vi ut på isvägarana som i stort sett varken var plogade eller sandade så vi körde lååångsamt, jag blev tyvärr en sån där bilist som Johan HATAR och som han tycker kan stanna hemma om man inte klarar av att hålla hastigheten, haha, men fram kom vi och mycket tack vare fyrhjulsdriften (förösker låta lite bilkunnig...), utan den hade vi garanterat fastnat i backen upp till mormor och morfar när vi åkte dit för att låna en snöskyffel.

Efter att vi hämtat snöskyffeln åkte vi vidare till Sanna och Ofelia som bjöd på smarrig hallonpaj med vaniljsås och supergott kaffe, ME LIKE! Alva fick ligga och leka i Ofelias babygym eftersom Ofelia tog sig en liten nap, men inte Alva emot. Ofelias babygym var mycket roligare än hennes eget, här plingade sakerna,vibrerade,spelade musik och så fanns det en spegel, kan det bli mycket bättre för en liten bebis som älskar nya grejer!? Sist vi var hemma hos dom så förstod Alva ingenting av hur hon fick sakerna i gymmet att låte etc, men idag gjorde hon mamma stolt, riktigt stolt! Duktig tjej!


Oj, vad det var intressant här...


Lika bra att provsmaka när man får chansen ;)




Tjejkompisar

Det är riktigt kul att se hur Alva upptäcker andra bebisar när vi är och träffar kompisar. Hon är mycket mer uppmärksam nu än för bara för två veckor sen, hon börjar bli stora tjejen, hmm även till vikten, 7280g, mammas "lilla" knubbfia.


Här ligger Alva och Ella i Alvas "gym" och Ella funderar nog på varför
Alva gör tummen ner. Det blir lite fel ibland, tanken var att det skulle vara
en tumme upp =)


Här ligger sötnosarna och har lite tjejsnack. Lika bra att börja i tid...


Här ligger Alva och Ofelia spanar in varandra.


Vem lyckas få tag på "bollen" först?


Snöskyffel, någon?

Idag måste vi verkligen införskaffa en snöskyffel. Jag har precis varit ute och SOPAT bort all snö med vår kassa,trasiga, halva sop, en sån där som man egentligen ska använda inne, haha. Sopborsten som var bra glömde vi ute på städdagen och nu är den puts väck, Suck! Någon som har en skyffel över eller kanske rent av någon som känner sig lockad av att komma hit och skotta vår framsida en sisådär två,tre gånger om dagen!?
ÄLSKAR SNÖN, men tänk om den skulle kunna skotta sig själv, det skulle vara något det =)


Hmm, men ganska bra för att bara vara sopat måste jag ju säga ;)

2 tappra mammor och julavslutning

Det blev bara två tappra mammor som orkade ge sig ut i snön och ta en promenad, jag och Jennie =) Och i vagnarna låg min älskade lilla skrutt och Jennies lilla Ella. Det skiljer bara 12 dagar mellan dem så det är kul att se när dem leker lite med varandra. Efter den raska promenaden som för övrigt fick mig att svettas lite, hmm antagligen berodde det på att jag hade underställ,jeans och täckisar på mig, men, men jag säger att det var den raska takten, gick vi hem till oss för lite kaffe och lek. Tjejerna lekte tillsammans i Alvas babygym och vi njöt av lite kaffe, härlig kombination om ni frågar mig.

Efter lite lek och kaffe här hemma tog vi bilen upp till öppna förskolan för deras julavslutning. Det var premiär för Jennie&Ella och dem valde helt rätt dag eftersom det bjöds på lussebullar,peppisar och glögg, äntligen lite julkänsla! Alva fick dagen till ära ha tomteklänningen på sig, lika bra att använda den mer än en gång ;)


Världens sötaste lilla tomtemor =)


Mammalyx

Det blev inga ljus här hemma för Johan kom hem och han är tyvärr inget större fan av ljus, suck, men, men. Valde att skippa tekoppen också och bestämde mig istället att krypa ner i ett varmt bad med en tidning, Mammalyx =) Så nu är jag nybadad och ren och skrutt har precis fått i sig lite mat och sover förhoppningsvis några timmar i sträck nu. Johan kom och la sig i sängen och myste med oss när jag ammade Alva och jag tror minsann att han somnat där inne för jag är ute i vardagrummet nu och han ligger kvar i sängen. Hmm, inte bara mammor som behöver sömn utan även pappor som går upp varje morgon vid sex för att åka och tjäna lite pengar till familjen, familjeförsörjare som han är ;) Tror nog att jag också ska ta och krypa ner i sängen och få mig lite sömn, en pigg mamma är en glad mamma!

GOD NATT och DRÖM SÖTA DRÖMMAR!


Rekat på IKEA

Vi är nyss hemkomna från IKEA. Nu har vi "rekat" lite och vet precis vad som ska inhandlas till Alvas rum och till kontoret, det kommer bli kanonfint. Hittade en jättefin "garderob" till Alvas rum och jag längtar redan efter att den står i hennes rum så att vi äntligen kan få lite ordning på alla hennes fina kläder som för tillfället tyvärr bara ligger huller om buller ovanpå hennes leksakskista. USCH och FY, jag vet!

Alva tyckte inte alls att det var kul att åka bil till och från IKEA, hon skrek som bara den, men så fort vi kom fram blev hon superglad och nöjd. Och ännu bättre blev det när hon fick halvsitta i vagnen lutandes på pappas jacka. Det var en riktig tiopoängare om man frågar henne själv. Vägen hem skreks det för fulla muggar på grund av hunger och trötthet, men när vi passerade Sköndal slocknade hon och sov resten av vägen hem och väl hemma fick hon äntligen mat och ligger nu och sover sött i sängen, mammas älskade unge!

Hmm, med tanke på dagens skrikande i bilen så känns 94 mil i bilen kanske lite väl vågat, men vi har bestämt att resan mot Norrland får påbörjas på kvällen när Alva precis har ätit och fått på sig pyjamas så att hon förhoppningsvis somnar för natten och sover sig igenom många, många mil ;) Det kommer att gå galant!

Johan är och tvättar bilen så jag är helt solo här hemma, eller inte solo, men hon som utgör duon sover så jag säger att jag är solo..Oavsett solo,duo,trio, nu ska jag passa på att njuta av en kopp te och tända lite ljus =)


Täckisarna är framme

Här hemma håller vi på och göra oss redo för en promenad med mammagruppen. Jag har tagit fram underställ och täckisar, så nu gör det inget om jag slår till på en vurpa ;) Fast planen är att undvika vurpor idag!

Först står amning på schemat och sen ska vi bege oss ut genom dörren till det underbara vinterlandet som äntligen kommit till Stockholm och som förhoppningsvis stannar det kvar...

Vi får se om vi hinner med avslutningen på öppna förskolan idag också, planen är att vi ska dit, men det beror på om det blir fika med mammor och bebisar eller inte och en fika tackar man ju inte nej till ;) Och ikväll väntar IKEA med skruttan och min stora älskling, längtar redan tills ikväll!


Varning för halka...

Jag slog till på en vurpa på väg till bilen, Alva var i bilbarnstolen och klarade sig utan en skråma, hon bara log åt mamma som låg i snön. Sen slog jag även till på en vurpa när vi var ute och gick med barnvagnen. Alva klarade isg galant även denna gång, men jag slog i hakan i barnvagnshandtaget, men den värken har släppt nu =) Så med andra ord vill jag utlysa en liten VARNING FÖR HALKA! Herregud, ska det vara så svårt att ploga och sanda även på gångvägar och mindre vägar där man faktiskt promenerar!??

Men nu är vi i alla fall hemma efter en biltur till affären och en promenad som tyvärr blev kortare än planerat på grund av att det inte var plogat poch jag ville inte halka mer ;) Så nu ligger Alva och sover i vagnen och jag håller på och lagar köttgryta, smaskens! Hemmafru ;)


100 bilder GRATIS!

En liten nap på 45 minuter har vi hunnit med och nu är det lek som står på schemat samtidigt som jag håller på och laddar upp kort på Fujidirekt.se för framkallning. De 100 första bilderna är GRATIS och gratis är alltid gott ;) Ska nog göra ett konto åt Johan där också så att jag/vi kan få 100 gratis bilder till, haha, smart eller hur ;) Kan inte få nog med kort på skruttan!


Sömnkontot är på minus

Idag är mitt sömnkonto på minus, riktigt på minus, ingen klagan, bara ett konstaterande ;)
Alva har hållt igång hela natten. Vaknade för första amningen vid midnatt (ovanligt tidigt/tätt inpå) , men somnade sen snällt om igen, vid tvåtiden vaknade hon igen så då gick vi in och la oss i hennes rum så att vi inte skulle väcka Johan och sen dess har vi varit uppe två, tre gånger i timmen, suck, och hon har velat snutta titt som tätt, helt ok eftersom det inte händer varje natt, men just nu är jag riktigt, riktigt trött/seg. Har försökt ligga och vila/sova lite på soffan nu på morgonen, men det har inte Alva gillat utan smågnällt i babygymmet och så fort jag satt mig på golvet brevid henne så har hon blivit nöjd. Ganska coolt att hon ändå märker att hon inte får uppmärksamhet, men det skulle inte vara helt fel om hon lät mamma vila lite. Jag fick dock en halvtimmes bra sömn mellan kvart över sex och kvart i sju, Alva fick leka med pappa innan hann skulle till jobbet och mamma fick lite sömn så att hon orkar dagen, Lovely =)

Antar att även Alva är trött efter natten så förhoppningsvis får vi sova en del nu på förmiddagen, håller tummarna för det i alla fall.

Tanken med dagen är att vi ska träffa Mathilda lite senare, men vi får se om vi (läs jag) orkar. Vi hoppas på det bästa. Nu ska jag och skruttan mysa lite och hon ska få lite frukost och vem vet, kanske hon somnar!?


Dagen i bilder

Alva är en glad prick som älskar att leka i babygymmet på dagarna och gärna direkt när man vaknat och hela långa dagen och ännu roligare är det när mamma eller pappa leker med henne i gymmet (hmm hela dagen lång ;) )eller bara pratar eller och sjunger med henne. För tillfället är " I ett hus.." favortisången, Alva tittar storögt på rörelserna och "sjunger med" när hon känner för det... Idag har det dock varit dåligt på sångfronten, men imorrn, då ska det sjungas.


Att leka med nappen är en sak, men att suga på den, NEJ tack...


Pappa upp i dagen, GULLUNGE!


Hmm, ville du nått eller? Alva tränar nacken för fullt och passar på att kolla in TV samtidigt...


Mamma, jag älskar dig! Och pappa också förstås...


SÖTA ÄLSKADE UNGE!



Snart läggdags...

Just nu ligger båda mina älsklingar och sover i sängen och jag passar på att sitta lite vid datorn, men snart ska jag krypa ner och pussa lite på dem! Men först ska jag lägga upp lite bilder på min lilla skrutt =)




Hej, mitt vinterland =)

Äntligen, SNÖ!
Stockholm och en massa snö, underbart! Det enda som är mindre underbart är att jag tyvärr inte har några rejäla vinterskor/kängor, så idag blev det sneakers på fötterna och det var kallt vill jag lova ;)

Vi har varit på promenad i snövädret tillsammans med Christine&Ellie och Anna&Leah. Det var premiärtur för vagnen i snö och det funkade alldeles utmärkt trots de små svängbara hjulen framtill, dem går visserligen att låsa, men idag skippade jag det bara för att prova hur det gick och det gick finfint. Ok, måste väl erkänna att det ibland gick lite trögt, men inget som inte lite armmuskler klarade av, haha.


Funderar på om detta är snörekord i Stockholm de senate 5 åren iaf.!??
Vagnen försvinner i snön, men snygg är den ;)


Redo för ny vecka =)

Efter en jobbig natt med en liten Alva som mer än gärna ville rulla runt, snacka,prutta ohc få uppmärksamhet från kl 01.30 så är vi nu vakna och glada och redo för en ny vecka! Tippar dock på att vi får en liten nap nu på förmiddagen för skruttan är nog tröttare än vad hon vill erkänna ;)

Veckan ser ut som följer:
Måndag: Mysdag, tar dagen som den kommer, men definitvt en promenad i SNÖN och kanske öppna förskolan!?
Tisdag: Träffa Mathilda på eftermiddagen =)
Onsdag: Promenad & fika med mammagruppen och sen avslutning på öppna förskolan.
Torsdag: Ta dagen som den kommer eller vill någon leka med oss??
Fredag: Jullunch med jobbet och sen middag hos faster Lotta som fyller år.
Lördag&Söndag: NJUTA av helgen!

Den här veckan är fullspäckad med roliga dagar och to dos, men tyvärr måste vi även klämma in lite städning och så måste jag verkligen börja köpa alla julklappar... Önskelistor efterfrågas!!! ;)

Nu gnuggar skruttan ögonen så snart får jag nog vila ögonen lite tillsammans med henne, MYS!

Flaskförsök, julbord och barnvakt

Johan kämpade vidare med flaskan igår förmiddag, mellan  kl 9-12.30 kämpade han och Alva vägrade så vid 12.30 bestämde vi oss för att hon fick bli ammad istället, men hon lärde sig i alla fall att hon inte får mat direkt oavsett hur mycket hon skriker, alltid något ;)

Men, men kvällen igår bjöd på julbord med Johans jobb på restaurang Kungsholmen. Riktigt god mat och riktigt trevligt sällskap. Julbordet rekommenderas starkt!
Mamma var hemma hos oss och var barnvakt åt Alva. Alva skrek första timmen innan hon somnade av utmattning i mammas famn men så fort mamma försökte lägga ner henne i sängen började hon skrika en massa så mamma fick sitta med henne i famnen hela kvällen, stackare! Men summan av kardemumma, Alva sov igenom kvälln, vaknade vid 23 och vägrade självklart flaskan, men hon var glad så mamma lekte med henne och jag och Johan kom hem först vid 00.45. Det blev en riktig HELKVÄLL UTE =)
Jag tog visserligen bilen, med tanke på att lilla skruttan flaskvägrar så jag var beredd på att kanske bli tvungen att åka hem och ge henne lite mat, men jag hade riktigt kul ändå och så här i efterhand känns det riktigt bra att jag inte drack för då hade jag varit helt förstörd idag.

Alva var som sagt vaken när vi kom hem och hon blev riktig glad när hon fick, mat, herregud, stackaren hade inte ätit på 6-7 timmar, men hon var glad ändå. Trodde att hon skulle somna direkt efter ammningen, men då fick stackaren hicka men vid kvart i två  dunade hon in och sov fram till halv åtta imorse ( med ett uppvak för amning runt halvsex). Sen har vi bara varit hemma och degat hela dagen. Jag somnade på soffan och sov i en timme medans Johan lekte med Alva och sen åkte jag och lämnade tvätten hos underbara mamma. När jag kom hem började Alva bli lite trött och grinig så då gick vi och la oss i hennes rum för att vila lite och vaknade inte förrens halv två igen, riktigt skönt. Men Alva sov vidare till klockan två. Antar att hon var lite trött efter gårdagens flaskträning och barnvakt, men nu är hon glad och har precis fått på sig vanliga kläder, haha och klockan är halv fyra,men ibland har man sega dagar och idag är en riktigt seg dag =) Jag och Johan har fortafarnde mjukisar på oss och jag antar att vi inte kommer klä på oss något annat heller idag ;) Nä, nu ska vi dega vidare här hemma och tända tredje ljuset i adventsljustaken.

Och sist men inte minst TACK UNDERBARA MAMMA FÖR BARNVAKTEN OCH TVÄTTEN! ÄLSKAR DIG!

Underbara helg

Det blev en dag utan bloggande igår, ibland finns inte tiden och ibalnd finns inte lusten, igår var det en härlig mix ;)

I torsdags bestämde jag mig för att Alva och jag skulle in till stan och få lite julkänsla. Vi åkte in och träffade Emma&Tyra, men någon julkänsla fick vi INTE. NK´s julskyltning var en besvikelse, ingen julstämning alla, och är det någon som sett vitsippor på vintern? Nä, dom var helt ute och cyklade i år... Sen gick vi vidare in till Gamla stan för att kika på julmarknaden, men inte heller den gav någon julkänsla eftersom det småduggade och sprang runt en massa skolklasser och skrek, julkänsla = INGEN där heller ;)

Vi fortsatte vår promenad till söder och hamnade till slut på Clarion Stockholm där vi tog en chaite, Smarrigt, hmm den gav lite, liiite julkänsla ;)

Alva somnade i vagnen när vi gick från hotellet så då slog jag till på en promenad över skanstullsbron och när jag kom hem visade stegräknaren att vi gått 7,5 km under dagen, inte illa!


Alva fick ligga och leka själv på golvet eftersom söta lilla Tyra hellre låg och sov, men Alva var nöjd ändå =) (Snodde bilden från Emmas blogg för jag orkar inte springa och hämta kameran, hoppas det är ok Emma!?)

Gårdagen bjöd på morgonmys med skruttan och en litem förmiddagsnap tllsammans på soffan, men sen tog v tag i våra liv och dammsög och skurade golvet här hemma innan vi gav oss iväg till centrum för en latte med Christine och hennes kompis Fanny. Även Anna&Leah kom förbi så vi blev fyra mammaor och fyra bebisar, med andra ord fyra barnvagnar som tog upp en massa plat och retade folk, men,men dem är framtiden ;) haha
Det var ganska så komiskt när vi väl började tänka efter hur vi alla på något sätt var "sammanlänkade". Min bror och Fannys, bror Peter har gått i idrottsklass tillsammans, Jag och Annas kille Ken har gått i högstadiet tillsammans, Annas Ken och Christines tefan har spelat hpckey tillsammans och min mamma har umgåtts en massa med Christines föräldrara när dom var yngre osv. Ganska så komiskt när man tänker efter, världen är liten ibland...

Kvällen igår bjöd på kyckling med potatisgratäng och ett glas rödvin =) Och vad jag njöt, rödvin är underbart! Bestämde mig för att vi skulle öppna en flaska igår eftersom vi ska på julbord idag och då blir det bilen för min del eftersom Alva fortfarande inte diggar flaskan, suck, men, men egentligen gör väl inte det något, får helt enkelt åka hem om hon nekar flaskan och sen tillbaka =)

Johan kämpade med flaskan igår kväll, Alva tog den lite, men började skrika hysteriskt till slut, men blev lugn igen när Johan bar runt på henne och tog bort flaskan ett tag. Själv gick jag runt i huet och vaggade så som jag brukar när Alva är ledsen och jag bär på henne, haha, sitta stilla kunde jag verkligen inet göra för det skar i hjärtat när jag hörde min lilla tjej vara så ledsen och förtvivlad, men jag var samtidigt glad att Johan kämpade på så länge. Hann försökte i 30 minuter och hon åt lite, me spottade ut det mesta, det blir fler försök under dagen, men förhoppningsvis funkar det ikväll då mamma ger henne flaskan direkt när hon vaknar och hon inte känner att jag finns i närheten, håller tummarna.

Lördagen idag blir lugn, vi ska njuta av att det är helg, ta en liten promenad, ett bad tillsammans med Alva och ikväll väntar julbord på restaurang Kungsholmen med Johans jobb och mamma ska vara här hemma med Alva.

Och nu, nu väntar julkalendern =)

Julkänsla nästa..

Idag ska jag se till så att Alva och jag får lite julkänsla. Planerar en tripp in till stan, kika på julklappar, ta en sväng förbi NK´s julskyltning och kanske även en sväng in till julmarknaden i Gamla stan, julkänsla ska det i alla fall bli. Det är bara 14 dagar kvar till julafton idag och vi har köpt, hmm INGA julklappar alls än, suck. Känner mig nästan som en dålig mamma eftersom Alva inte fått uppleva någon riktig nedräkning till julen, men idag, idag börjar den =) Och jag blir världens bästa mamma!




Dopinbjudningar

Dagen har bjudit på promenad med mammorna,fika och lunch hemma hos Jennie och Ella, sen promenad hem,lek&mys, middag och nu sover skruttan och jag sitter och knåpar på dopinbjudningarna och det är inte det lättaste ska ni veta ;) Resultatet får ni allt se först när inbjudningarna skickats iväg...

Dopinbjudningar och en kopp te kallar nu ;)




God morgon ONSDAG!

God morgon!

Idag är det onsdag och då står promenad med mammagruppen på schemat, samling klockan 10.00 och sen tar vi en härlig rask promenad och allt avslutas med en fika, härligt!
Så nu på morgonen ska vi passa på att leka och sprattla med benen en massa eftersom det är svårt att göra det när man ligger i vagnen och i vagnen somnar faktiskt Alva oftast och det hoppas vi på även idag, för sömnen blir som bäst när hon sover utomhus.

Nä, nu blir det lek!!!


Alvas allra första ÖNSKELISTA!

 

Här kommer den, Alvas allra första ÖNSKELISTA till alla tomtar där ute:

  • Underställ från Polarn&Pyret stl 68
  • Först&Andra MOSboken (säljs tillsammans i 2-pack)
  • Gå vagn, Micki
  • Pulka med högt ryggstöd
  • Strumbyxor i olika färger och mönster, stl 68, 62/68 om det är dubbelstorlekar'
  • Bitringar
  • Skallror
  • Tuff liten leksaksbil med gummihjul som snurrar på riktigt =)
  • Bebisspegel
  • Pekböcker
  • CD med barnsånger
  • Långärmade "vardags" klänningar stl 68
  • Baddräkt stl 68
  • Byxor stl 68, stl 74 funkar nog om det är mudd nertill, och gärna mudd upptill på jeans.
  • Bodysar och toppar i stl 68 & 74
  • Leksaker som är lätta att greppa.
  • Leksaker osm ger ifrån sig enkla ljud/ringer.
  • Badleksaker
  • Strumpor stl 15-18
  • Torktumlare & Laptop =) Haha

Alva hälsar att hon blir glad för andra julklappar också och så vill hon bara påminna om att hon varit en riktigt snäll unge enda sen hon föddes, till och med i magen om man frågar henne själv ;) Och om man vill får man gärna ringa hennes mamma om man har någfra frågor eller så ;)

Hoppas att alla njuter av julkaoset =) För det är i alla fall planen att vi ska göra.






Trrollunge

Vi har precis haft besök av mamma, Sussie och Anders. Sussie och Anders är kompisar till mamma och som jag vuxit upp med, så dom kom förbi och träffade lilla skrutt. Och som den lilla trollunge hon är fick hon ett jättefint silvertroll som Anders gjutit själv eftersom han är guldsmed. Jag fick också ett sånt när jag var liten eftersom även jag varit en liten trollunge en gång i tiden ;) Superfint! ME LIKE!!



Pepparkaksbak

Här har det bakats pepparkakor:


Hmm, det blir lätt ett kaos när skruttan vaknar i vagnen mitt i baket ;)
Men lika bra att hon vaknade så att hon fick vara med om sitt första pepparkaksbak =)
Det var jätte kul för varje gång jag sa "Vi bakar PEPPISAR" skrattade hon =) GULLUNGE!


Plåtarna blev ståendes så här i ungefär en timme efterosm annat kom emellan, mat och lek!


Och här är slutresultatet! Fint upplägg, men kristyr är verkligen inte min starka sida så jag slog till på att försöka dölja det med florsocker, mumma =)

Dagens konstaterande, det är inte lätt att baka när man har världens goaste unge som vill leka och ha uppmärksamhet. Med andra ord, det tog mig ca 2½ timme att baka ut en förpackning FÄRDIG pepparkaksdeg, haha. Men det blev i alla fall peppisar och det är inte illa de inte ;)


Ibland behöver man ge sig ut för att sova...

Alva somnade i bilen på väg hem från julfrukosten, men vaknade och ville leka så fort vi kom in innanför dörren.
Men efter lite mat och lek blev det en timmes promenad så att skruttan fick lite sömn. Först blev det protester när overallen åkte på, men så fort hon kom ut blev hon glad, men bestämde sig för att tömma magen på det sista innehållet först, så det vara bara att gå in igen, av med overallen, på med ny blöja och på med overallen igen under protester och sen ut. Men vad händer då, jo det börjar ösa ner regn, suck. Men jag drog på mig mössan, satte regnskyddet över vagnen och knatade ut för jag hade gett mig tusan på att ut skulle vi och min älskade lilla skrutt behövde lite frisk luft och sömn, så det blev en härlig rask promenad på en timme. ME LIKE!


Söta skrutt håller på att vakna till i bilbarnstolen, leéndet är på g =)

Nummer 2

Om man inte gjort nummer två på fem dagar så blir det lätt en överfull blöja när man väl bestämmer sig för att tömma magen på dess innehåll. Och varför inte tajma in det när man sitter i mammas knä på Espressohouse och fikar med Seila och Enes!? Älskade unge, skönt att magen är tömd nu ;)



Tur att vi var dem enda där så att vi kunde byta blöja diret,
och kläder också för den delen =) Älskade unge!


Hmm, och varför inte låta mamma få lite på sig också, inte kan man väl bara smutsa ner sina egna kläder!?
Fast mamma har i och för sig inget ombyte i skötväskan, ähh, hon får klara sig ändå ;) GULLRUMPA!

 

 


Ingen liten bild...

Hmm, det var inge liten reklambild som min kusin Linnéa (blonda) var med på i Sickla =) Visste att hon skulle vara med på affisher för deras julkampanj, men den här var liiite större än vad jag trodde.. Jätte fin tycker jag. Dom ska slåss om luciskronan, därav armbrytningen...


Julfrukost på g

Snart ska vi börja göra oss iordning för julfrukost på öppna förskolan, Sanna och Ofelia skulle egentligen med, men jag fick precis ett sms från Sanna där det stod att Ofelia precis somnat för natten, stackare! Hoppas verkligen att dem får sova lite nu. Så med andra ord blir det jag och Alva som beger oss till öppna förskolan själva och hoppas på att det finns lite andra roliga mammor och bebisar där!? Sen väntar pepparkaksbak =) Fåe se om det är någon som vill baka med oss!??




Kladdkaka x2

Igår blev det sociala dagen för mig och Alva, =). Först åkte vi in till stan med Emelie för lite fix. Det blev för övrigt hon som parkerade bilen och jag som parkerade ut den, haha, alltid något ;) Efter stan åkte vi hem till oss och åt kladdkaka och vaniljglass, mumsfilibaba. När vi hade lämnat av Emelie hemma hos henne så såg vi Sanna och Ofelia komma gåendes längst vägen så då plockade vi upp dem. Och då blev det lite mer kladdkaka eftersom Sanna var kaffesugen. Men efter fikat bestämde vi oss för att ge oss ut på en promenad för både Alva och Ofelia hade sovit på tok för lite och båda började bli lite gälliga. Alva hade bara sovit ca 15 minuter och det var i bilen så hon somnade väldigt snabbt i vagnen så jag och Sanna kunde gå i rask takt och snacka lite skit =) Kändes bra att gå ut i friska luften och gå bort lite av kladdkakan, haha. Sen blev det smarrig tagiatelle och kasslergratäng till middag, helt improviserat och supersmarrigt, kände mig faktiskt lie stolt ;)





Fickparkering=kaos

Att bo i Stockholm och vara sämst på att fickparkera är ingen bra kombination. Vi ska in till stan idag och jag är i valet och kvalet om vi ska ta bilen eller bussen!? Det positiva med bilen är att det går fort, det negativa är att hitta en parkering som jag kan parkera på, med polon gick det sådär antar att det blir katastrof med kombi, hmm. Det positiva med bussen är att jag slipper leta parkering och det negativa är att det tar längre tid, suck. Jag måste verkligen lära mig fickparkera! Jag vet i och för sig i stort sett alla "vanliga" parkeringsfickor i hela stan, men vetetusan om Alva känner för att sitta i bilen och vänta på att hitta en ledig sån. Emelie är i och för sig en hejare på att fickparkera, det är helt sjukt vad grym hon är, hmm hon kan kanske fickparkera vår bil!? Hon ska ju faktiskt med in till stan... 
Nä, nu har jag inte tid att fundera längre för vi har tid hos barnmorskan kl 10.30 så nu blir det till att öka takten lite om vi ska hinna, känns som att det lutar åt att det blir bilen med tanke på tiden...

Njut av dagen!

Söndag..

Alva slumrade in för ett litet tag sen och vi har precis ätit middag. Johan håller på och fixar med julbelysningen ute och jag passar på att sitta lite framför datorn innan han ska ha den för att kika på slutstriden i poker-sm. Själv har jag planerat att försöka hinna med ett bad och läsa nya föräldrar&barn tidningen som jag fick i brevlådan förra veckan(!), men inte hunnit läsa än, sen får det allt bli en kopp te och lite mys i soffan.

Har de senaste dagarna suttit och knåpat på en önskelista från Alva till alla tomtar efter önskemål från farmor. Ska knåpa lite till, men imorrn eller på tisdag skickas den (hmm läggs upp på bloggen) för alla tomtars beskådning ;)


Andra advent

Idag har vi varit i Hammarby sjöstad, Johan kollade in jobbarkompisens nya lya medans jag och Alva valde att ta en promenad och utforska sjöstaden lite mer och jag gillar den starkt! I alla fall för promenader och fikor ;)
Vi tog en långpromenad först till Sickla där vi hälsade på Mathilda på jobbet och sen gick vi tillbaka till sjöstaden och gick längst med vattnet, helt underbart vackert! Jag älskar verkligen att bo i Stockholm och ha sådan närhet till skog och hav =)
Jag har konstaterat att Hammarby sjöstad är ett jätte mysigt område att ta promenader i längst med vattnet för att sen stanna till och ta en latte på något mysigt fik, blev tyvärr ingen idag... Hittade till och med ett fik som låg vid vattnet och som hade uteserveringen öppen nu på vintern och med renskinn i sofforna ute, hur mysigt är inte det? Och för att tala om perfekt för de gånger då Alva somnat i vagnen, då kan man sitta kvar ute med henne och mysa med en varm latte i handen, ME LIKE!! Tänk om fler fik kunde tänka till lite...
Blir definitivt fler turer till sjöstaden ;)

Tog en massa bilder på allt fint som vi gick förbi, men batterierna i kameran är slut och jag orkar inte leta fram laddaren så det får bli bilder imorgon istället..




Lyckligt lottad

Min älskade lilla unge har äntligen bestämt sig för att sova. Hon somnade på mig när jag bar omkring på henne så nu har jag precis lagt ner henne i hennes söta lilla spjälsäng. Jag blir alldeles varm i hjärtat varje gång som jag tittar på henne, hon ser så lugn och fridfull ut när hon sover och ibland rycker det till i mungiporna och det kommer ett litet leénde trots sömn, antar att hon drömmer om något roligt eller kanske om mamma ;)

Tänk egentligen hur lyckligt lottad man kan vara genom att få leva tillsammans med den man älskar och tillsammans få världens finaste unge! Hoppas att alla någongång får uppleva det!

Njut av kvällen, för det ska i alla fall jag...

Poker-sm

Vi blev kvar hos mamma ett tag och sen gick vi hem och hann precis träffa Johan innan han skulle ivög och fixa lite. Alva var supertrött eftersom hon inte sovit något på hela dagen så hon somnade på mitt bröst i soffan och så låg vi i ca två timmar, riktigt mysigt.

Kvällen blir lugn, Johan ska spela poker-sm så jag blir själv ikväll fast han är hemma om man säger så ;) Ingen idé att störa honom...Så det blir tv och mys för min del och jag tippar på att min karaktär kommer svika mig ikväll igen vilket innebär att jag kommer ta fram chipspåsen ur skafferiet, men, men är det lördag så är det ;) Som sagt NOLL KARAKTÄR!

Ska hålla tummarna för att det går bra för min älskling också.... Jag skulle också vilja spela, men jag är tyvärr inte tillräckligt bra för att kvalificera mig till sm och jag vill definitivt inte betala ca 2000kr för att vara med och sen bli utslagen...Nä chips och dipp är billigare ;) haha



Lördagar är öde

Jag och Alva gick ut på en morgonpromenad imorse vid niotiden och det var helt öde. Mötte inte en endaste människa, inte ens någon med hund, och bara två bilar. Ringde till mamma på vägen och kollade om hon var hemma och det var hon så vi tog en promenad hit och åt lite frukost. Så nu är vi här och Alva har precis somnat så vi blir kvar ett litet tag till så att hon får sova lite.

Nu ska jag ta och fota mammas vardagsrumsbord och lägga ut det på blocket =) Håller tummarna för att det blir sålt snabbt för hon behöver verkligen komma ifrån 70-talet ;)




Skärpning!

Hmm, idag blev det ingen promenad och nu har jag ätit chips&dipp, fettisfredag ;) SKÄRPNING!
Har gömt chipspåsen i skafferiet nu, för min karaktär är inge vidare när det gäller chips&dipp, Det är bara att fråga vem som helst som känner mig. Om man skulle fråga Johan skulle han säga att han inte ens hinner sätta sig i soffan förrens dippen är slut. Hmm, kan ligga något i det han säger ;)  Nä, nu måste jag skärpa mig om jag ska gå ner de sista kilona. Är nästan vid inskrivningsvikten nu, 2,5 kg kvar, men har x antal situps kvar för att få den magen som jag vill ha... Så nu jävlar!

Känns riktigt tajmat och bra med alla pepparkakor,lussebullar,knäck,choklad och julmat som väntar de närmaste veckorna. Men, men det är bara att äta och njuta och ta lite fler och längre promenader, inga fler dagar som idag... Eller, jo ibland behövs dom allt, men inte för ofta...

Det är faktiskt bara jul en gång om året! Så det är bara att NJUTA!


chips&dipp

Johan är iväg och spelar poker, Alva har precis somnat, och jag har precis blandat dipp och ska nu svulla lite chips å dipp...Och till det blir det julmust och Idol =) Kanske slår till på ett skumbad också!?

Härliga FREDAG!

Gamla kort =)

Vi har varit och hälsat på min mormor och morfar och då fick vi (läs jag) äta lussebullar för första gången i år och det var mumma vill jag lova =) Det är något speciellt över mormors lussebullar, det är något speciellt över allt man äter hemma hos mormor och morfar, det slår aldrig fel.
Alva var en solstråle och charmade mormor och morfar totalt, dom är så stolta över sitt lilla barnbarnsbarn. Bestämde med mormor att det ska fotas ett foto av mig,Alva, mamma och mormor på julafton. Tänk vad coolt med ett fint kort på fyra generationer tillsammans, längtar redan till framkallningen av detta kort, haha.

Mormor ville visa ett kort på min mamma när hon var tre månader eftersom Alva blev det i onsdags och dra på trissor, mamma hade också knubbiga nypkinder när hon var tre månader ;) Sen kikade vi i två album till och det var hur kul som helst att titta på gamla kort på mormor och morfar, allt från kort på mormor som liten tjej, kort på mormor och morfar när de träffades och var 16 år, bilder från dera semestrar innan mamma, brölopp, mammas uppväxt osv. Riktigt kul, måste kika på fler nästa gång vi tar oss dit.


Inställt pepparkaksbak =(

Idag var tanken att Emma&Tyra och Sanna&Ofelia skulle komma hem till oss och baka peppisar, men Tyra vaknade upp förkyld och Sanna med feber, så det får bli en rain check på det istället. Men inte hänger vi läpp för det inte... Jag och Alva ska ta och mysa lite och sen tar vi nog en sväng förbi min mormor och morfar, men idag känns bilen mer lockande än en promenad, men i eftermiddag blir det minsann en liten promenix annars blir jag galen ;)




Julöverraskning

Har man en flickvän som ÄLSKAR julen så är det här KÄRLEK!:


Finare överraskining får man leta efter... Kommer fler ljusslingor idag
så då blir det ännu finare!!
 JAG ÄLSKAR DIG!

Gardinfix

Håller på och fixar och trixar med gardiner här hemma nu. Johan köpte gardinstänger på ikea igår så nu börjar det se lite ombonat ut här hemma =) Har dock hållt på sen klockan fyra eftersom Alva varit lite grinig och somnat och vaknat om vartannat, men nu är hon på strålande humör och vill inte alls sova fast hon borde, men, men sålänge hon är glad så får hon gärna vara vaken ;) Håller fortfarande tummarna för att hon inte får någon feber, men jag har köpt alvedon utifallatt, men tummarna håller jag hårt...


Nyvaccinerad

Nu har Alva blivit vaccinerad! Allt gick bra, lite gråt efter första sprutan, sen skratt och sen mera gråt efter den andra sprutan men då kunde jag ta upp och trösta henne så då somnade hon. Min lilla älskling, men hon sov bara i en kvart och nu är hn vaken och hur pigg och glad som helst. Håller tummarna för att hon fortsätter att vara en liten solstråle och att hon inte får ont *peppar peppar* Och bäst av allt, Johan skulle komma hem lite tidigare idag så då får hon leka med pappa också =) Vilken belöning efter sprutorna ;)


En glad och nyvaccinerad tjej som höll mamma sällskap under lunchen!

3 månaders vaccinering

Alva ska få sin tremånaders vaccnering idag vilket innebär en spruta i vardera ben, stackars lilla älskling! Hoppas verkligen att hon inte tycker att det gör allt för ont. Har fått tips på att inte låta henne äta precis innan utan se till att hon kan äta direkt efter sprutorna så att hon får tröst och mat samtidigt vilket förhoppningsvsis gör att hon somnar. Ska köpa babyalvedon innan också utifall att hon får feber av sprutorna vilket är ganska vanligt...

Usch, det känns som att det var igår när hon gjorde PKU testet på BB och fick en spruta i handen, oj, vad det kändes i mammahjärtat då. Antar att det kommer att kännas lika mycket i mammahjärtat idag om inte mer, men det är bara att härda ut för Alvas skull, jag får se till att bita ihop så att hon kan bli tröstad av mig.

Direkt efter vaccineringen är det föräldragrupp, vi ska försöka vara med på den, dels för att det är vår BVC sköterska som håller i den idag vilket känns tryggt så att hon kan se hur skruttan reagerar på vaccinet, men så ska det blir kul att prata om dagens ämne, smakportioner. Tänk, om en månad får min lilla tjej börja smaka på mat. Det ska bli riktigt kul att se vad hon tycker om det. Men, men, idag väntar som sagt sprutor så dagen blir helt efter Alvas önskemål beroende på hur hon reagerar. Håller tummarna hårt för att hon inte ska tycka att det gör ont!


Barnstol för första gången!

Stora tjejen fick en barnstol i 3 månaders present från mormor igår när dem kom hem från IKEA. TACK!

Jag slog till på att montera ihop den direkt så nu på morgonen har vi invigt den =) Först såg Alva lite chockad ut när hon upptäckte att varken mamma eller pappa höll i henne, men sen var det bara roligt. Till en början får hon bara sitta i den korta stunder för att träna ryggen, men det ska bli riktigt kul att hon kan sitta med vid bordet i samma höjd som oss, stora tjejen! Middagspremiär med stolen blir ikväll, jag längtar redan!


Oj, vad hände? Sitter jag själv utan mamma och pappa?


Leksaken är rolig, men det är mer intressant att kika på vad mamma och
pappa håller på med i köket.


Alvas tips till andra bebisar

Tips:
Om man tycker att babygymmet rör sig lite för sakta om man slår på sakerna så kan man alltid ta och sparka på babygymsställningen så svischar allt förbi väldigt snabbt och det är väldigt roligt! HETT TIPS från mig så här i juletider ;) Kram Alva

Om man inte förstår hur man ska göra kan man kika på bilden nedan:


1: Titta på gymmet.
2: Lyft upp benet och ta i.
3: Kicka benet mot ställningen.
4: Allt börjar nu svischa förbi med en väldans fart =)
LYCKA TILL!!


3 månader

3 månader!

Min lilla älskling börjar bli stor, vart tar tiden vägen?
Det är så sjukt kul nu, Alva utvecklas hela, hela tiden och hon försöker lära sig nya saker hela tiden. Hon greppar,"pratar", står och sitter stadigt när man håller i henne, jollrar för fulla muggar, provar nya tonlägen, tränar på att vända sig, ler,skrattar och en massa massa mer. 

Älskade unge, vad JAG ÄLSKAR DIG! Du är mamma och pappas guldklimp och vi gör vad som helst för dig! Jag har nog världens finaste familj, Johan, TACK för att du gett mig de finaste gåvorna av dem alla, din kärlek och vår älskade unge! Du är underbar!


Så här liten var min älskling när hon var 15 dagar =)


Och så här stor är hon nu och fortfarande lika söt!


Nya BILtelefonen =)

Efter vår förmiddagspromenad gick vi hem och åt lite lunch och sen tog vi bilen till öppna förskolan och träffade Alvas kompisar. Och jag fick chansen att prova "nya" telefonen i bilen på vägen dit, jag kommer prata i telefon konstant nu eftersom jag kan prata och hålla i ratten med båda händerna samtidigt, och så kan jag backa och prata samtidigt =) Inte illa...

Efter öppna förskolan plockade vi upp mamma på vägen hem eftersom hon och Johan skulle åka till Ikea och köpa soffan till henne. Men innan dom åkte till Ikea fick dom lite korvstroganoff till middag så att dom skulle orka shoppa lite extra ;) Vem vet, Johan kanske kommer hem med något roligt, hoppas kan man alltid, men om jag känner honom rätt så är det raka vägen in till soffavdelningen, sen kassan och sen uthämtningen, men någon gång ska väl vara den första.

Jag och Alva har passat på och bada när pappa har varit borta, eller Alva fick bada själv i sin "badstol" och jag satt brevid och lekte med henne. Jag tycker att det är jätte mysigt att bada tillsammans med min skrutt, men idag kände jag inte för att bada tillsammans utan hoppas på ett bad själv ikväll med nya "föräldrar&barn" tidningen.


Alva har hunnit leka lite ikväll också och här visar hon hur duktig hon
 blivit på att greppa skallran =)


Tagen på bar gärning med skallran i högsta hugg =)

Vinterpromenad

Imorse var det riktigt kallt, ås pass kallt att jag tog på mig understället inför vår morgonpromenad. Tanken var att vi skulle gå på promenad med mammorna i föräldragruppen, men det var ingen som kunde eller vem vet dom kanke inte vågade sig ut i kylan. Men jag hade i alla fall betämt mig för att jag coh Alva skulle ut så det var abar att klä på sig varmt. "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" haha, nu är man mamma på riktigt.

Till slut kom vi i alla fall ut och det var hur skönt som helst, solen sken, det var kallt, men ingen fuktig luft, ingen blåst, det var jätte härligt!! Hoppas att det fortsätter att vara lika fint väder enda fram till jul, men lite snö skulle ju inte skada ;)


Så här gosigt hade min lilla älskling det i vagnen. Blev dock bara en powernap på ca 20 minuter, suck,
men hon var i alla fall glad och nöjd trots att hon bara fick ligga i vagnen ;)

Smaka på ALLT

Alva har kommit på att det är väldigt roligt och gott att smaka på allt som kommer i henne väg. Vi får se om smakportioner blir lka populärt när hon får börja med det om en månad. Men tills dess får hon allt ta och nöja sig med följande:


Mammas pyjamaströja smakar gott!


Mammas pyjamasbyxor är också mumsiga...


Fleecefilten var ok, men den luddade lite i munnen, suck...


Men allra bäst är det ändå att smaka på handen och den finns tillgänglig hela tiden.
Kan det bli bättre?


Mysdag med min älskade unge

Det har varit en riktig hemmadag idag då jag kännt mig lite krasslig , men imorrn ska vi ut och gå med mammor och bebisar så då hoppas jag att jag mår lite bättre. Har inte orkat bry mig om varken datorn eller tv´n idag utan bara myst och lekt med min älskade unge =) Konstigt egentligen att man får en spruta för att inte bli sjuk, men så blir man "sjuk", helt snevridet enligt mig ;) Men nu slipper jag i alla fall få svininfluensan och det känns riktigt bra eftersom inte Alva får vaccineras så jag och Johan är hennes enda "skydd" mot svinis...

Men nu, nu väntar deppan och te, LOVE IT!! Bättre kureringsmetod får man leta efter ;)

Årets julkalender

Nu har vi precis sett första avsnittet av årets julkalender, "Superhjältejul". Det är inte direkt "Sunes jul", men jag ska ge den en chans. Är ändå uppe och leker med min älskling kl 07.15 varje morgon så då kan vi lika gärna ha julkalendern på i bakgrunden =) Oavsett om den är bra eller dålig så ger den julkänsla och julkänsla gillar jag/vi!


Alva verkar i alla fall gilla julkalender, eller så är det bara tv´n som är allmänt spännande!??

Spegelapa

Igår upptäckte Alva sig själv i spegeln, riktigt kul var det!


Oj, vad kul man kan ha med sin och mammas spegelbild...

Äntligen vaccinerad!

Nu har vi äntligen blivit vaccinerade mot svininfluensan, skönt! Blev knockad av sprutan och somnade tillsammans med Alva igår, haha, men det behövdes för att fylla på sömnkontot som ligger på minus. Fick sprutan i vänsterarmen och nu har jag fruktansvärt ont i den, har inte kunnat sova på vänster sida, men var tvungen ett tag då Alva skulle äta från vänster bröst, aj. Johan har också fått ont i armen och han kom med liknelsen "som när man var liten och man slog på varandras nerver på överarmen", håller med till tuen, men det här är faktiskt snäppet värre än en fullträff ;)

Nu ska jag och Alva kika på julkalendern. Idag är hennes julkalenderpremiär =)


RSS 2.0