Spikmattan

Just nu ligger jag på spikmattan med hopp om att min rygg ska bli normal igen. Det tar på ryggen att ha världens goaste lilla skrutt dom väger 9280 g. Jag har inte hunnit blogga varken igår eller idag för  vi har haft fullt upp med bvc, fix inför valborg och med att hjälpa mamma inför flytten på lördag... Så uppdatering från oss ska vi försöka med imorgon, men nu blir det GOD NATT!!



Onsdag och bvc

God morgon!

Här har vi precis gjort oss iordning och är nu redo att gå ut genom dörren och upp till Bvc. Jag har tippat på att skrutt väger  10170g och Johan tippar på 11kg... Haha, vi får se vem som "vinner"!??

Nä, nu ska vi ge oss iväg så att Alva får sova lite innan och om jag har tur hinner vi med att löpa en latte till mig ;)




God natt! I natt får skrutt sova inne hos ...

img_0162 (MMS)

God natt! I natt får skrutt sova inne hos oss pga den dumma hostan, blir mer sömn för oss alla så ;) och väldigt MYSIGT också!  Jag blir lugn och lycklig av att lyssna på Alvas andetag, hon är meningen med livet!!!


Dagen idag

Jag satt (ok låg i soffan) och skrev ett blogginlägg imorse när skrutt tog sin lilla morgontupplur, men när jag nästan var klar så vaknade skrutt och klantiga jag stängde ner hela sidan så att inlägget försvann och då gav jag upp bloggandet för den gången ;)

Vi har tillbringat dagen med öppna förskolan, Baushaus, Ica Maxi, Babyland, promenad med Madde&Leah och ett besök hemma hos farmor Elisabeth. En fullspäckad dag, men vi har haft både kul OCH hunnit med att uträtta viktiga todos. En riktigt bra dag med andra ord, det enda som var lite negativt var att det började blåsa som bara fem minuter efter att vi påbörjat vår promenad, typiskt, men, men inget att göra åt. Solen gick i moln, men Madde och jag lät solbrillorna vara på ändå så att vi skyddades mot allt flygande grus som attackerade oss ;) Haha

Det känns riktigt skönt att kylen är full nu efter vårt besök på Maxi, den är i alla fall full med mat för en vecka framåt och idag blev det Chorizo och potatissallad med chilismak till middag, riktigt smarrigt och enkelt = perfekt för småbarnsföräldrar!

Johan har inte hunnit äta sin middag än eftersom han är duktig nog att fixa och dona inne i vår walk-in closet. Så just nu smäller det en hel massa här hemma eftersom han sätter foder med spikpistolen i högsta hugg. Men jag ska nog ta och kila in till honom och säga att det är dags för lite mat och VILA nu för nu är klockan "mycket" Och han är VÄRD att bara få ta det lite lugnt...


Sängen är väck

Dagen idag har sprungit iväg. Vi åkte in till stan vid tiosnåret för att träffa gudmor Ida och tog då en promenad genom stan, från Skanstull till centralen. Vi konstaterade att Stockholm verkligen är en kanon stad och riktigt, riktigt vacker! Sen blev det ett stop på Wayne´s för lite lunch för oss alla tre och sen promenad tillbaka till söder igen. Ida åker till Malaga imorrn på äventyr i tre veckor, så det var verkligen kul att vi hann ses och snacka lite skit innan resan.

När vi kom hem satte jag ut vår gamla 120 säng som stått i Alvas rum på Blocket under "bortskänkes" och 45 minuter senare var den hämtad =) Sen började jag och skrutt att fixa iordning hennes rum så att det äntligen finns plats att leka där inne. Och oj, vad hon såg lycklig ut av att leka i sitt alldeles ega rum och att hon kunde leka utan att mamma sa "ajabaja" eller "inte där" en endaste gång. Om jag ska vara ärlig så känns det riktigt skönt att hennes rum börjar bli hyfsat klart så att vi äntligen kan börja leka i hennes rum istället för på vardagsrumsmattan. Mycket roligare att leka i ett chockrosa rum där man får leka lite hur som än i ett kritvitt rum där det är mycket som är "ajabaja" . Jag lovar att lägga ut lite bilder på Alvas rum när det är helt klart, men just nu kan jag inte gå in och fota för då väcker jag vår lilla skrutt som sover så sött, trots den dumma hostan som bara infinner sig när det är dags att sova, konstigt.

Själv så är jag helt slut i kroppen efter dagens promenader och allt fixande i skrutts rum och kommer därför att tillbringa kvällen i soffläge med cheesballsen som blev kvar från igår, men först, en snabbdammsugning av köket ;)






Vi är på stan med gudmor Ida och ska snart...

img_0158 (MMS)

Vi är på stan med gudmor Ida och ska snart stanna till för lunch. Vi NJUTER av våren och solbrillorna är på :)


Mys väntas

Helgen har redan passerat och nu väntar en ny vecka med nya äventyr. Men lite av helgen är dock kvar så ikväll blir det mys i soffan med min älskling och cheeseballs, Lovely! I veckan väntar mammagrupp på Bvc och det som ska bli allra roligast då är att se hur lång och hur mycket vår "lilla" skrutt väger nu. Sist vi vägde och mätte henne var på 6-månaders kontrollen så det är nästan två månader sen sist och då var hon 68,5 cm och vägde 8690g så jag tippar på att det lutar åt närmre 10kg nu ;) Men, vi får se, någon som sätter emot!??

NJUT av det sista av helgen nu ;)


Söndag = sovmorgon

Vi var som sagt förbi hemma hos Tony igår på fest, men jag och Alva blev kortvariga då det var väldigt mycket folk och ingen plats att varva ner på.. Men oj, vad fint han hade fått det hemma, fast inte lika fint som hemma hos oss ;) Haha.. Jag och Alva kom hem vid kl 20 coh då svepte Alva en flaska välling och somnade på stört och jag var inte sen på att göra som Alva utan någonstans mitt i körslaget somnade jag på soffan och vaknade igen vid 21.30 när Alva vaknade till lite. Men vi somnade snabbt om igen tillsammans på soffan coh förflyttade oss sen till vår säng och sov där tills klockan fem när det var dags för välling och sen fick vi sovmorgon till klockan 7. Med andra rod, idag är vi riktigt utvilade här hemma, eller vi coh vi, jag och Alva i alla fall ;)


Bakfull pappa i huset

Passar på att sätta mig lite framför datorn medans Alva leker i soffan med sin bakfulla pappa. Han mår som han förtjänar med tanke på hans balans när han ramlade in genom dörren vid halvtretiden i natt. Själv skyller han på att det var dåliga räkor på smörgåstårtan han fick hos Tony igår, men nja, det köper jag inte riktigt.. Men, men Alva leker för fullt med honom och försöker få honom att ta sig upp från soffan och gå runt med henne, men jag tror tyvärr inte att hon lyckas med det, stackars barn ;)

Jag och Alva har hunnit med en promenad i det fina vädret och stannade även till hos mamma på en kopp kaffe medans Alva låg och sov i vagnen.
Min plan för resten av dagen är att jag och Alva (och kanske även Johan) ska ta oss till Babyland och kika på solskydd till bilen åt Alva, vagnparasoll och bilbarnstol. Usch, det är dyrt med barn, men oj, vad det är värt det, varenda krona skulle jag kunna lägga på vår skatt.




God morgon Lördag

Vilken härlig start på dagen, solen skiner, skrutt och jag har myst och lekt, bytt två blöjor, frukost för mig och snart ska vi ta och väcka pappan i familjen och sen väntar frukost för Alva och en liten tupplur för oss båda :) NJUTA av solen och babysim står på agendan idag :) Sista babysimmet för terminen så idag ska vi plaska som bara den.. Varför blev texten så stor?? måste verkligen lära mig Iphonen snart, men, men...

Grattis till världens bästa gudmor! 8 minu...

img_0023 (MMS)

Grattis till världens bästa gudmor! 8 minuter kvar av födelsedagen, hoppas du njuter.. Vi älskar dig!


Frukost avklarad, tvättning av kladdig skr...

img_0149 (MMS)

Frukost avklarad, tvättning av kladdig skrutt pågår... Händerna klarar hon av själv, men ansiktet tvättar jag, mor och dotter teamwork :)


Lycklig liten skrutt...

Fredag, underbara fredag.
Imorse vaknade jag av att skrutt satt upp i sin säng och lekte, skrattade och var allmänt nöjd och glad. Helt underbart att vakna till lyckligt joller =) Vad dagen har att bjuda på mer än underbar blå himmel och strålande sol vet jag inte. Men jag vet att jag och Alva kommer att få en kanondag! Tänk redan helg, veckorna springer iväg, fast inte oss emot, helgen innebär att vi får mysa med Johan och det gillar vi stakt..
Nu ska vi ta och kicka igång dagen med lite frukost.


Heja Djurgården!!!

Självklart ser vi till att Alva uppfostras rätt!! Hon vet redan vilket lag man ska heja på och här passar hon på att lipa åt alla som håller på HV71 (och eftersom hon är stockholmare bestämde vi att lipningen även var tillägnad Aik:are, hammarbyare och numera även Brommapojkarsupportar...)  Heja DJURGÅRDEN!


Full fart framåt, Håll tätt bakåt...


Köksmarodör, stå upp och lära-gå-vagn = Vår STORA tjej...

Imorse gjorde skrutt en ny upptäckt, hon tog bort ventilationsgallret under kylen. Hur lyckas hon!?? Och inte nog med det, sen fastnade hon i vardagsrumsbordet när hon höll på att klättra. Kunde inte ta kort på henne då eftersom det var lite synd om henne. Visserligen gjorde hon sig inte illa,men hon blev lite rädd när hon insåg att hon "fastnat" och inte kunde ta sig loss själv, sötnöt!! Men, som tur var kom mamma och rädadde henne...


Köksmarodören tagen på bar gärning! Hur lyckas hon hitta ALLT!?? Nyfiken som mor sin...


In action...

Även idag har det klättrats som bara den på tvbänken, fram till bänken, jag lyfter bort henne till leksakerna, jag vrider på huvudet en sekund och vips är hon på väg igen, idag ställde hon sig även upp mot bänken så då fick hon stå där ett litet tag så att jag hann med att at ett kort, men sen var det "ajabaja, inte stå där..." och så började vi om...

Jag sa till Johan idag att vi inte längre har en liten bebis utan världens goaste lilla tjej som vill prova på ALLT och är väldigt, väldigt nyfiken på att upptäcka världen. Hon har även susat runt med gåvagnen i full fart, japp ni läste rätt, gåvagnen, inte gåstolen, men tyvärr blev det inget kort eftersom jag var tvungen att gå bakom henne hela tiden utifall att hon skulle ramla, men inte gjorde hon det. Hon var så duktig så! Och om Alva fick som hon ville så skulle hon börja gå NU, hon släppte till och med gåvagnen så att hon bara gick med en hand, men hon fick bara ta ett steg innan jag var framme och sa åt henne att man faktiskt måste hålla i sig ordentligt. Hon får inte lära sig allt för fort, ett steg i taget... (passande ordval ;) )


Hemmadag

När vi vaknade upp imorse och kollade ut genom fönstret konstaterade jag snabbt att det fick bli en mysdag hemma, bra för både mig och skrutt då vi kört fullt ös hela veckan. Men efter frukost och lite vila tyckte vi att det skulle vara lite trevligt med besök så vi (läs jag) skickade iväg ett mass sms till mammakompisarna, så vi fick finbesök av Jennie&Ella och Sanna&Ofelia. Det blev en massa lek för tjejerna, och skitsnack, kaffe och sockerkaka för oss stora tjejer, riktigt trevligt. Sen blev det en kylig promenad upp till affären för lite handling, men det råa vädet gjorde så att vi tog bussen hem =)
Och nu sitter jag inne på kontoret och kikar lite på datorn, skrutt sover och johan kollar självklart på hockeyn. Jag ska också masa mig ut och kolla, men jag missar ingenting i matchen för när Djurgården gör mål, är nära mål, domaren dömer fel etc, så tro mig, jag HÖR allt som händer i matchen ;) Haha..





Riktig krypning

Idag KRÖP Alva på riktigt, det vill säga hon tog sig fram på alla fyra och inte geom att åla/hasa sig fram. Snacka om att jag är en stolt mamma nu =) Lyckades ta ett kort med Iphonen så bildkvaliten är kass och extra kass eftersom hon kröp iväg samtidigt, men, men en dålig bild är bätter än ingen bild alls...


Världens duktigaste tjej på Andys lekland.



Onsdag och date med mammorna

God morgon!
Idag är det som sagt onsdag och vad innebär det!?? Jo, date med mammagruppen. Idag har vi slagit på stort och bestämt träff på gullmarsplan för promenad ner mot sjöstaden för en fika/lunch. Jag är dock lite besviken på att vädergudarna planerar regn och rusk idag, men, men det är bara att klä på sig lite. Jag har bestämt mig för att INTE ha på sneakers idag utan jag funderar på att ha på mig gummistövlarna (som jag  lånat av mamma, men som hon fick i födelsedagspresent av oss,haha) eller så kanske jag ska ta på mig mina skor som ser ut som ett par converse fast med en liten klack. Tycker dock att dom har lite kickersvarning ibland, men om jag hittar rätt kläder till så blir det nog bra. Snacka om, I-lands problem.

Alva sover numera helt själv i sitt rum och jag sover äntligen tillsammans med Johan i sängen igen. Det märks att jag sovit i den gamla sängen och inte alls i den nya den senaste tiden, för de senaste nätterna har jag vaknat upp med värk och stelhet i kroppen, men vad är det man säger? Det brukar ta ett tag att sova in sig i en säng, så om några nätter kommer jag att sova som en prinsessa igen. Alva är också på väg att börja sova som en prinsessa, inatt sov hon från 19-06 med ett uppvak vid tvåtiden för lite mys och sen vid halvfyra för lite välling, men annars sov hon som en prinsessa. Men att ta en liten powernap nu på morgonen verkar hon inte alls vilja, trots att hon gäspar titt som tätt.

Alvas mål för dagen verkar vara att ta sig upp på Tvbänken för att känna på Tv´n. Med andra ord, jag har fått ta ner henne från tvbänken x antal gånger redan och "skällt" lite på henne och sagt "ajabaja", så numera är enda möjligheten till att sitta framför datorn att hon sover (vilket hon inte vill just nu) eller går runt i gåstolen så att hon inte kan klättra upp på något ;) Men att sitta snällt och leka med sina leksaker när jag är fokuserad på datorn, matlagning eller på toaletten funkar inte längre för då är hon direkt och klättrar på något och allra helst tvbänken. Det är underbart att se hur hon utvecklas och hur hon upptäcker omgivningen från ett nytt perspektiv, men ibland skulle det vara skönt om hon ville vara där man satte ner henne ;) Men några sekunder senare är hon på upptäcksfärd...Hon är lika nyfiken som mor sin, så jag har väl mig själv att skylla ;)
Nä, nu ska vi börja göra oss iordning för dagen och förhoppningsvis få oss en liten tupplur.


Från morgontrötter till kvällströtter

Just nu är jag en trött mamma. Egentligen utan speciell anledning, men jag är helt enkelt trött. Innan skrutt kom till världen var jag mest trött på morgonen, sov till tio, elva på helgerna och om någon väckte mig var jag riktigt otrevlig. När vårt lilla underverk äntligen valde att titta ut så försvann morgontröttheten helt plötsligt, bara sådär. Antar i och för sig att amningshormoner och lyckoruset över vår lilla tjej gjorde sitt, men numera är jag verkligen inte morgontrött *peppar,peppar* Istället har jag gått och blivit kvällstrött, inte jämt, men titt som tätt ;) Känns lite absurt att man kan vara så här trött av att "bara" njuta av livet. Men att leva det ljuva livet tär på kroppen, men jag njuter, så tröttheten är välkomen när den kommer. Herregud, det värsta idag är väl att jag kanske somnar på soffan framför Deppan, men vad gör det när jag sen kommer vakna upp och får njuta av det underbara livet igen... Min familj, mina vänner, föräldraledighet, vårt hus, våren, skrutts alla framsteg och så vidare. Inte konstigt att man är lite trött ibland, så med det sagt önskar jag alla en underbar kväll och dröm söta drömmar!! Och kom ihåg, lite trötthet visar att man lever ;)


Mina älskade listor

Dagen idag har tillbringats tillsammans med Jennie och Ella. Först träffades vi för en date på öppna förskolan, för att sen ta en promenad, stanna för en latte, promenad hem till mig, kaffe, lek och skitsnack. En riktigt trevlig dag som fick bli som den blev ;) Rättare sagt, vi valde att leva i nuet och inte planera något och se så bra det gick ;)

Det är för övrigt något jag måste börja tänka på, att inte planera allting hela tiden.. Jag är verkligen ett planeringsfreak/listfreak, jag älskar att göra listor, jag verkligen älskar att bocka av saker från listor, det får mig att känna mig duktig och listan är ett bevis på att jag åstadkommit något, sjukt, men sant... Nuförtiden ser listorna lite annorlunda ut jämfört med för några år sedan, men it´s still a list =) Nä, det får bli som det blir, lite planering har ingen dött av och jag planerar inte allt, jag älskar att vara spontan, men lite planering i det spontana är alltid skönt, haha...




Dagisinspektion och långpromenad

Idag har vi varit på dagisinspektion/information på förskolan Paletten tillsammans med mammagruppen. När vi skulle gå från dagiset så såg jag en bild på min mamma när var med om att öppna dagiset som 24 åring. Riktigt roligt att se den bilden. Paletten är ett privat dagis som hör ihop med två andra dagis och eftersom tanken är att Alva ska börja dagis i januari 2011 fick vi tyvärr infomation om att det nästan är omöjligt att få plats i januari, suck. Tack och lov för Tyresö kommuns platsgaranti på de kommunala förskolorna. Så en plats i januri 2011 får vi i alla fall någonstans...

Efter dagisinspektionen tog jag och Alva, Jeanette och Nikki-Li, Helen och Leo och Elisabeth och Gösta en promenad upp till Tyresö centrum för lunch/fika. Det blev även en härlig promenad i vårvädret när vi skulle hem så nu står stegräknaren på 10,5 km (måste komma ihåg att messa Helen det). Det blir jog beach 2010 trots allt...

När vi kom hem blev det mellis för skrutt och sen var det full fart med lekandet. Eftersom Alva numera kryper runt överallt och även försöker ställa sig upp mot allt så fick hon tyvärr ett litet blåmärke ovanför ögonbrynet idag. Så kan det tyvärr gå när man är på upptäcksfärd och inte mamma har ögon i nacken... Men lite skrapsår och småmärken tyder på en lycklig barndom ;) Eller hur!?? All frisk luft idag och allt lekande resulterade i att skrutt var riktigt, riktigt trött framåt sextiden så efter välling vid halvsju somnade hon på studs och ligger nu och sussar sött i sängen. Nä nu ska jag ta och påbörja middagen som idag blir något avancerat som Findus fiskgratäng, så nu är det dags för matlagning, med andra ord sätta varmluftsugnen på 230 grader och sen inta soffläge i 35 minuter, ibland är den enkla maten godast ;)


Helg, underbaar helg

Söndag kväll och helgen är redan över, tråkigt, men sant.

Det märks att det är vår, det är ljust ute och det grillas överallt. Tanken var att vi skulle grillat i fredags kväll, men Johan kom hem sent och fega jag vågar inte tända en grill så det blev ugnsbakad fläskfilé istället, men det är inte så illa det heller. Njöt även av ett glas vitt på fredagskvällen och Alva njöt av en hel flaska välling, som resulterade i att hon inte ammades på hela natten utan hon nöjde sig med en flaska välling när hon vaknade upp =) Även lördagsnatten var utan amning så i skrivande stund har jag inte ammat sen i fredags morse...  
Lördagen bjöd på babysim, kalas för kusin Hugo som blev sju år, hockeyfinal-tittande (men resultatet har vi förträngt och blickar istället framåt), grillning med Johan, Alva och storebror och sen avslutades lördagen med vin och skvaller med grannen. Så i helgen har jag druckit vin två dagar i rad, visserligen inte så mycket, men ändå, två dagar i rad, det var inte igår vill jag säga, snarare november 2008 i London,haha.
Idag ahr vi tagit en promenad i det fina vädret med mamam som även bjöd på en fika. Sen har vi träffat gudmor Ida och tant Emelie som äntligen är hemma från Thailand, så det blev en del tjejsnack. Jag har även varit hemma hos mamma en sväng och hjälpt till lite med flyttpackningen. Alva fick vara hemma och leka med pappa medans jag hjälpte mormor. Snacka om att helgen verkligen sprungit iväg och att vi hunnit med en hel del, men ändå inte alls kännt oss stressade eller haft några måsten vilket är underbart och så himla skönt.

Så nu är vi laddade för en ny vecka, men först väntar en kväll på soffan och ett bad ;)






Underbara fredag! Skrutt sover, jag NJUTER...

img_0134 (MMS)

Underbara fredag! Skrutt sover, jag NJUTER av ett glas vin, snart vankas det middag och det är ljust ute... Livet är allt bra underbart!! Jag önskar alla en kanon kväll...


Emelie

Wihooo, Emelie är hemma =)
Hon kommer att få en chock när hon träffar Alva, herregud, innan hon åkte till Thailand var Alva en liten skrutt på 4 månader och nu är hon stora tjejen som idag är exakt 7½ månad, tiden rusar iväg....
Så om vi har tur ska vi leka lite med Emelie idag, jippie!!


tröttmamma

Imorse när det var dags att gå upp (enligt Alva) var jag så fruktansvärt trött, egentligen utan anledning eftersom natten har varit bra utan amning (ok, lite vid femtiden, men annars utan...) så när vi varit vakna ett tag så bestämde jag mig för att det var dags att vila lite. Alva ville dock leka och numera sticker hon iväg och hittar på hyss om man ligger och latar sig på soffan, så imorse kom jag på den geniala idén att lägga ner leksaker i spjälsängen och sen ner med Alva och jag la mig för en kvarts vila i sängen i hennes rum =)


Mamma, hur länge måste jag leka här!??


Härligt

Nymasserad och nysminkad tar vi nu en promenad mot Kungsholmen för att hälsa på Johan på jobbet och sen blir det förhoppningsvis en fika med Lovisa :) Skrutt har charmat alla på jobbet och sover nu av utmattning i vagnen... Härlig start på dagen :)

på väg til stan...

Alva är en liten skruttskritt som inte tycker att hon behöver så mycket sömn dagtid och till viss del kan jag väl hålla med, om hon är glad och nöjd får hon mer än härnagärna vara vaken, men om det börjas gnällas så blir det sovrajm. Alva somnar nästan bara genom vaggning eller i vagnen när den rullas fram, men om rullning avtar slår hon upp sina blå direkt. Hon är på tok för nyfiken för att missa något, tom på kvällarna vaknar hon upp ca 45 min efter läggningen för att kolla läget, men när hbaron inser att det är natt så somnae hon om direkt.Men, men det jag egentligen skulle komma fram till med det här inlägget var att hon idag somnade direkt när jag la ner henne i vagnen. Lite otajmat med anke på att min plan var att hon skulle vara vaken på resan in till stan ovhoch sen somna i vagnen lagom till min masssge, men, men inget att göra åt. Det är bara att hoppas på att hon vaknar upp och är en liten solstråle... Time will tell ;) Oj, nu är vi snart vid gullmars så nu är det dags att gå av. NJUT av dagen!

Massage

Jag var precis inne och kollade min jobbmail (jobbskadad, javisst...), men tur var väl det för då har jag fått ett mail om att det just nu är en praktikant uppe på spa´t som ger gratismassage till de anställda, först till kvarn, så jag "slängde" mig på luren så imorrn kl 10.30 ska jag avnjuta en 25-minuters massage helt GRATIS!! Å, vad jag längtar, det är precis vad min kropp behöver efter allt bärande på älskade skrutt och alla härliga promenader.

Men om någon annan är sugen på en billig behandling så kan man få en praktikantbehandling på Selmacity spa+ (Clarion Sign) under april månad via mig, så slå mig en signal om ni är sugna på lite billig lyx ;)

SPA Massage 45MIN 300 KR
SPA PEDIKYR 45 MIN 300KR
SPA MANIKYR 45MIN 300 KR
VAXNING 25 MIN 200 KR
VAXNING 45 MIN 300 KR
Lediga tider finns måndag - torsdag under hela april månad.


En riktig utedag med gungpremiär...

Vi har haft en riktig utedag idag och njutit för fullt av det underbara vädret. Vi mötte upp alla mammor och bebiskompisar vid 10.30 och när vi kom hade snälla Jennie redan köpt en latte åt mig så det började bra ;) Det var bra uppslutning (låter lite kul) idag med mig, Jeanette, Jennie och Helen och så självklart våra söta små ungar som alla numera sitter i sittvagn. Snacka om att tiden har sprungit iväg sen vi sågs för första gången på Bvc och gav knoddarna massage. Det blev en härlig promenad runt Fornudden och sen en fikapaus på Svallings, sen ytterligare en promenad hem till helen och leo för lite mer kaffe och utelek och sen blev det en tredje promenad hem. När vi kom hem var klockan redan fyra och vi var lite möra av all frisk luft, men  Johan precis också kommit hem så vi passade på att gå upp och leka lite i lekplatsen tillsammans och Alva fick gunga för allra första gången och som hon log. Gullunge. Så efter nästan sju timmar utomhus var det dags att gå in och då kom mormor förbi för lite lek med skrutt så jag tog tillfället i akt att snabbdammsuga huset. Hellre en snabbdammsugning än ingen dammsugning alls ;) Efter lek med mormor blev det ett bad för mig och gullungen och sen slurpade Alva i sig en hel flaska välling idag igen (hoppas är en ny vana), så nu ligger hon och sussar, mätt och belåten. Själv är jag belåten, men inte alls mätt, men snart är riset färdigkokt och då väntar kyckling i sweet chilisås, yummie, min mage skriker efter mat..


Våroutfiten på då det lektes på verandan hemma hos Leo.


Skrutt sov på vägen hem, men när hon vaknade var hon fortfarande lite pömsig, men inte kan man väl ligga i vagnen och vila när det finns så mycket att titta på!?? Lika bra att vila huvudet mot bygelnom man frågar Alva, sötnos!
 

Det blev inte bara gungning utan självklart tyckte pappa att Alva skulle åka lite motorcykel också, sådan far sådan dotter ;)


Gungpremiär och med tanke på glädjen lär det bli fler gungningar för oss!!


varför ha solglasögonen för ögonen när man...

img_0110 (MMS)

varför ha solglasögonen för ögonen när man kan äta på dom!? Gullinge... Nu är vi på väg för att träffa alla mammor och bebisar :)


Onsdag morgon

Imorse när vi vaknade så vaknade vi upp till klarblå himmel och sol, trots att klockan inte var mer än sju. Helt underbart, nu är det verkligen vår!! Idag är det sedvanlig träff med mammagruppen och jag tippar starkt på att det blir en promenad och sen en latte i solen. Jag ska nog även ta med Alva på en liten sväng med bilen, bara för att vi kan, haha. Men dagens största plan är att NJUTA av det vackra vädret, man vet aldrig när det visar upp sin baksida igen ;)


slappar på soffan

Jag ligger just nu helt utslagen på soffan, skrutt sover efter en hel flaska välling och Johan är ute och åker med bilen som äntligen är tillbaka från verkstaden. Så just nu njuter hagvag av att bara vara efter en dag med tre promenader, fika hodhos mormor och morfar, tvättning av köksfönster och en massa  lek med bår underbara skruttskritt. Vi njuter av det underbara vårvädret och försöker vara ute så mycket som skrutts snoriga näsaskritts tillåter ;) Så med andra kanske det inte är så konstigt att jag ligger utslagen på soffan, frisk luft hör susen ;) Ska nog göra mig en kopp te nu och sen väntar deppan :) underbara tisdag!!!

Hela flaskan

Ikväll hände det, skrutt snuttade i sig hela flaskan med välling, totalt 220ml!!! Så nu vet jag i alla fall att hennes lilla mage kan få i sig en hel flaska och det är inte illa det inte ;)

Nu sussar hon så sött, trots den dumma täppta näsan, stackarn. Men det hör våren till att få sig en liten förkylning, det är enligt mig ett friskhetstecken som visar att man varit ute MYCKET i friska luften =)


Underbar vårsöndag och årets första grillning =)

Idag har det varit en sån där alldeles perfekt och underbar vårdag som har tillbringats utomhus med min lilla familj, LYCKA!!

Dagen började enligt mig lite väl tidigt eftersom skrutt den senaste tiden skämt bort mig med sovmorgon till strax efter sju, men inte idag, inte. Men när vi väl hade kickat igång dagen med frukost och lek här hemma så gav jag och skrutt oss ut på en promenad upp till affären och sen hem till min mamma där Johan mötte upp oss för lite kaffe. Efter kaffet tog vi en promenad för att kika på ett hus som låg ute till ett kanonpris, men enligt annonsen "för den renoveringssugne". Jag och Johan är verkligen inte sugna på att totalrenovera igen, men med tanke på priset och läget så kände vi att vi i alla fall var tvugna att gå och kika. När vi närmade oss insåg vi att vi inte var de enda som var intresserade utan det var hur många spekulanter som helst. Men vi avskrev oss som spekulanter så fort vi klev in genom dörren, oj, oj säger jag bara, där fanns det saker att göra och inte så lite heller. "Lika bra att göra det soprent och börja om" citat av Johan. Så vi vände hemmåt och njöt av det underbara vårvädret. Väl hemma så började vi fixa och trixa här hemma i trädgården, så nu är rosenbuskarna nerklippta, de flesta blommorna uppdragna och trädgården börjar bli redo för operation bort med det gröna och in med marksten ;) Och för att maximera dgens bårkänslor åkte jag hem till mamma och lånade hennes grill så till middag har vi avnjutit grillad fläskfilé med potatisgratäng, så sjukt gott. Tänk, vilken skillnad det gör att grilla istället för att steka...
Så nu är årets första grillning avklarad och våren är verkligen här!!

Den här våren ska jag verkligen njuta av livet och min underbara lilla familj, Jag älskar er!!


Alva valde att vakna TIDIGT idag och tyvär...

img_0104 (MMS)

Alva valde att vakna TIDIGT idag och tyvärr var inte det min plan, men, men det var bara att gå upp.. Alva springer runt i gåstolen, morgonpigg som hon är till skillnad från sin mamma just nu ;) Fast för tillfället har hon tagit en paus och kikar på "Björtnen Rupert" på 4an, älskade unge!


babysim

Jag och Alva är på väg till babysimmet nu. Med tanke på att Johan varit sjuk i TVÅ (!) veckor konstaterade vi att det var bäst att han inte följde med, tråkigt, men bättre att han är hemma och kurerar sig... Alva har somnat i vagnen så jag sitter och läser Aftonbladet på mobilen, skönt med lite "egentid" även om det sker på bussen. Efter babysimmet ska vi möta upp Frida och snacka lite skit, det var på tok för längesen. Vi önskar alla en KANON lördag trots det grådaskiga vädret ;) NJUT ändå!

God morgon! Njut av lördagen önskar Alva k...

img_0101 (MMS)

God morgon! Njut av lördagen önskar Alva klätterapa som attackerar mamma :)


Fredag

Fredag morgon, Underbart!

Skrutt tar sig en morgonnap efter frukosten, Johan ligger på soffan och är sjuk (men, tack och lov på bättringsvägen) och jag har precis lagt in fyra annonser på blocket åt mormor och morfar. Så om någon är sugen på att köpa, en bardisk med tre stolar, en lektuga, en provdocka eller 25 böcker från "Det bästas bokval" så är det bara att höra av er ;) Först till kvarn ;)

Jag ska passa på att snygga till mig lite och slänga i mig frukost innan skrutt vill upp och leka igen, så ingen mer dator nu på ett tag, men jag kan ju alltid blogga från Iphonen och köksbordet, haha. Dagens planer är att kolla in Kappahls nya vintagekollektion, hoppas på att hitta någon fin vår/sommarklänning åt Alva och vem vet, kanske även hittar något åt mig!?? Och trots det grådaskiga vädret så ska vi nog försöka oss på lite frisk luft även idag...

NJUT av att det är fredag, JIPPIE!!


Långpromenad

Igår slog jag och skrutt till på att ta en långpromenad. Först blev det en sväng upp till mormor och morfar för lite fika, sen betsämde vi oss för att gå till Tyresö centrum och då gick vi även förbi mammas jobb och sa hej, eftersom vi ändå hade vägarna förbi. I centrum blev det mockasinköp till Alva och en latte för mig och sen slog vi till på en promenad hela vägen hem också. Med andra ord, en långpromenad och stegräknaren slutade på 18679 steg =)


Världens bästa mormor och morfar!


Skrutt härjade som vanligt!


När Alva får syn på något roligt så ska hon dit FORT. Här fikc hon syn på en nalle i soffan =)


God natt

Kikar in och säger GOD NATT med hopp om sov morgon även imorgon ;) Dröm sött och glöm inte att det är fredag imorgon, underbart! NattiIi natt...

Torsdag, underbara torsdag

Imorse när vi slog upp ögonen så sken solen ute, hmm, det brukar den inte göra så jag kikade på klockan och klockan var 8.10!! Riktig sovmorgon med andra ord, inte mig emot. Det verkar som att sovmorgon även faller madam i smaken alldeles utmärkt, för först lekte hon lite med pappa, sen smällde hon i sig en hel portion gröt utan tjafs och nu leker hon igen. Jag hoppas verkligen på fler nätter som denna. Ok, uppvaket och de två blöjbytena mellan 04.30 och 05.15 kan vi hoppa över, men annars har det här varit en riktigt bra natt =)

Med tanke på ätt solen skiner så är vår plan att NJUTA av våren. Snart blir det en promenad upp till min mormor och morfar för att ta lite kort på saker som ska ut på blocket och har vi tur så blir det en utomhusfika. Sen blir det nog ännu en promenad och kanske lite lek med någon kompis!?? Det återstår att se... Men nu ska vi göra oss iordning så att vi kan kicka igång dagen ordentligt!


Kvällsstatus

Efter ca 100 ml välling och lite amning säger denna bild allt om statusen i huset just nu, förhoppningsvis ser "statusen" likadan ut till klockan 7 imorgon bitti ;) Eller i alla fall till midnatt....


Världens goaste och mest underbara lilla skrutt!


Vår i vår hall

Fick ett ryck när vi kom hem idag, kände för att göra hallen lite vårig. Så upp med tavlorna som egentligen köptes till vardagsrummet, bort med vinterjackor och vinterskor och in med vagnen blivit av med åkpåsen och vårtvättats. Nu jäklar är det bara att hoppas på att åkpåsen kan vara undanstoppad fram till oktober eller ännu bättre, till december ;)

Snälla, vår, stanna hos oss nu!!


Vårstädat ;)


Tisdagsäventyr

God afton!

Just nu sitter jag inne på kontoret och växlar med fjärren mellan dator och tv, för jag kan ju för allt i världen inte missa Deppan den här veckan också... Så jag antar att det här inlägget kommer ta ett tag att skriva med tanke på att Deppan börjar NU, så jag fortsätter i pausen ;)

Nu är det paus ;)

Idag har vi varit på lite äventyr, dock inte de roligaste...
Först så följde vi med Johan till vårdcentralen där det konstaterades att han troligen hade fått ytterligare ett virus, så nu är han sjukskriven veckan ut, stackars min lilla älskling. Efter vårdcentralen tog jag och skrutt en sväng förbi apoteket och affären för att handla lite "bra att ha saker" när man är sjuk och sen blev det en promenad hem i det härliga vädret. Tanken idag var att Johan skulle åkt och lämnat in vår bil på verkstaden, men eftersom han blev sjuk så fick jag och skrutt åka och lämna den. När vi åkte i bilen så somnade skrutt in, jag höjde volymen lite, gasade lite extra, på med solbrillorna och NJÖT av att våren faktiskt är här, trots gårdagens aprilväder. Efter verkstaden mötte vi upp Madde och Leah för en latte och ännu en promenad i det underbara vädret. Sen var det dags att gå hem och ta hand om vår sjuka älskling, som låg däckad på soffan. Så middagen idag fick bli *trumvirvel* ris och fiskbullar i dillsås, inte min favorit, men perfekt mat när man är sjuk.
Och nu ligger båda mina älsklingar och sover, den ena i sin säng och den andra på soffan, hmm inte så svårt att gissa vem som ligger vart ;)

Nu är det dags att växla med fjärren och återgå till deppan, men jag önskar er alla en underbar tisdagskväll!!


Sjuk älskling så vi flydde fältet...

Johan är fortfarande sjuk, stackaren!! Så för att han skulle få en chans till att vila idag så flydde jag och Alva fältet till Sickla tillsammans med mamma och Eva som idag var barnvakt åt Leah. Leah ska för övrigt snart bli vår granne, men mamma Madde och pappa Christoffer måste bara renovera klart det nya radhuset först, men snart så bor vi grannar, kanske om en vecka eller två ;) Då blir det kaffe och skitsnack för mig och Madde och lek för småtjejerna, å vad kul vi kommer få... Idag höll dom på att renovera för fullt så därför fick mormor Eva vara barnvakt åt Leah. 

Vi tog en fika/lunch på fiket som ligger ovanpå Designtorget i Sickla, jag tror att fiket hette (ok, hade namnet) Garden, och det var hur mysigt som helst och gott! Dit ska vi definitivt gå flera gånger!! sen blev det pyjamasjakt åt skrutt, men jag hitade inga som höll måttet ;) Haha, men till slut hittade vi en fin på Kappahl som snälla mamma/mormor köpte åt skrutt, tack så mycket. Och just i skrivande stund så ligger skrutt och sover i sin nya pyjamas och Johan ligger mer eller mindre däckad på soffan. Snälla, kan inte Johan få bli av med det här dumma viruset nu och sjukstugan försvinna!?? Snälla, rara, söta!!


Sötnosarna!!
Ett burklock funkar alldeles utmärkt som sysselsättning och utforskningen var på HÖG nivå ;)
I bakgrunden syns den del av fiket som var inredningsbutik, jätte fina saker. Jag kommer nog att gå bananas där inne när vår uteplats är färdig ;)


Snö, vad hände!??

Okej, att det kallas "aprilväder", men är det här ett skämt!??
Igår vann jag min och Idas årliga tävling om att hitta den första tussilagon, men idag var tussilagona täckta med snö.. Snälla vår, kom tillbaka, NU!!!

                                                                     Igår                                                                   


Idag



2012

Iphonen har en tendens att göra mig lite lat, för lat för att resa mig från doffansoffan, gå in på kontoret och dättasätta på datorn som en vettig människa, men som sagt, jag är för LAT! Denna lathet får idag ( och igår) konsekvensen dåligt bloggande, men imorrn är det ny vecka och det innebär skärpning! Alva ligger och sover så jag och Johan ska för ovanlighetens skull se en film och ikvälmikväll blig det filmen 2012... Jag har tyvärr inga större förväntningar på den, men hoppas på det bästa. Frågan är dock om jag håller mig vaken, herregud filmen 2 timmar OCH 31 minuter... wish me l
uck för nu börjar den :)

Alva och jag NJUTER av våren hemma hos min...

img_0059 (MMS)

Alva och jag NJUTER av våren hemma hos min mormor och morfar...


Glad påsk!

    Igår var vi hos min moster och åt påsklunch med hela tjocka släkten, men tyvärr blev det inga bilder. Jag glömde helt bort att jag hade kameran med mig, illa, men, men inget att göra åt. Det var i alla fall väldigt trevligt med god mat och som vanligt trevligt sällskap. Eftersom jag coh Johan numera räkans som vuxna (hmm, kanske inte så konstigt) så blev det inga påskägg för oss, men Alva fick påskägg fyllda med kläder och sandlådeleksaker. tack, tack. Fast det var faktiskt inte alvas första påskägg för i onsdags kom farmor Elisabeth förbi med ett påskägg åt skrutt som innhöll jätte fina kläder, en vårjacka och en lite kyckling. Tack, så jätte mycket! Igår blev det premiär av hela outfiten coh som vanligt var Alva söt som socker. 

Men nu bär det av till min mormor och morfar, vi måste ut i solen och njuta lite och varför inte slå två flugor i en smäll!??


GLAD PÅSK!!


Påskkärringar...

När jag och Alva var och handlade imorse så laddade vi upp med godis så att vi skulle ha något att bjuda alla påskkärringar på. Jag tänkte att nu när vi bor i ett radhusområde lär det garanterat knacka på dörren av påskkärring efter påskkärring, men tji fick jag. Det har bara knackat på dörren en endaste gång så nu har det mesta av godiset hamnat i min mage ( mår nästan lite illa, men jag kan ändå inte sluta äta..karaktär!??) och jag skyller allt på dagens ungar som inte klär ut sig och tar påsken på allvar ;) Fy, på er!! ;)


skärTORSDAG, och då blir det pannkakor. Al...

img_0057 (MMS)

skärTORSDAG, och då blir det pannkakor. Alva har intagit första parkett... mer om dagen när skrutt somnat...


RSS 2.0