Öppna förskolan

Fick ett ryck idag och åkte och besökte Öpnna förksolan i centrum med Alva. Kan ju säga att hon var helt klart yngst, alla andra var från fyra månader till ett år, men om jag ska vara ärlig så gick jag mer dit för min skull än för Alvas ;) När hon blir lite äldre så får det bli för hennes skull, men nu är det för att jag ska få träffa lite andra mammor...

Var kul att träffa andra mammor och när öppna förskolan stängde vid tre så gick jag och fikade med vå mammor, Linn och Jill och deras söner, Vincent och Spencer. Riktig trevligt. Bytte nummer så förhoppningsvis hittar vi på något igen!?
Alva sov sig igenom i stort sett hela tiden på öppna förskolan och hela fikan så när vi kom hem var hon superglad och mysig =)


Alva älskar babybjörn babyittern med andra ord vårt nästa inköp...


Glad tjej...


Höstpromenad

Det är verkligen höst nu!

När vi började vår promenad så låg det en massa frost i gräset. Jag har aldrig riktigt gillat hösten, men idag var den mysig och solen sken och det var lagom kallt. Klädde först på mig för lite så efter fem minter fick vi vända hem så att jag kunde ta på mig en tröja till.Alva hade det i alla fall varmt och skönt i vagnen. Det blev en timmes promenad, men förhoppningsvis blir det en till lite senare idag. Har bestämt mig för att försöka vara ute och gå så mycket som möjligt när vädret tillåter, hoppas verkligen att jag gör det också och inet bara tänker tanken ;)


Frost i gräset.


Passade på att posta brevet till katteverket, så nu är det bestämt....


Vi mötte en sisådär 20 änder på vår promenad =) Lite otippat..

Underbart höstväder!!


Morgonpigg

Det var en pigg och glad Alva som vaknade klockan sex imorse så vid sju bestämde vi oss för att ge oss ut på en höstpromenad.


Nappförsök nr1

Igårkväll försökte vi ge Alva napp då vi konstaterat att det kan vara bra att hon tar napp exempelvis när vi åker bil eller om hon har barnvakt. För det är inge bra att ha mig som mänsklig napp hela tiden ;)
Vi provade när hon vra glad och det funkade sådär. Antar att vi får ta och försöka fler gånger, men nu har vi i alla fall provat en gång...


Playdate

Just nu har vår bestämda lilla madam lugnat ner sig och ligger nakenfis på skötbordet och är allmänt nöjd, Johan gullar med henne så jag passar på att blogga lite.

Det blev en date med Sanna och Ofelia i Nacka forum idag. Började med en välförtjänt latte på Espressohouse och sen tog vi en promenad ner till Barnens hus och blev kvar där ett bra tag. Det finns hur mycket som helst att titta på och saker om jag vill ha. Köpte ett par rosa hörelskydd till Alva,men när vi kom hem så upptäckta Johan att dem var trasiga, suck, så det är bara att åka tillbaka med dom. Inne på Barnens hus tröttnade Alva på att ligga i vagnen så då tog jag pp henne i bärselen och hon blev helnöjd! SÅ SKÖNT!
Efter Babyplanet så tog vi en promenad (Med Alva i sele) till underbara butiken  "So cute" i Nacka, men när vi väl kom dit var det stängt pga nya öppettider kl 11-16 onsdag-lördag, suck igen. Det är verkligen inte min vecka vad gäller öppettider ;)

Tanken med Nacka forum idag var att jag skulle köpa ett par jeans som jag kan ha nu innan min gravidrumpa försvunnit, men det blev aldrig någar jeans utan kläder till Alva istället. Ovanligt? Nä...
Men imorrn, då SKA jag hitta ett par jeans åt mig och därmed basta.

Ska ta och sätta mig och äta lite fiskgratäng nu, mums!



Sanna och Ofelia på Espressohouse i Nacka forum.


Alva trivs riktigt bra i selen =) Skönt att reflexerna funkar..hehe





Redo för dagen.

Blev ganska lite sömn i natt då skruttan var klarvaken vid halvtre och somnade inte om helt förrens vid femtiden. Fick dock lite sömn i soffan ;) Men nu på morgonen efter lite koksaltlösning och nässugen så har hon legat med mig i sängen och då har vi faktiskt sovit en del, vilket verkligen behövdes, i alla fall för mig. Så nu är vi pigga och redo för dagens äventyr som kanske är att träffa Sanna och Ofelia!??

Nu: FRUKOST =)

Fika med familjelivare =)

Om någon funderar på att besöka café Panorama i kulturhuset en måndag, tänk om!! För idag upptäckte vi att det är stängt på måndagar, suck.

Vi åkte in till stan efter bvc för att möta upp några från familjeliv.se för en fika. Om bvc inte fixar föräldragrupper så får man allt ta sig i kragen och fixa en egen ;) Tanken var att vi skulle mötas på Panorama, men eftersom det var stängt så var det rena rama turen att vi sprang på varandra utanför hissaran i kulturhuset. Hmm, kanske inte så svårt att hitta varandra när vi såg allmänt förvirrade ut och alla hade en barnvagn. Jag och Jenny träffade visserligen varandra i vintras när våra bebisar fortfarande låg i våra magar, men, men. Till slut så blev det bara jag, Jenny och Sandra som fikade, vet inte om fler kom och gick med tanke på att Panorama var stängt eller om det bara var vi som dök upp!?? Med oss var självklart älsklingarna, Alva, Arthur (Jenny) och Lykka (Sandra).
Det slutade i alla fall med att vi satte oss i Gallerian och fikade. Som väntat så kretsade hela fikan kring våra underbara bebiar som låg och sov snällt i sina vagnar och vaknade bara lite kort för lite mat.
Lite kul att Alva som är yngst var störst, haha, mammas älskling.

Tack tjejer för en jätte trevlig fika!! Hoppas verkligen att det blir fler!!!


Eftersom bebbarna låg och sov hela tiden så radade vi upp vagnarna
 istället så att vi fick en bild i alla fall ;)
Arthur, Alva och Lykka.

Så här gott sov skruttan när jag satt och njöt av en kalkonsmörgås och en
iskall coca cola =)


Imorse kom underbara mamma förbi med lite kläder till Alva då vi inte hann
hämta dem igår och Alva hade inga långärmade bodysar kvar, TACK MAMMA!
Vet dock att hon tyckte att det var lite mysigt att få gosa med en trött liten Alva
som låg och gäspade och log om vartannat ;)


BVC

Alva är en riktig liten knubbis, mammas älskade knubbis =)
Var på BVC i morse och skruttan väger 5110g och är 56,5 cm lång!! Snacka om att hon äter och mår bra, ligger mer över kurvan än sist, men Jenny på bvc sa att det bara var bra eftersom Alva verkar må så himla bra. Alva fick även beröm för att hon fokuserade blicken och följde så bra med blicken, så det var en stolt mamma som gick från bvc imorse =)


På BVC så provade Alva babysittern och hon stortrivdes, så snart blir det till att köpa en hem..

Sömn i natt?

Undrar om det kommer bli någon sömn i natt!? Alva har sovit i stort sett nonstop sen kl 16, om man bortser från att hon vaknat till för lite mat, men vad gör väl det egentligen? Det är så mysigt att mysa med henne, men imorrn ska vi vara på bvc kl 9.45 så lite sömn behövs det i alla fall, både för mig och för lillskruttan.



Världens sötast lilla sovande knubbis i kalasklänning på pappas dag =)

Är lite avundsjuk på Johan som får fylla år och få en massa paket, vill också fylla år! Han fick en massa presentkort på Elgiganten så förhoppningsvis blir det en tvättmaskin, så då kan man ju låtsas att jag också fått presenter eftersom det lär bli jag som tillbringar mest tid i tvättstugan... Har börjat lägga in en massa saker, handdukar,lakan, skötsaker etc i alla skåp i tvättstugan, SÅ SKÖNT att den nästan är helt klar =) Ska fortsätta att fixa lite där inne nu innan min älskling kommer hem med mat och innan min andra älskling vaknar och VILL HA mat ;)


Grattis älskling!!

Idag fyller Johan 27 år =) Stora killen ;) haha

Jag och Alva lät honom få sovmorgon till klockan nio, men då tyckte vi att det var nog så då gick vi in och sjöng och lämnade paket. Sen fick Alva bada  med pappa så att jag hann dammsuga. Och nu är Johan iväg och handlar tårta och kakor så jag ska ta och städa lite till och sen hoppa in i en dusch för klockan tre kommer hela tjocka släkten på besök för att fira min älskling.


Alva när hon badade i diskhon förra veckan =) Sötnöt...

Modevisning och kalas

Har varit full rulle hela dagen med en vaken Alva =)
Vi har hunnit med modevisning, shopping, present till pappa, kalas och snart ska vi iväg på middag hos morbror Robin.
På kalaset var alla så glada över att Alva var vaken så alla villle passa på att hålla i henne och prata lite med henne. Alltid lika kul när alla helt plötsligt börjar prata bebisspråk =) haha..
Nu ska vi ta en promenad till Robin och förhoppningsvis somnar Alva i vagnen för hon har sovit max en och en halv timme idag så om jag och Johan har tur så kommer hon sova bra i natt... *hoppas*

 
Min kusin Linnéa på modevisningen.


Stolt gammelmorfar =) (glömde digitalkameran i bilen så det blev mobilkameran, suck)


Stolt gammelmormor =) , mobilkamera igen...


Min kusin Josefine med Alva, mobilkamera igen...

Fullspäckat schema =)

Stan, modevisning, handla present, kalas och middag hos storebror står på schemat idag.
Så det är bara att börja göra sig redo om vi ska hinna med allt. Alva somnade precis "mitt i maten", får se om hon vaknar till och vill ha mer mat eller om vi kan börja med dagens planer!?? Men med tanke på att hon hållt igång sen kl 05.30 imorse så bör hon i alla fall sova en liten stund nu.*hoppas, hoppas*


Stan,fika och minishopping.

Herregud vad det var folk på stan idag, var helt chockad, men sen kom jag på att det var löning OCH fredag, så egentligen var det inte så konstigt. Det blev tyvärr inte så mycket affärer då det kändes lite väl jobbigt att trängas i affärer med barnvagnen. Så med andra ord, ingen shopping till mig idag, men vi köpte i alla fall en overall och vantar till Alva. Lyckades hitta fleecevantar utan tumme på Kappahl, hett tips om det är någon annan som letar ;)

Eftersom affärerna i stort sett uteblev så blev det en fika på Mojo med Mathilda istället och det är inte fel det heller.

När vi kom hem så höll vår älskling på att fixa och trixa i tvättstugan så snart är den klar =) Ska bli så skönt att kunna tvätta kläder hemma! Sen Alva kom så har jag faktiskt inte tvättat en endaste maskin utan min underbara mamma har tagit hand om vår tvätt, mamma TACK, du är underbar!!

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan och slötitta på tv och njuta av att det är fredag och HELG!


Det var inte så kul att ligga i vagnen hela tiden så då fick skruttan sitta
i bärselen och kika på allt folk, medans Mathilda fick dra runt på vagnen.


Alvas fina overall =)


Snart så är tvätttugan klar, ska bli så skönt. Tyckte att det behövdes
lite färg i ett så tråkigt rum som en tvättstuga ;) Alvas skötbord ska vara
ovanför mittenskåpet, ska bli skönt att kunna byta blöjor i normal höjd
istället för sittandes på golvet....


Äntligen Fredag =)

Äntligen Fredag!!

Har precis installerat bildprogrammet till min digitalkamera, så nu kan jag börja fota som en galning och sen lägga in i datorn. Blev dock lite besviken på att det INTE gick att ha kvar bilderna på kameran om jag ville lägga in dem i datorn, men, men, allt kan väl tyvärr inte vara perfekt ;)

Just nu ligger Alva och sover på min mage så jag ska försöka lägga ner henne så att jag kan äta lite frukost. Idag väntar ytterligare en tripp in till stan, måste verkligen hitta en present till Johan och förhoppningsvis får vi äta lunch med någon också, hmm måste bara hitta någon som är ledig mitt på dagen, hmm inte det lättaste ;)

Bilder från gårdagen med ida:

Så här gott sov skruttis i vagnen när vi fikade.

Hon vaknade en snabbis för lite mat, men sen somnade hon snabbt om igen.


Eftersom Alva sov hela tiden blev det tyvärr ingen bild på "Tant Ida" tillsammans med Alva, men hon ser i alla fall ut att njuta av sin latte...





Fika med Ida

Idag har vi varit i stan och fikat med Ida, riktigt mysigt och kul att träffa henne och snacka lite skit och bli uppdaterad om hennes Londonresa.
Betämde mig för att att fyran från Gullmars eftersom jag åker buss gratis med vagn, men måste betala på t-banan, så vi gick av vid Skanstull och tog en promenad till Slussen. När vi gick av bussen så öppnade himlen sig och det började spöregna, så det blev en rask promenad och när vi mötte upp Ida såg jag ut som jag vet nte vad, men blöt var jag mist sagt. Sen satt vi och hängde på Waynes ett bra tag med en sovande Alva i vagnen och sen tog vi en promenad till Skanstull (igen) och kikade i lite affärer. Försökte hitta vantar utan tumme till Alva, men det gick inge vidare, så det blir till att leta imorrn också.

Har precis suttit och ammat Alva i en timme, men nu är hon mätt och belåten och ligger och sussar i sin egna lilla saccosäck. Orkar inte lägga in bilder i datorn idag (fixar det imorgon istället) för nu vill jag passa på att njuta lite av duschen, soffan och mysa med min älskling =)



Räkningar = ett tråkigt måste

Räkningar är verkligen tråkiga, suck och fy, men tyvärr ett måste så nu har jag varit duktig och lagt in alla räkningar =) Lika bra att lägga in dem så att man aldrig hinner se pengarna på kontot ;)

Snart ska jag och lillskruttan röra oss in till stan för en fika med Ida och så ska vi leta efter en födelsedagspresent åt Johan och det är inte det lättaste. Måste hitta något extra fint i år eftersom det är från både mig OCH Alva.

Alva har varit vaken sen halv sju imorse om man bortser från korta powernaps på ca 5-15 min, (hon har en nu så då hinner jag med datorn lite) så jag hoppas verkligen att hon somnar när vi åker in till stan för hon behöver sova. Men det kan inte vara lätt att sova när man är täppt i näsan, tack och lov funkar nässugen bra vilket gör att hon i alla fall sov hyfsat bra i natt =)

Nu börjar skruttan att skruva på sig så nu blir det blöjbyte och sen bussen in till stan...



Tripp till stan

Idag har vi varit i stan. Blev en tripp förbi Cervera där vi hälsade på "tant Ida" som hon så fint kallar sig själv. Sen gick vi förbi mitt gamla jobb på Kappahl och visade upp mitt lilla underverk. Hittade även en overall till lillskruttan, men den köper vi på fredag när kontot ser lite bättre ut ;) Funderar dock på vilken storlek som är bäst att köpa... Storlek 62 kommer att passa i ca 2 månader och när hon vuxit ur den lär det vara omöjligt att få tag på en vinteroverall. Känner inte för att köpa storlek 68 då det är för stort så jag antar att det får bli två overaller, en i stl 62 och en i stl 68, hmm lika bra att gardera sig.

Alva låg och sov i vagnen största delen av tiden i stan, men när vi kom till apoteket på alléplan så vaknade hon med buller ocn så bång, konstaterade att bvc låg ovanför apoteket så vi sprang upp dit och bytte blöja och ammade lite innan vi tog bussen hem igen.

Alva ligger och sover i mitt knä nu sånu ska jag försöka flytat henne till sängen utan att hon vaknar och sen ska jag njuta av idol och säsongspremiären av Grey´s anatomy =)


3 veckor.

Idag är Alva 3 veckor!! Herregud, vart tar tiden vägen!?? Måste nog ta och smälta det lite över dagen som består av en tripp till stan =) Vi ska åka buss in så jag håller tummarna för att lilltjejen inte ställer till med en scen och gallskriker.
Om vi orkar så ska vi kika på lite kläder åt mig, jag behöver verkligen nya kläder, har konstaterat att de kläder som jag har inte är ultimata när man ammar, dvs om jag inte vill dra upp tröjorna och visa hela magen, men nä, det känns inte aktuellt. Så det är bara att hoppas på att det finns en massa fina koftor med knäppning och dragkedjor,men tyvärr blir det ingen shopping förrens lönen kommer, hmm hoppas i alla fall att jag har råd med lite shopping till mig den här månaden för det är jag värd ;)


Alva är försäkrad =)

Nu har försäkringsmannen varit här så nu är Alva försäkrad. Hade redan en vänta-barn försäkring hos dem så det kändes lika bra att förlänga försäkringen till en sjuk- och olycksfallsförsäkring. Hoppas bara att J håller med mig... Det känns skönt att ett viktigt måste är avklarat, finns en del kvar som vi ska fixa, skicka in papper till försäkringskassan, fylla i namnpapper till skatteverket, ringa socialkontoret och beställa tid så att vi kan få faderskapet bekräftat så att J blir pappa på papper oxå ;)
Hmm ska försöka fixa det idag, så snart blir det en promenad till postlådan..

Har äntligen fått arslet ur vagnen och beställt framkallning på bilderna från Idas och min Londonresa som vi gjorde i slutet av november (!), sista resan som ogravid. Så nu längtar jag efter att få hem dom så att jag kan klistra in dem i ett fint album. Det är det värsta med digitalkameror, bilderna framkallas aldrig utan läggs bara in på datorn, vilket är lite tråkigt, men jag ska ta mig tusan göra en massa album med bilder på alva och oss, så det så ;)


Stackars liten

Godmorgon tisdag =)

Natten har varit lite halvjobbig med en massa ammande och en täppt alva. Vid fyratiden gck jag ut och la mig på soffan med henna så att johan kunde få sova ordentligt sista timmen innan hans klocka ringde. Vid halvsju vaknade skruttan coh har varit vaken sen dess och varit allmänt mammig. Usch, kan verkligen inte vara lätt att var förkyld när man är så liten. Herrgud,vet hur ynklig jag är när jag är sjuk och jag kan ändå säga till om vad som är fel, vart det gör ont etc.

Ska försöka ge Alva lite mat igen och sen försöka lägga henne för kl 11.30 kommer det en försäkringsman hir och ratar om barnförsäkringar. Hmm, dem ser verkligen sin chans eftersom vad är oddsen på att man byter barnförsäkring när man väl tecknat en!? Nä, om han lyckas övertala mig så behåller vi nog samma försäkring tills Alva är myndig, ås pengar lär dem ju tjäna på aal dessa hembesök som dem gör.

Nä, nu är det matdags för lilltjejen...

Långpromenad

Idag har vi varit och hälsat på Jenny som var hemma med ungarna idag pga av studiedag i skolan, men inte mig emot, alltid kul när någon är ledig en vardag =)
Vi var lite lata och tog bussen nästan hela vägen dit, men hem var vi duktiga och gick. Kommer bli en hel del promenader nu så att jag kommer i form igen. Har tappat ca 12 kg redan, men gick pp 20kg under graviditeten så det är en hel del kvar och tyvärr sitter det mesta på låren och rumpan, suck. Men i vinter så ska jag komma i mina gamla jeans, så är det bara ;)

Johan har precis åkt till Ikea för att handla lite inredning till tvättstugan och snart ommer mamma och Eva hit och dricker te med mig och sen ska jag försöka ta mig ut på en liten promand med lillskuttan. Hoppas nämligen att hon sover bättre i natt om hon får lite frisk luft på kvällskvisten. Hoppas kan man alltid ;)


Det var en glad liten Alva som vaknade imorse. Inte konstigt med tanke på att hon faktiskt lyckades sova en hel del i natt trots förkylningen.

Ny vecka =)

Måndag och ny vecka =)
Helt sjukt att jag och Alva redan varit hemma en vecka själva, snacka om att tiden går fort.
Alva är fortfarande förkyld, men natten har varit bra trots det. Idag blir det en lugn dag med en promanenad så jag hoppas att det blir lite bättre väder än vad det är nu, men, men ut i friska luften ska vi i alla fall.

Frukost nästa ;)


Underbara söndag.

Älsklingen är fortfarande lika täppt och det kan inte vara lätt att vara så liten och må dåligt och inte kunna säga vad som är fel, så en del skrikande blir det tills hon är nöjd. Men hon blir nöjd när hon blir buren, har ren blöja och får mat när hon vill, så det är bara att göra som hon vill. Håller tummarna för att förkylningen går över fort.

Idag har vi varit och fikat hos J´s pappa och nu har vi precis ätit middag med morbror Robin, som för övrigt är lite besviken över att Alva sover eftersom hon gjorde det hela tiden sist dem träffades också, men jag och Johan är ganska glada över att hon sover då hon verkligen behöver lite sömn. Vi har dock bestämt att vid klockan nio ska vi väcka henne så att hon är vaken ett tag, vilket förhoppningsvis gör att hon kan sova lite i natt. Hoppas verkligen att hon kan sova i natt, både för hennes och vår skull.

Får se om det kanske får bli en tripp till apoteket senare och köpa en nässug till lillskruttans näsa, beror dock helt på vilket humör madam är på när vi väcker henne ;) Känns dumt att skicka iväg J eftersom han ska upp och jobba imorgon och behöver sova, men lika dumt att lämna henne hemma med J eftersom hon vill bli ammad titt som tätt på grund av att hon bara klarar av att ammas 5-10 min i stöten då det är svårt för henne att andas med den täppta näsan, men, men får se om nässug behövs när hon vaknar. Hmm, tippar dock på att det nog blir J som får åka iväg i så fall ändå ;)

Njut av söndagskvällen!!!


Förkylning

Natten har varit jobbig, vår lilla skrutt har gått och blivit förkyld. Så i natt har det tyvärr inte blivit så mycket sömn utan mest en massa mys, vaggande, ammning och koksaltlösning i lillskruttans näsa och jag kan ju tillägga att det inte var populärt. Usch, gör ont i mammahjärtat att se min lilla skrutt förkyld, men tack och lov så har hon i alla fall ingen feber!!
Johan fick åka till apoteket vid centralen igår och köpa koksaltlösning (näsdroppar för spädbarn) och örontermometer, är väldigt glad för att vi bestämde oss för att han skulle åka och köpa det utifall att hon blev mer täppt, vilket hon blev och koksaltlösning har faktiskt hjälpt lite. Nä, nu vaknar min skrutt så nu ska jag ta hand om henne!


Billös

Usch, nu har jag inte längre någon bil. Håller tummar och tår för att Johan snart hittar en fin ny bil åt oss. Men tills dess är det jag och Alva som får åka kollektivt, känns som ett litet äventyr med en liten madam som vill ha mat och ny blöja lite titt som tätt, men det ska nog gå bra.

Snart kommer Mathilda och Andreas hit så nu ska jag göra iordning mig så att jag ser lite respektabel ut ;)

Mammaledig coh fredagsmys

Det är lite konstigt att det heter att man är mammaledig, hmm för ledig är man faktikt inte, hinner inte med mycket alls, fast i och för sig man är ledig från jobbet, ledig så att man har tid att mysa med sin lilla älskling, men nu i början finns det inte någon tid för annat än min lilla Alva. Den tid som blir över lägger jag på mig och min andra älskling J, önskar verkligen att dygnet hade fler timmar,önska kan man alltid ;)
Men jag älskar att vara mammaledig, det är underbart =)

Idag har jag och Alva varit och besiktigat polon som klarade sig galant så imorgon kommer flumtanten och hämtar min gröna pärla, känns lite sorgligt, men, men det är bara att bita ihop.

Har egentligen inte tid att sitta och blogga nu för nu är det fredag och då är det fredagsmys som gäller =)
Alva har somnat så jag ska krypa ner i soffan och krama lite på Johan nu =)


Tidig morgon.

Blev väckt kl 05.44 av ett härligt sms från Emma där hon skrev att dem fått en liten tjej i natt =) GRATTIS!!!!

Ok, blev kanske inte direkt väckt, låg och ammade Alva, men,men. Alva ville verkligen inte somna om så nu ligger vi här i soffan och myser och ska snart äta lite frukost. Hmm, det känns riktigt avlägset med sovmorgon, men gud vad det är värt det. Hellre en mysig Alva än mer sömn!!


Hemkomna från kalas-

Nu har vi precis kommit hem från kalas  hos Josefine som blev 14 år idag, snacka om att kladdkaka är underskattat ;)

Alva var riktigt grinig i början, men efter lite mat så blev hon gladare och sen somnade hon och har sovit som en stock sen klockan åtta, så det är bara att hoppas att hon sover lite till så att jag och J hinner äta lite nu innan hon vaknar.

Bilen är fortfarande kvar, men flumtanten ville ha den, men jag sa nej till hennes bud då fler ville kika på den också, men dem var inte intresserade så imorrn ska jag ringa tant flum och så får hon komma och köpa min älskade gröna ärta omedelbums ;)

Imorrn är det äntligen fredag, men tyvärr måste jag och alva vara hemma hela dagen och vänta på att Ikea kommer förbi med våra skåpsluckor till tvättstugan. Känns lite halvkul att dem kommer någon gång mellan klockan 9-15, suck. Lovar att dem kommer att komma kl 14.55, skulle inte förvåna mig ett dugg.

Nä, nu ska jag ta och sätta mig och äta lite chicken nuggets och kolla tv och om jag har riktigt tur hinner jag även med en dusch innan madam vaknar och vill ha mat.

Flum

Flum är nog förnamnet på damen som kom förbi och tittade på bilen... Herregud, klädd helt i turkost och hon kände att bilen hade "bra energi" och det är ju viktigt ;) Haha... Hon är i alla fall ute och provkör bilen nu så vem vet, om några timmar kanske jag är utan bil.. Hjälp ;)

Får se det positiva med att jag nu åker buss gratis med SL, inte illa. Tänk vad pengar jag kommer spara när jag är utan bil, ingen kostnad på bussen, ingen bensinkostnad och ingen onödig shopping för jag antar att jag inte kommer åka till stan eller ett köpcentrum för att strosa omkring och komma hem med något onödigt, så jag kommer spara en massa pengar nu. Hmm, börjar fundera på om det var J´s tanke när han la ut bilen på blocket igår!??




Godmorgon torsdag

Godmorgon torsdag!!


Blir lycklig i hela kroppen varje morgon när min älskling slår upp sina vackra blå ögon! Mer underbar unge får man leta efter ;)

Idag ska vi vara hemma och vänta på en kvinna som ska komma och kolla på min bil, usch, kommer vara utan bil ett tag nu om polon blir såld, men lika bra att bli av med den innan vi köper ny bil, men lite tungt känns det allt. Men det funkar inte riktigt att ha en liten polo lägre, behöver vekligen en större bil, en kombi, helt enkelt en familjebil ;) Hmm visserligen går det att klämma in vagnen i polon, men sen är det stopp, går på sin höjd att klämma in två matkassar också, men sen är det verkligen knökfullt.

Annars är planen att fixa lite här hemma, ta en promenad, fixa present åt min kusin som fyller år idag och ikväll blir det kalas för Josefine.

Igår åkte vi förbi mitt jobb. Det var väldigt kul att träffa alla på jobbet, men samtidigt kändes det lite konstigt att vara där utan att jobba, hmm skumt, men ändå ganska så skönt. Blev lite chockad när jag var där då det verkar vara hur många som helst som lsutar eller byter avdelningar eller hotell, jag kommer vara helt förvirrad när jag kommer tillbaka, men det är ingen idé att tänka på det än för nu ka jag vara hemma i ett år och njuta av min lilla tjej, som alla för övrigt tyckte var jätte söt =)

Nä, nu ka vi ta och äta lite frukost ch göra iordning oss för dagen.


Hemma från BVC

Nu har vi varit på BVC och allt är bra med lillskruttan, fast så liten är hon faktiskt inte längre:

Vikt: 4530g och 53,5cm lång

Med andra ord, vår lilla älskling växer verkligen så att det knakar. Alva ligger till och med över medelkurvan.

Frågade Jenny (vår BVC barnmorska) lite om amningen då jag tycker att Alva äter kortare stunder och mer sällan än för bara en vecka sen. Fick ett lugnande svar att det var helt normalt och att Alva verkade mer än nöjd med det hon får i sig med tanke på att hon ökar i vikt som hon ska. Förhoppningsvis håller hon på och försöker skapa sig lite rutiner, vilket för min del bara är positivt eftersom vi i så fall kan börja hitta på mer på dagarna. Som det är nu är jag lite nojig av att ge mig iväg på för långa promenader etc eftersom jag är orolig för att hon ska bli hungrig och att amma utomhus känns inte om något bra alternativ, varken för mig eller Alva.

En trött

Det var en trött tjej som somnade direkt när vi lämnade BVC.

14 dagar

Herregud, idag är hon exakt 14 dagar! Tiden rinner iväg och jag fascineras varje dag av allt hon gör, att hon griper tag i min hand hårdare, jollrar mer, nya miner etc, etc. Komme smälta totalt när hon ger mig sitt allra första leende, å vad jag längtar.

Det fanns tyvärr ingen tid för bloggande igår då det var en vaken tjej här hemma hela dagen. Alva ville inte alls sova på dagen och ännu mindre ligga ner själv, med andra ord, igår var hon väldigt mammig, men det var bara mysigt.

Min förkylning verkar inte vilja ge med sig utan jag är fortfarande lika snuvig, men jag antar att det bara är att bita ihop, äta lite alvedon och hålla tummarna för att Alva inte smittas.

Idag ska vi iväg på vårt första besök på BVC, sist när dem var här på hembesök så vägde vår älskling hela 4300g så jag är riktigt nyfiken på hur mycket hon väger idag!?? Hon växer verkligen så att det knakar ;) Tippar på 4650g...

Nä, nu ska jag mysa lite med min älskling och sen ska vi göra iordning oss och röra oss mot BVC.


Jäkla förkylning

Usch, jag har verkligen gått och blivit dunderförkyld, kände mig riktigt kass igår när J kom hem från jobbet, men som den ängel han är så tog han hand om Alva och fixade middag och jag fick gå och vila=)

Tack gud för J,alvedon och halstabletter och Alva såklart ;)

Hade verkligen sett fram emot att se "svenska hollywoodfruar" igår, men jag sov mig igenom det istället, suck. Får hoppas på att det går en repris nu i veckan. Mår i alla fall lite bättre idag om man jämför med igår, halsen är bättre, men förkylningen sitter i.

Idag ska jag och Alva bara vara hemma och ta det lugnt och kurera oss (mig). Och jag ska försöka klura ut hur man lägger upp bilder i bloggen, hmm borde inte vara så svårt.

Hunnit med en hel del.

Skräll, min lilla älskling vaknade inte förrens kl 12.40 vilket inneburit att jag både hunnit duscha, klä på mig, sminka mig, plocka iordning lite och dammsuga, känner att jag hunnit med en hel del =)

Men nu blir det till att ge oss iväg, så nu ska jag plocka ihop bilbarnstol, skötväska, vagn etc och bege mig ut till bilen med min lilla älskling..

1+1=fler

1+1 blir fler, det är precis vad den här bloggen handlar om.

Jag heter Madeleine och bor tillsammans med min älskade sambo Johan i vårt nya radhus som vi renoverade i somras. Tillsammans med oss bor också vår lilla skatt, vår prinsessa, vår lilla Alva.

Alva kom till världen den 2 september kl 05.20 på Danderyds sjukhus och vägde hela 3935g och var 51cm lång. Den här bloggen kommer att handla om oss och vårt liv, vår vardag och Alvas utveckling. Jag kan inte få nog av denna lilla underbara tjej och tycker att en blogg är ett bra sätt att dokumentera allt som händer i vårt liv just nu och den kommande tiden. Men jag antar även att uppdateringen av bloggen kommer att ske på hennes villkor, vill hon inte att mamma ka blogga så vet hon precis hur hon ska gå till väga, skrika, bajsa, kräva mat, men det är hon värd.
Jag har under graviditeten bloggat på familjeliv.se och ska på något sätt försöka länka hit den bloggen eller flytta den hit så att mina tankar under graviditeten även finns samlade här, men det kommer så småningom...

Trodde aldrig att livet med en bebis styrdes så enormt av bebisens tider och vilja. När folk har sagt att bebisar "bara" äter, sover och skiter så trodde jag att dem överdrev, me icke sa nicke... Bebisar äter, sover och skiter, men samtidigt så är dem alldeles underbara!

Idag är Alva 12 dagar och J har sin första jobbdag sen Alva kom så idag är det jag och Alva som gäller, helt själva hela dagen. Funderar på att ta en promenad i det fina höstvädret och gå bort lite av de graviditetskilon som sitter kvar lite fint på min mage och rumpa, lika bra att börja i tid.

Ska ta och försöka hoppa in i en snabbdusch nu innan min älskade unge vaknar.

Njut av dagen!!


RSS 2.0