Fredagsfix

Här hemma är det full rulle och har varit det sen halv sju imorse. Vi håller på och fixar och donar inför dopet och klockan tre får vi tillträde till lokalen och då börjar det roliga piffandet =) Tant Ida som även är Alvas gudmor kommer ut till oss idag och hjälper till med de sista förberedelserna inför dopet. Mamma och svärmor har hjälpt till med lite mat och gudmor hjälper till med piffet. Notering till mig själv medans jag kommer ihåg det: Kaffe och svarta nylonstrumpor MÅSTE inhandlas idag! Så om någon läser det här och sen pratar med mig i telefon får ni gärna påminna mig ;) Och om det är någon som har en kaffetermos eller två över så lånar vi dem gärna tills imorgon ;)

Nä, nu ska jag ta och göra iordning skrutt och sen måste vi iväg och handla lite, råkade köpa kallrökt lax igår istället för gravad, jag blir så less. Men, men inget att göra åt, blir bara en extra tur till affären, fast å andra sidan då kan jag passa på att åka till centrum istället så att jag även får tag på svarta nylonstrumpor =)'

Det är numera PLOGAT utanför oss, jippie!! kl 01.28 i natt kom plogbilen med dunder och bång, men jag klagar inte, tack för plogningen! Nu kan vi ta oss ut igen som normala människor utan att bli snömannen himself...

Ha en LOVELY dag!

Gottigheter

Nu är kylen fullproppad med gottigheter (hmm kan man säga så!??) inför dopet. Alva vaknade nyss upp för lite mat, men sover nu igen och gör förhoppningsvis det några timmar till innan magen vill fyllas på igen ;) Själv ska jag ta och lägga mig i soffan med Johan och kolla lite på tv och njuta av att det är en helt vanlig, underbar torsdagskväll! Men sen blir det sängen poch uppladning för morgondagens slutfix inför dopet =) Imorrn är det den roliga biten med piffet ;)

GOD NATT!

Snökaos hos oss

Det är INTE OKEJ att klockan snart är halv tre och det är fortfarande INTE PLOGAT utanför oss! *AAARRRRGGGHHH*



Vi lyckades inte dra vagnen till garaget så idag blev det bärsele när vi åkte till centrum för att fixa lite todos inför dopet. Dukar och klänning till mig är numera check, men maten får vi ta och handla ikväll när Johan kan följa med och bära. Insåg att jag inte skulle få med mig allt från garaget och hem eftersom jag inte kan köra in på grund av att det inte blivit plogat än, SUCK! Att klaga på att det inet är plogat är helt berättigat enligt mig... Varför betalar vi annars samfällighetsavgift, skatter etc!?? Herregud, kom och ploga nu!

Skrutt ligger och sover middag just nu och jag ska ta och tömma diskmaskinen, jippie vad roligt ;)

Underbara Torsdag

God morgon!

Gårdagen avslutades med ett varmt bad och dagen började vid femsnåret av att skrutt tyckte att vi sovit tillräckligt. Jag höll inte riktigt med henne och försökte hålla henne glad och sysselsatt i sängen med hjälp av hennes tigersnutte och min mobil, funkade ett tag, men vid halvsex tiden var det bara att pallra sig upp och starta dagen. Klockan är sju och vi har redan hunit med blöjbyte, mys med pappa, lek och frukost. Effektivitet ;)

Dagens plan är att vi ska åka till centrum och fixa lite inför dopet, men vi behöver även inhandla lite pyjamaser åt skrutt för de som hon har nu (stl62-68) är på tok för små över vaderna. På morgonen sitter pyjamasen uppe vid knäna och det ser inte alls så skönt ut så idag blir det pyjmasshopping.
Det blir tyvärr ingen promenad idag om inte snöplogning blir jätte bra och tar bort all snö som kommit i natt, men jag tvivlar på det och just nu ligger det 10-15cm nysnö utanför dörren, med andra ord, inga barnvagnsvänliga vägar idag ;) Antar att det även lär vara hyfsat halt ute, men lika bra att ta bilen ändå för bussarna brukar tyvärr ha en tendens att vara sena eller i värsta fall utebli när det kommit för mycket snö, för snabbt och hur kul är det egentligen på en skala att stå och hänga på en busshållplats!? Tacka vet jag bilen!
En annan viktig todo för dagen är att prata med gudmor Ida för vi har ringt om varandra hela veckan och på lördag är dopet. Så idag ska vi snacka skit och planera =) Ida, ring på vägen till jobbet och om jag inte svarar så sover vi, men annars, ring på lunchen ;)

Nä, nu ska jag ta och göra mig en kopp te och leka lite med skrutt och sen ska vi försöka oss på en liten förmiddagslur (lär morgonlur) så att vi orkar med dagen.

Vi hoppas på en riktigt bar dag för oss och för alla som vi tycker om, men snälla som vi är hoppas vi även på en bra dag för de som vi inte gillar lika mycket och alla nadra ute i vida världen! NJUT!

Underbara dag!

Dagen idag, typisk Madde och Alva dag om man bortser från bakandet ;)
Vi har haft en kanondag som har sett ut som följer, självklart är tiderna ungefärliga och mest ett skämt att jag skrivit dagen som ett schema om det är någon som inte förstår lite ironi så här på kvällskvisten...:

06.00 Vakna, jag fick sova lite till medans Johan lekte med Alva.
06.30 Upp och hoppa för mig med, började sjukt nog att baka och fick höra att det faktiskt bara är tanter som bakar vid den tiden.
07.30 Jag och skrutt tog en tupplur fram till klockan nio =)
09.30 Lämnade hemmet för träff med mammor och bebisar.
10.00 Träffade Elisabeth&Gösta och Jenaette&Nikki-Li för en promenad
11.30 vi kom hem till oss och fikade, lekte och snackade strunt.
13.30 Promenad igen
14.30 Började baka lite till
16.30 J kom hem
17.30 Middag
18.30 Skrutt åt lite gröt och fick ren blöja och pyjamas.
19.00 Vi började gå och lägga oss och nu ligger älskade lilla skrutt och sover i sängen och vi har hela kvällen framför oss. För mig väntar dock en dusch och tvättning av håret eftersom jag hittade GRÖT i HÅRET, hmm kände mig verkligen som en riktigt supermamma då ;) Tänk att min älskade lilal ebbis börjat med gröt, stora tjejen!

Stegräknaren står just nu på 7,6km och det känns riktigt skönt att det blev två promenader idag för imorgon lär det tyvärr inte bli någon för då ska vi fixa en massa till dopet och snön sätter lite käppar i hjulen för långpromenader eftersom plogningen här i Tyresö tyvärr inte är den bästa. Han som plogar i vårt område är en riktigt surgubbe ;) haha


Gösta, Alva coh Nikki-Li leker för fulla muggar, dock hyfsat "stagad" bild ;)
Alva var coola tjejen idag med ACDC tröja =)


God morgon

Somnade tillsammans med Alva igår vid niotiden efter en intensiv dag med promenader och bak. Nu ska vi snart träffa mammagruppen och ta en promenad =) Lika bra att passa på innan all snö lägger sig på vägarana igen, suck..


Nattlek igen

Här hemma har vi precis gjort oss i ordning efter en välbehövlig förmiddagsnap. Alva vaknade vid halv fyra i natt och lyckades/ville inte somna om igen förrens halv sex, så imorse var det en trött mamma som gick upp och lekte, men som sagt, sen somnade vi som två stockar i soffan. Mysigt och välbehövligt! Och nu är vi redo för dagen!
Vi ska ta en promenad upp till affären, handla lite och sen ska vi hem och baka. Med andra ord, inga större planer för dagen fast vem vet, vi kanske även hinner med en fika eller lite lek med någon!??

Ha en underbar dag alla underbara!

Mama nästa

Här har Alva precis somnat efter lite bus hos farmor som bjöd på middag idag, Johan är och tvättar bilen och jag fixar och trixar lite här hemma med allt och ingenting, men snart ska jag ta och njuta av en kopp te och läsa mama, LOVELY!


Barnvagnsbio

Idag har vi varit på barnvagnsbio och sett filmen "It´s complicated" tillsammans med Emma och Tyra. För oss passade det alldeles perfekt! Tänk, ingen som klagar om man pratar lite under filmen ;) Jag har inte varit på bio sen i våras och Alva har aldrig tidigare satt sin fot på en biograf så för oss var det jätte kul och helt perfekt. Det var en paus efter halva filmen och det var inte helt släckt i salongen, riktigt bra för oss med bebisar som gärna vill se vad som händer runt omkring. Alva var nöjd nästan hela filmen, men lite uttråkad då och då, men om hon fick stå i mitt knä och kika runt i salongen var hon nöjd. Hon slog även till på att ta sig en liten tupplur under filmen. Barnvagnsbio blir det definitivt fler gånger, och jag/vi rekommenderar det starkt!



Oj, vilken stor Cola mamma ska dricka! Biopremiär för våra älsklingar!!

Hoppelihopp och gungeligung i hoppgungan

Vi kom precis på att Alva fick en hoppgunga av morfar när han var uppe och hälsade på innan han åkte till Indien. Så idag har vi tagit fram den, Alva har inte riktigt fått kläm på hoppandet, men det är superkul när pappa gungar hoppgungan och man snurrar runt och först ser sitt eget rum och sen ser man pappa igen.. Super kul =) Tänk vilken stor tjej vi har nu, världens goaste lilla solstråle!


Gladare tjej får man leta efter...


Oj, jag flyger =)


Sovmorgon

Vi gick upp klockan NIO idag! Vi låg och lekte i sängen mellan klockan 7-8, men vid åtta valde vi båda två att somna om en timme och nu är vi utvilade, glada och redo för dagen. Helt underbart.

God natt

Nä, nu blir det nog sängen, men först lite fix...
Johan är borta = ingen att prata, umgås och mysa med. Skrutt sover = ingen att leka eller mysa med.
Summan av kardemumman, lika bra att styra kosan mot sängen för här behöver sömnkontot fyllas på!
Fast herregud, kockan är bara 22.10, nja lite ängre orkar jag nog avra uppe, men jag passar ändå på att säga:

God natt alla underbara!!

Lördag, underbara lördag!!

Vi har varit på babysim idag igen, riktigt kul var det. Idag var det bara jag och Alva som badade och Johan stod redo brevid för att ta kort med systemkameran, men den var stendöd, inte en gnutta batteri så det blev inga bilder alls tyvärr. Jag hade lämnat digitalkameran hemma eftersom systemkameran var med, så himla typiskt, men, men inget att göra åt, det kommer fler gånger! Alva var helt galen i vattnet och sprattlade,skrattade och skvätte vatten på sig själv, mig och alla andra bebisar också. Hon var en riktig liten solstråle, men när det var dags att gå in i omklädningsrummet och byta om till vanliga kläder blev hon ett litet åskmoln.
Vårt lilla åskmoln somnade dock snabbt i bilen, helt utmattad så vi körde runt ett tag så att hon fick sova lite och när vi kom hem igen var hon vår glada solstrålen igen =)
Och ännu gladare blev hon när min morbror Janne, Pia och min kusin Jessika kom förbi med en förskottsdoppresent. Lyckostarna åker till Thailand samma dag som Alvas dop och vi är inte ett dugg avundsjuka... Vi njuter av vintern och tänker på att klimatet kommer bli varmare för varje år, så vem vet, snart kanske vi slipper kylan, lika bra att njuta av vintern medans man kan ;) Alva fick två jätte fina silveraskar, en för första tanden och en för första locken, superfina, TACK så jätte mycket!!

Efter kaffe och present här hemma åkte jag och Alva hem till Frida och firade henna på hennes 25årsdag, men glömsk som man är glömde jag presenten, men den får hon i veckan.Den som väntar på något gott... ;) GRATTIS tjejen, tänk, nu är du närmre 30 än 20...

Skrutt somnade i bilen på vägen hem, men vaknade självklart när vi skulle gå från garaget och hem, men nu sover hon igen så sött i sin egna säng coh jag njuter av att det är lördag och helg, lovely!


Så här kalasfin var Alva idag, kjol och kofta från kappahls vintage kollektion, men man blir trött av att vara på kalas och då är det skönt att somna på mamma, koftan åkte tyvärr upp och kjolen ner, men ack så söt ändå ;) frida var en riktig pudding ikväll med finfin klänning, snygg frisyr och solbränd efter Thailand, härligt!! Usch, jag måste verkligen få lite färg, ser ut som en albino brevid Frida, men, men....


Lollo till Lux =(

Fredag, underbara fredag, snart helg!
Jag är trött, men det är bara att bita ihop och försöka sova själv när skrutt tar sin morgonlur, om inte allt för länge hoppas jag ;) Idag ska vi hem till Lollo och fira hennes födelsedag och säga hejdå för på söndag flyttar hon till Luxenburg. Kul för henne, tråkigt för oss, fast å andra sidan, nu får vi en anledning att åka ner till Luxenburg och hälsa på, jippie!

Grattis Lollo!

Grattis LOLLO på din dag!
Snart kommer vi förbi och vi hoppas på lite födelsedagsfika ;)

Dagen idag =)

Här har vi precis ätit middag, ungsbakad lax, pressad potatis och löjromssås, smarrigt värre!
Dagen har vi tillbringat i stan tillsammans med Emma och Tyra. Blev "otippat" nog en fika på Waynes och sen lite planlöst strosande och några turer in och ut på banker. Hur svårt ska det egentligen vara att få växla mynt!?? KONTANTLÖSA banker, är det ett skämt!?? Banker borde väl ha pengar eller är jag helt ute och cyklar!?? Men efter många om och men blev jag äntligen av med våra myntrullar. Nytt år, nya tag med sparbössan ;) Fick veta en bra nyhet inne på banken, i September ska 50-öringarna bort, jippie, det var på tiden. Snacka om onödig valör ;) Så jag har tänkt skaffa mig ett par myntrullar för femtioöringar så att vi inte slänger ner dem i sparbössan och måste hålla på och sortera och fixa när dem väl ska bort, men, men det lär nog slinka ner ett par stycken där i alla fall.
Det har i alla fall varit en väldigt bra dag idag och vi hoppas på en lika bra kväll! Johan håller på och lägger skrutt nu, hon är trött och gnällig, men verkar inet vilja sova så vi får väl se hur det går!? Själv sitter jag och hänger framför datorn, lä'ser lite bloggar, kollar fejjan och ska nog ta en titt på hm också. Lite inspiration inför våren är aldrig fel ;)

Leka mitt i natten

Skrutt tyckte att det var på sin plats att vakna vid tre inatt och leka till kvart i fem, inte så populärt hos mamma, men vad gör man inte för sin älskling!?? Och inte ville hon sova längre på morgonen för det, utan hon ville upp vid klockan sex som vanligt, fast nu börjar hon bli lite trött så vi ska försöka oss på en VÄLBEHÖVLIG NAP!


Klart att hon ville upp tidigt så att hon hann mysa lite med pappa innan han åkte till jobbet.

Bilhelvete

Usch, vad jag blev sur, frustrerad, förbannad och ja till och med lite röksugen (rökte INTE!!!) när BILJÄVELN inte ville starta när jag stod på Lidl parkeringen efter att ha handlat snus åt min älskade J. Varför skulle jag vara dumsnål och handla snus på Lidl och tjäna hela 6kr istället för att handla på Shell!?? För om jag hade handlat på Shell hade bilen garanterat startat, en bil strejkar ALDRIG när man är på ett ställe där det finns bilkunnig personal och andra människor... Tack Anders för skjutsen hem!! (Inte för att du läser min blogg, men ändå) Men nu är bilen hemma, anders fick skjutsa tillbaka Johan till bilen och sen löste sig allt med lite startkablar och om någon mer får problem med en Bmw 330 så sitter batteriet i bagageluckan och inte i motorhuven, kan vara bra att veta ;)

Men nu är vi i alla fall hemma och bilen står i garaget, Alva sover, johan kollar på tv och jag ska gå och göra lite te åt oss och sen ska vi NJUTA av att det är en helt vanlig onsdagskväll!


Så här SÖT är min lilla skrutt just nu!

Mammafika

Vi har varit på promenad idag med mammor och bebisar och avslutade som vanligt med en välförtjänt fika, mammaledig!?? Javisst ;)
Efter promenaden och fika tog vi bussen upp till öppna förskolan och lekte av oss lite. Det var riktig kul att se hur Alva har utvecklats sen vi var där sist inann jul. Nu leker hon med "alla" leksaker, lyssnar, ler och "sjunger med" under sångstunden. Öppna förskolan är verkligen hennes grej, det vill säga om hon är på bra humör som idag ;) Glad, mätt och utvilad = GLAD ALVA!

I´m back

I måndags morse satte jag mig vid datorn och skrev ett inlägg och precis när jag skulle lägga upp det på bloggen så la internet ner, suck och kom inte igång igen förrens på kvällen och då orkade jag inte blogga och igår hann jag inte med det och imorse satt jag och skrev ett inlägg om måndagen, gårdagen och dagens äventyr och vad händer!?? Internet strejkade IGEN! Så nu tänker jag kopiera inlägget innan jag trycker på publicera knappen, så det så ;)

I måndags fick vi besök av Madde och Leah som för övrigt ska bli våra grannar den första mars =) JIPPIE, en kompis som bor nära, med bebis, som är mammaledig, sugen på promenader, kaffedrickare och snackare som jag själv =) Tänk vad kul vi kommer att få ;) Och Alva kommer få en lekkompis som bor NÄRA och nära är bra...
Vi slog till på att ta en promenad och handla semlor, sen hem och fika, snacka lite skit och sen en långpromenad för att förbränna den goda semlan ;) Och nu, nu är jag igång med promenaderna igen och har redan klarat av veckans mål på stegräknaren, inte illa om jag får säga det själv.


Haha, jag är STÖRRE än dig så jag kan ta dina leksaker ifrån dig om du inte är snäll ;)
Leah har blivit stora tjejen!

Igår kom Christine&Ellie och Jill&Vincent förbi på fika, men innan fikat hade faktiskt jag och Alva varit ute på en liten promenad. Alva ÄLSKAR att sitta i sittvagnen, hon sover som en stock och när hon vaknar så ligger/halvsitter hon snällt kvar i vagnen och tittar på allt vi går förbi *peppar,peppar*. Ingen liten skrutt längre, utan stora tjejen!


Här leks det för fullt och Alva har stenkoll påsina leksaker från gåstolen..

På kvällen åkte hela lilla familjen till Tyresö kyrka för dopsamtal. Prästen var väldigt otippad, tjej, runt 25 årsåldern, leggings, sneakers och allmänt cool, varför fick jag inte ha en sådan präst när jag konfirmerades istället för en 60 årig tant! Hon frågade om vi tänk på någon speciell psalm som vi ville sjunga under dopet, hmm nja, vi är inte direkt psalmmmänniskor fick vi erkänna och be om lite tips. Så alla som ska på dopet kan numera börja träna på psalm 522 och Tryggare kan ingen vara. Det skulle vara lite kul om det är någon mer än prästen som sjunger under dopet ;) Själv har jag ingen strålande sångröst så det blir nog tyst,tyst sång för min del..haha..

Blåbär

Blåbär är smaskens, osis bara att mamma och pappa inte bjussar på det oftare...


Sköna söndag!

Blir en snabb uppdatering från dagen:

Johan och Alva åkte iväg på äventyr till Tony på förmiddagen och jag var hemma HELT SJÄLV! Passade på att dammsuga,våttorka och fixa lite här hemma och sen njöt jag av en välförtjänt dusch, herregud, vad det kan vara svettigt att städa ;) Efter deras äventyr så hämtade dom upp mig här hemma och vi åkte ut till min moster och mina kusiner på en fika och fick höra när Linnéa spelade och sjäng på gitarren, varför tänker jag inte berätta ;) men jag kan säga så här, att jag fällde några tårar och hon var riktigt duktig!! På vägen hem åkte vi förbi min mamma och hämtade tvätten som hon hjälpte oss med, TACK. Vi passade även på att prova dopklänningen på Alva och hon var så fin i den, nästan så att jag fällde några glädjetårar till ;) Sen blev det raka vägen hem med en trött madam, så jag la ner henne i vagnen och gick ut på en härlig promenad så att hon fick sova lite innan middagen. Och nu ligger skrutt och sover, jag har precis krängt iväg 20 flyttkartonger på blocket och nu kikar vi på blåsningen och laddar inför en ny vecka med nya äventyr.


Tvätt och städning på schemat

Söndag, underbara, sköna, söndag. Söndagar ska enligt bibieln (försöker vara lite kristen inför dopet, haha) vara VILODAG, men inte för mig, inte idag i alla fall. Idag väntar tvätt och städning, men ikväll då blir det till att njuta, rena kläder och städat hus, underbar känsla. Synd bara att det är så tråkigt att göra allt så att man får den sköna känslan, men, men det är bara att ge gärnet och ha ett leeende på läpparna så kommer det att gå fort och bli "roligt"!?? Ok, roligt var kanske en överdrift...

Innan operation tvätt och städning börjar ska vi leka lite med skrutt och se klart Inglorius basterds som vi hyrde igår, för vi råkade somna mitt under filmen, hmm inte så ovanligt nuförtiden ;) Så nu blir det MYSMORGON!

Babysim

Vi har varit på babysim idag med lilla skrutt. Tyvärr fick hon inte ha på sig sin söta baddräkt utan ett par söta badbyxor istället, men hon var som vanligt sockersöt ;)
Alva trivs som fisken i vattnet och när hon "simmade" så sträckte hon ut tungan och försökte lapa i sig vattnet, haha, så gulligt. Hon badar en del med oss här hemma och tycker att det är roligt, men nu var det ännu roligare när man kunde sprattla runt och dopppa hela kroppen utan problem. Huvudet var dock ovanför ytan idag, utan dagens "lektion" handlade om att lära känan vattnet och känna sig trygg i det.

Efter Babysimmet var det en trött familj som åkte hem, jag och Alva tog en timmes promenad så att hon kunde sova lite och när vi kom hem hade Johan somnat på soffan så då gick vi in och åt lite i sovrummet och sov sen en timme till, riktigt skönt och välbehövligt. Så nu är hela familjen pigga och glada och här väntar lördagsmys med en film och lite gott, men först middag och sen gottigottgott ;)



Blir nog en tidig fredag

Jag har precis konstaterat att det blir en tidig fredag idag, känner mig trött och behöver sömn så snart väntar sängen. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag ändå inte gå och lägga mig förrens tidigast om en timme eller två utan småplocka, fastna lite framför tv´n, tömma diskmaskinen som nyss blev klar, plocka fram badkläder inför babysimmet etc,etc. Hmm var det fredagkväll!?? ;) Känner mig dock lyckligt lottad och skulle inte byta bort en sekund av mitt liv, inte en chans!!

Skrutt ligger och sover ( i egen säng) och Johan är hemma hos Jenny&Gianni och jag slökollar på Let´s Dance och äter...tada...CHEESEBALLS =) Eller nja, äter och äter, jag har redan svullat i mig nästan hela påsen, illa, jag vet, men det är faktiskt fredag och bara 4 hekto kvar till inskrivningsvikten. 
Det känns dock lite småjobbigt att dra på sig bikini imorgon inför babysimmet, men jag antar att jag inte är den enda som bävar inför det!? Känns som att majoriteten av alla mammor kommer att känna som jag gör, fast nä, jag ska känna mig snygg imorgon och där med basta.

God natt alla underbara och hoppas att ni njuter av fredagen och att ni alla får en UNDERBAR helg!

Promenad nästa

Vi behöver frisk luft och ladda inför helgens babysim och det bara -2 grader ute så nu ger vi oss ut på promenad LOVELY!

Fredag, underbara Fredag

Fredag, så härligt. Hoppas på fredagsmys ikväll med J, men innan dess ska vi hinna njuta av dagen.

Sötaste rumpan i stan =)

Klart SÖTASTE rumpan i stan! kanske inte så konstigt när det är sötaste ungen i stan också ;)


Gårdagens bravader

Det blev som sagt lunch hemma hos tant Ida igår i hennes nya lya i Farsta, skönt att hon bor nära oss nu, bara 10 minuter med bilen, jippie!! Ida hade slagit till på att laga smarrig pasta och det var första gången på 23 år som hon bjöd mig på mat som HON lagat! Om man inte räknar nudlar och färdiga nuggets som man värmer i ugnen!?? Haha..


Ida försöker förklara för Alva att hon ska vara en solstråle på dopet och inte gråta =)

På vägen hem åkte vi förbi farmor Elisabeth och Alva hade turen att även få träffa två av sina tre kusiner som var hemma hos farmor. Men det blev tyvärr bara en kortis hemma hos farmor för vi var tvugna att åka och handla middag eftersom jag inte hunnit med det under dagen så det blev raka vägen till ica och sen hem för att laga lite kyckling med currysås. Blir dock en tur till Ica Maxi idag också eftersom vår kyl gapar tom och det blir alldeles för dyrt att gå och småhandla vareviga dag och ganska så tråkigt också för den delen.


Alva med kusin Hugo.


Alva med kusin Hilda.

Gick sisådär med läggningen igår, men vi har bestämt oss för att ta det lite lugnt och ha som mål att hon intye somnar vid tutten och att hon sover största delen av natten i sin egen säng, alltid en början. Ingen idé att stressa fram något som skrutt inte känner sig redo för, men allt tar sin tid och vi kämpar på. Tänk, när man får sova en hel natt, eller i alla fall fem timmar i sträck utan uppvaknande ;) Kommer att bli en helt ny person när det händer, men som sagt, hon är fortfarande min lilla bebis och honn behöver inte bli en stor tjej riktigt än ;)


Inga mormorstendenser

Vi ska på lunch hos Tant Ida idag och ringde precis och väckte henne. Lite halvpoppis eftersom hon var lite bakis, men som man bäddar får man ligga ;)
Vi ska dit vid klockan elva och jag har lovat att inte bjuda på några mormorstendenser, det vill säga komma en kvart för tidigt, inte ens fem minuter för tidigt var vi välkomna. Men risken finns att vi blir lite sena, man vet aldrig vilket humör skrutt är på när det är dags att åka hemifrån, men inte Ida emot antar jag!?

Haha, mormorstendenser, underbart ord och oj, vad det stämmer in, iaf på min mormor, men antar att det kommer på köpet när man blir mormor!? Eller hur mamma!??

Sittvagn

Det var premiär för sittvagnen igår!
Jag kommer nog att varva lite mellan den och liggdelen ett tag till på grund av det kalla vädret coh frör att det känns lite vemodigt att byta helt till sittdelen eftersom det bevisar att Alva inte längre är en liten bebbis utan en STOR tjej!, Men igår älskade Alva att hon kunde kika på allt och sen somnade hon in och sov som en liten ängel i 1 timme och 45 minuter (!) När hände det senast? Och inte nog med det, hon lyckades sova vidare i vagnen även när vi kom hem och jag körde in den i hallen. Men det var kanske inte så konstigt eftersom hon var hur aktiv som helst under hela mammagruppen på bvc.



Och efter promenaden så följde Jennie och Ella med hem till oss på en kopp kaffe och Ella passade på att prova Alvas gåstol,när madam sov. Och hon verkade också älska den så det blir nog gåstols shopping i veckan för Jennie ;)


haha, Alva stod brevid gåstolen och käkade på SIN nalle enligt henne, men tyckte att det var helt ok att Ella lånade stolen ett tag. Ella såg lite chockad ut för Alva var helt galen, haha

Det ska börjas i tid!

i förrgår blev det en fika och lite skvaller med Sanna på Espressohouse. Alva och Ofelia satt i en varsin barnstol och snackade en massa med varandra också. Så sött, det ska börjas i tid ;)


Alva och Ofelia in action =)

Nya dag, nya tag =)

God morgon!

Det gick väl sådär med de nya rutinerna igår, men allt tar sin lilla tid ;)
Skrutt var jätte trött och somnade in när hon ammades, men vaknade upp igen när det var dags att sätat på pyjamas, men hon var inet direkt på strålande humör då så det var inte populärt att ligag ensam i sin egna säng, stackars lilla skrutt. Men jag coh Johan la oss i vår säng som står alldeles intill hennes och till slut somnade hon in, men vaknade tyvärr upp igen efter en timme och var lite orolig/hungrig eftersom hon inte hade ätit klart så efter end el skrikande fick hon komma upp och få mat och då blev hon nöjd och dunade in igen runt nio, halvtio snåret och strax därefter dunade även jag coh Johan in, haha, ja nu är man småbarnsförälder och det märks, men oj så värt det!
Vi ska försöka med rutinerna ikväll igen, men jag tror nog att vi väntar med att vara allt för konsekventa med dem tills skrutts ihärdiga förkylning har släppt.

Men natten gick bra, i alla fall fram till klockan tre, efter första amningen vid 23 och lite vaggande runt klockan ett så gick det att lägga ner skrutt i hennes egen säng igen och hon somnade om utan problem, men vid tre tiden tyckte hon att det var dags att sova mellan mamma och pappa så då fick hon komma och mysa mellan oss, men vid kvart över fyra tassade jag och Alva in i hennes rum för att sova för hon snurrade runt en massa och jag kände att det räckte med att jag vaknade, lika bra att en av oss får sova ;)


Nya läggningsrutiner

Idag har vi varit och träffat mammagruppen på Bvc och dagens samtalsämne var sömnrutiner. Så nu jäklar ska vi skaffa lite rutiner inför läggningen av lilla skrutt, inget mer somna vid tutten eftersom jag idag har lärt mig att när bebisar vaknar så vill dem somna om på samma sätt som dem somnade på först, dvs vid tutten, så, nä, nu blir det NYA rutiner inför läggningen =) Inget mer somna vid tutten på kvällarna och egen säng ska det vara också! Hoppas bara att lilla skrutt också vill ändra på rutinerna, håller tummarna för det, men gissar på att den kommande veckan kommer bli tuff, men allt tar tid ;)






Goder morgon

God morgon!

Här håller vi på och leker för fullt, förstår inte var Alva får sin energi ifrån eftersom hon var vaken lite titt som tätt från klockan fyra i natt . Jag gick och la mig vid ett i natt så jag har inte heller fått så mycket sömn, men, men det är bara att le och se det positiva. Jag hoppas dock på att Alva bestämmer sig för att ta en liten förmiddagstupplur, hon somnade vid kvart i nio, men slog upp sina vackra blå igen vid fem i nio, med andra rod ingen direkt tupplur. Men det verkar räcka för henne =) Gullunge! Nu börjar hon bli lite gnällig så jag ska stänga av datorn och försöka få henne att sova lite och sen får vi se vad dagen har att bjuda på !?

Välkommen underbara tisdag!!

Ispromenad och majspure

Vi gick en mysig förmiddagspromenad ute på isen idag med Jennie&Ella och Helen&Leo. Det var ett rent helvete rent ut sagt att ta sig fram till den skottade vägen på isen, så nu har jag grym träningsvärk i ljumskarna efter att ha kämpat mig fram ca 200-300 meter med barnvagnen i packad kramsnö ovanpå hal is, jippie ;) Men det var kanonväder så jag klagar inte och till slut kom äntligen den plogade vägen!!!


Låååångt bort i bakgrunden skymtas den plogade vägen ;) Och i förbilden en mamma med alldeles för mycket kläder ;)

Och efter promenaden gick vi hem till Jennie och Ella och mumsade i oss lite köttfärsås, eller vi mammor mumsade i oss, Alva får allt hålla sig till smakisar och idag blev det minsan majspure till middag för fröken. Först var hon lite tveksam, kanske på grund av att konsistensen var lite annorlunda, mer pureig, haha hur stavar man det egentligen!? men idag var det majspure från färdig burk, men efter en sked eller två så smaskade hon i sig hela sin portion som bestod av hela TVÅ (!) teskedar, duktig flicka!


Mumsigt!

På upptäcksfärd

Morgonen här hemma började med en super glad härlig skrutt som sprang runt i gåstolen =) Hon var helt galen, fram och tillbaka genom vardagsrummet, men tyvärr satta trsklarna stopp för utforskning av andra rum..
Hon ÄLSKAR att utforska på egne hand.


Attans, dom hade visst satt en tröskel där, strategiskt tänkt av mamma och pappa!!

Promenad-varje-dag-med-start-idag!!!

Självklart blev det inget gott igår, bara en kopp te, men den var riktig god ska jag säga ;) Så jag klagar inte..

Idag väntar nya tag. Det har blivit på tok för få promenader de senaste veckorna, mycket beroende på vädret, men även en del på grund av att jag blivit lite bekväm av mig nu när Johan varit hemma med oss på dagarna. Det har lixom funnits andra saker att åka iväg på... Vilken lyx det har varit att vi både har varit hemma samtidigt,riktigt skönt och välbehövligt för oss både och Alva har njutit av att kunna leka en massa med pappa på dagarna, men idag har Johan åkt iväg för att jobba igen så nu jäklar ska jag ta mig i kragen, från och med idag är det promenad varje dag som gäller igen ;) Om det är mer än -10 grader är det ok att hoppa över promenaden, men annars ska vi ta mig tusan ut i den friska luften! Haha, skönt att jag börjar med en bortförklaring, fast jag har i och för sig inte kollat på termometern än, men tippar på att det ligger runt minus fem grader så idag blir det promenad!! JIPPIE!

Jag behöver något gott!!!

Snacks, jag vill ha snacks, chips, cheeseballs eller en wish, blir glad för vilket som.
Men jag får nog nöja mig med en kopp te för jag orkar verkligen inte gå ut till bilen, öppna garageporten, backa ut bilen, gå ur bilen, stänga garageporten, sätta mig i bilen igen,åka till shell, gå ur bilen, handla, sätta mig i bilen, åka tillbaka, gå ur bilen,öppna garageporten, sätta mig i bilen igen, kämpa med parkeringen, gå ur bilen och  stänga garageporten. Tänk att det ska vara så krångligt att få tag på något gott... Jag har verkligen rotat i alla lådor, skåp och gömmor, hittade lite,lite glass i frysen, men den åt jag upp på fem röda innan Johan hann se den =) haha, men nu sitter jag här med världens snackssug och orkar verkligen inte åka iväg. Lite snacks är jag allt värd nu när jag bara har ett ynka kilo kvar av mina TJUGO kilo som jag gick upp när älskade lilla Alva låg i magen, tänk vad tjock jag var ;)

Hmm, ganska så komiskt att det säkert tog mig längre tid att skriva det här inlägget än vad det hade tagt för mig att: gå ut till bilen, öppna garageporten, backa ut bilen, gå ur bilen, stänga garageporten, sätta mig i bilen igen,åka till shell, gå ur bilen, handla, sätta mig i bilen, åka tillbaka, gå ur bilen,öppna garageporten, sätta mig i bilen igen, kämpa med parkeringen, gå ur bilen och  stänga garageporten.

Nä, nu jäklar ska jag ta och koka mig en kopp te, grönt te, lika bra att vara nyttig när man ändå inte får några snacks. Ska kanske ge mig på ett försök att övertala Johan till att gå ut till bilen, öppna garageporten, backa ut bilen, gå ur bilen, stänga garageporten, sätta sig i bilen igen,åka till shell, gå ur bilen, handla, sätta sig i bilen, åka tillbaka, gå ur bilen,öppna garageporten, sätta sig i bilen igen, parkera (notera att han inte måste kämpa med parkeringen), gå ur bilen och  stänga garageporten.

Nacka, texas och nattning.

Nu har vi precis kommit hem från Nacka forum. Johan shoppade lite kläder, jag bytte kläder till Alva och även morbror Robin hittade en tröja eller två ;) Men jag kom hem tomhänt, fast å andra sidan kollade jag aldrig efter några kläder åt mig själv så jag får helt enkelt skylla mig själv.
På vägen hem stannade vi till vid Texas Burger i Sickla och köpte med oss mat hem. Dem har helt klart Stockholms godaste hamburgare. Jag tog en med guacomole, salsa och gräddfil, låter kanske inte som någon höjdare, men den är super god. Rekommenderas starkt om man har vägarna förbi ;)

Annars så har vi städat bort julen här hemma idag, granen har åkt ut, men jag kan ge mig fan på att jag kommer hitta barr lite här och var fram till februari, men det är det värt, för vad vore en jul utan julgran!??
Julgardinerna får dock sitta kvar ett tag till, tills vi har köpt nya i alla fall ;)

Nä, nu är det dags att klä på lilla madam pyjamasen och göra oss redo för nattning. Vi håller tummarna för en natt med mycket sömn, utan täppta näsor och hosta.

Söndag

God morgon!

Alva sov i sin egen säng fram till klockan ett sen var det dags för lite mat coh sen sov hon i sin säng igen till klockan tre och vid fyra var det inte längre något som dög, varken mat, snuttande,mys,bärande,sova brevid mamma, sova på mamma, nä inget dög, hon ville vara vaken, suck. Men vid sextiden somnade skrutt in igen och vaknade inte förrens halv nio och det tackar jag ödmjukast för ;) Så trots vårt lilla nattliga äventyr känner jag mig ganska så utvilad =)

Dagens schema är TOMT, riktigt skönt, vi ska bara ta dagen som den kommer och njuta av att det är söndag. Pch det tycker jag att alla andra också ska göra, NJUTA!

God natt

Alva ligger och sover i sin säng nu, så jag ska passa på att krypa ner i vår säng och lägga mig som ett kryss och NJUTA av all plats eftersom Johan är på vift ikväll ;) Fast först ska jag nog ta den där koppen te ;)

GOD NATT!


Lek med gammelmorfar

Jag har nog världens bästa mormor och morfar och jag är så glad för att dem är precis så som dem är, mina idoler! Dem har alltid ställt upp, i vått och torrt, dem är UNDERBARA! Tänk, nu finns det fyra generationer Gustavsson som gör världen till en bättre plats =)


Mys med gammelmorfar hemma hos mormor.

Lördagskväll

Det är lördagskväll och vi har precis kommit hem från en tidig middag hos min mamma tillsammans med min bror, mormor och morfar. Vi fick kanongod västerbottenlax till varmrätt och den ska jag nog till och med slå till på att laga här hemma någon gång ;) Tack för en jätte god middag!

Alva fick stanna kvar hemma hos mormor medans jag åkte iväg en snabbis och skjutsade Johan och bror min på pokerspelande(???), eller helt enkelt bara grabbkväll!? Jag slog till på att ha radion på högsta volym på vägen tillbaka, lika bra att passa på när man kan. Sen blev det stressigt för Alva var trött och hungrig,  så jag glömde både mina täckisar, Alvas snutte och ringen som jag skulle låna av mamma, suck, får helt enkelt ta en promenad förbi där imorgon. Kommer dock bli kallt att gå dit utan täckisar eftersom termometern just nu visar på -18 grader vilket jag antar är en liten fingervisning om att det lär vara hyfsat kallt även imorgon, men det återstår att se.

Skrutt somnade snabbt ikväll och ligger just nu i vår säng och småsnarkar på grund av den täppta näsan, hon är för söt. Själv ska jag verkligen försöka ta det där badet nu för jag vill ha värme och jag har skjutit upp på det alldeles för länge nu. Och nåde Tyresö kommun om det fortfarande är äckelvatten, då blir jag galen. Hmm, Johan duschade visserligen innan vi åkte till mamma och sa att vattnet var ok, men det är upp till bevis nu när jag ska tappa upp badet ;) För informationens skull, äckelvattnet orsakades av en vattenläcka några gator bort, suck.

Så nu är det MYSKVÄLL som står på schemat, bad, en kopp te, tända ljus och en mammatidning, lite skillnad mot lördagarna för lite mer än ett år sedan, men jag skulle inte byta något i världen för att hamna där igen, livet då var kanon, men nu, nu är det PERFEKT! Tänk att jag har det finaste i världen, världens finaste unge tillsammans med världens finaste kille! Kan man ha mer tur och lycka i livet!?

Alva bloggar

Snart är det dags för Alva att äta kokta morötter för allra första gången. Håller tummarna för att hon gillar det lika mycket som mor sin ;) 

znzn<                 czz V HGY F666666666666666666666  H                    FX

Och här ovanför ser ni Alvas alldeles egna blogginlägg =)
Men nu ska vi bege oss ut i köket och smaka morötter..Mumsfilibaba...

Brunt äckelvatten

Usch, det kommer brunt, äckelvatten ur våra kranar!! Jag höll på att tappa upp mitt efterlängtade bad som jag skjutit på alldeles för länge nu och när jag kom in i badrummet var hela karet fullt med BRUNT vatten, blä! Ringde till Tessan (grannen) coh det visade sig att hon också hade äckelvatten och nu har hon ringt till kommunen så nu är det bara att hoppas på att vi får vanligt vatten snart ;) Annars får vi ta oss till mamma och bada ;)


Barrfia

Har precis dammsugit av Alva (!) efter att hon gått in i granen med gåstolen, haha, såg riktig kul ut. Både hon och golvet var täckta av barr och nu står dammsugaren kvar framme, redo för nästa grankrock....

Mysfredag

Här kikar vi på Lets Dance och käkar cheeseballs med tjejerna. LOVELY!

Att lipa är nya grejen

Att lipa är Alvas nya grej, tungan tittar ut i tid och otid, hon är ju för söt!


Hon har precis dra in tungan inna kortet togs, men den var redan på väg ut igen ;)

Tomtarna har flyttat ut

Vi har precis haft besök av Johans pappa som kom förbi en snabbis. Så då blev det lite kaffe, kladdkaka och vailjglass, välbehövligt och onyttigt.
Dagen har bjudit på lite nödvändigt fix, alla tomtar i huset har försvunnit och kommer inte på besök förrens i december igen, vi har varit förbi babyproffsen och kikat på hur man fäller ner benstödet på liggdelen för det var ett mysterium i sig och sen tog vi en sväng förbi Andys lekland i Sickla för att kolla in läget. Alva var fortfarande lite för liten för att uppskatta det, men om två, tre månader tror jag att hon kommer älska att vara där och leka i bollhavet, åka rutschkana med mamma och pappa, leka och ha skoj. Till och med jag blev lite sugen på att åka rutschkana.

Kvällen lutar åt att vi får finbesök av tant Ida och tant Emelie. Emelie åker till Thailand i ett halvår nu på onsdag, så det lär bli en massa tjejsnack, skvaller och vem vet, kanske något gott att dricka!?? Eller så blir det coca cola och cheeseballs =) Inte illa det heller ;)



Fredag, underbara fredag

Här är vi vakna sen en timme tillbaka efter ännu en bra natt utan snuttande. Eller jag och Alva är vakna, Johan ligger fortafarande och myser i sängen och njuter av att äntligen få ha lite semester, det är han värd! Men när han vaknar är min plan att krypa ner i ett varmt skumbad. Tänk vilken bra start på fredagen, först morgonmys med världens bästa dotter och sen ett skumbad. Sen är jag redo för helgen!

Vi har inga direkta planer för helgen, men jag är lite sugen på att taen tripp till Frasta och kika in tant Idas nya lya, och jag tror minsann att Alva också är lite sugen på det. Och om jag inte missminner mig så är Ida ledig idag!? Men det får jag väl inte evta förrens om några timmar för om jag ringer och väcker henne nu lär vi aldrig mer vara välkommna på besök,men klockan nio, tio slår vi nog en signal, herregud, hon kan ju inte sova bort hela dagen ;)

Nu står LEK i agendan =) Det är underbart att leka med lilla skrutt och se lyckan i hennes ögon när något är riktigt kul, tror bestämt att vi ska börja med att flyga lite flygplan....

Ta-tag-i-hemmet-esse

Johan somnade in på soffan igår och skrutt låg och sov i vår säng. Om jag varit smart skulle jag lagt mig i ett skumbad med mitt nya fräscha badskum som jag fick i julklapp av min älskling, men icke sa nicke, jag började fixa och dona. Jag har nämligen konstaterat att jag är i mitt städesse på kvällarna, det enda negativa är att det inte är läge att sätta på dammsugarn när resten av familjen sover, men, men. Kanske inte ska kalla det städesse, men mitt fixaresse, ta-tag-i-hemmet-esse ;)

Jag fick i alla fall äntligen lite ordning på alla mössor och vantar i hallen (läs, lagt alla samlade i en liten låda) Vår hall är verkligen liten och med det kalla vädret blir den om möjligt ännu mindre eftersom det hänger tjocka vinterjackor och termobyxor på alla krokar, en massa skor står framme, mössor och vantar ligger huller om buller. Längtar efter utbyggnaden, men tills dess är det bara att göra det bästa av situationen =) Och nu börjar det likna något. Och ännu bättre kommer det bli senare idag när jag tvingat Johan att ta bort tre par skor från skohyllan och ställa in dom i förrådet så att hallen inte blir full igen så fort vi får lite besök.

Hmm, har börjat fundera på vem av oss som har flest skor egentligen!?? 
Av de som står i hallen vinner Johan i alla fall överlägset!!


Madde,Johan,Johan,Johan
Johan,Johan,Madde,Johan (jobb)
Madde (de röda som inte ens får plats),Johan,Johan, Madde.

8-3 till Johan =)



Slappardag

Idag har vi haft en riktig slappardag och tog oss inte ut genom dörrens förrens halv två, illa. Och inte blev det någon promenad utan vi följde med Johan till Bmw och hämtade nya instruktionsboken på svenska, 385kr för en instruktionsbok, skandal!
Sen åkte vi upp till min mormor och morfar en snabbis och hämtade sittdelen till vagnen, har provat den på chassit nu med åkpåsen i, det blir kanon, men tror nog att vi har liggdelen ett tag till...


Glad tjej i gåstolen när mamma fixar maten...





God morgon!

Kikar bara in för att säga GOD MORGON underbara torsdag!
Alva är på strålande humör efter en bra natt utan en massa snuttande vilket resulterar i en glad och utvilad mamma, jippie =) Just nu ligger hon i soffan och leker med världens bästa pappa, vilken lycka...



morgonpigg glad liten tjej som är i full gång med lekandet.

Potatis och vatten

Alva har ätit en smakportion för andra gången i sitt liv idag =) Och hon gillade det starkt!
Idag blev det mosad potatis utblandad med bröstmjöl, yummie om man frågar Alva =)
Och till det fick hon vatten ur sin egna lilla pipmugg och det slurpade hon i sig med ett leende. Nappflaskan vägrar hon fortfarande, men pipmuggen drack hon ur direkt, antar att det är silikon/latex som hon inte gillar!?




Mumsfilibabba =)


Och så lite vatten att skölja ned med, kan det bli bättre!??

Piteå i bilder

Vi har haft det helt kanon under vår lilla semester i vinterkalla Piteå. Här kommer lite bilder från vår allra första FAMILJESEMESTER!!

Tänk vad livet kan förändras fort =) Och tur är väl det.. Älskar min lilla familj över allt annat!!


Vilda gillade att gosa med BEBIS, även kallad Avla =)


Alva fick prova Vildas gamla gåstol och tur som hon hade fick hon behålla den, Tack, Tack!
det är lättast att gå bakåt ;)


Nyårsfin liten tjej!


På nyårsdagen var det dags för en promenad i ett snöigt Piteå. Pappapromenad!!


Lite mera mys...



Vilda ammade sin docka =) Söt!! Hmm, blev dock ammning från naveln ;)


Alva fick provsitta skotern med pappa =) Nästa år blir det åka...


Alva nöjd som bara den i hotellobbyn i Sundsvall, redo för sista bilresan hem =)




Det blev bil hem

Johan fick komma och hämta oss med bilen från promenaden eftersom madam vaknade och blev akut hungrig och ingenting dög, varken mammas famn eller vagnen. Tack för skjutsen älskling! Du är en räddare i nöden!
Väl hemma och  efter lite mat så blev hon glad som en solstråle igen och vi passade på att prova baddräkten inför babysimmet som börjar den 16e coh som vi längtar =)



Tillbaka i Stockholm =)

Back in business, vi är hemma i Stockholm igen =)
Borta bra,men hemma BÄST!

Tanken var att jag skulle passa på att blogga lite igårkväll, men jag förstod inte hur jag fick igång nya dataskärmen och Johan hade somnat så det blev ingen data alls för min del, suck. Men, men får fixa med alla bilder ikväll istället.

Idag är planen att jag och Alva ska ge oss ut i kylan (-17 grader) och ta en promenad i den friska luften och hoppas på att vi får lite energi av den, eller jag behöver energi, Alva får ta en liten tupplur i vagnen. Ingen idé att gå ut och gå om hon håller sig vaken för det funkar tyvärr inte riktigt att ta upp henne ur vagnen om det är så här kallt, eller hur!? Och det är inte så poppis att bara ligga i vagnen och stirra på sufletten och hennes mobiltigrar, nä, vår lilal skrutt har börjar kräva att det händer saker hela tiden och hon vill gärna vara med och titta på allt runt omkring sig. Antar att det snart blir till att byta till sittdelen så att hon kan se allt, men då finns det inget vindskydd så innan det blir sittdelen måste vi införskaffa en "rånarluva" från Polarn & Pyret, men sen så ;)

Jag har klätt på mig underställ och skidsockar och gjort mig redo. Så nu är det dags att klä på skrutt och göra henne redo för vinterkylan, tacka vet jag hennes fina underställ från Polarn & Pyret så att hon håller sig varm =)

God morgon!

God morgon i kylan!

Här står termometern på -16,4 grader ute och 18,2 grader inne och Johan har precis tänt en brasa så att vi får upp värmen lite här inne. Patrik och Vilda ligger fortfarande och sover, men vaknar nog upp vilken sekund som helst och då väntar smarrig frukost och Alva ligger och leker för fullt brevid Johan i soffan. Med andra ord här har veckan redan börjat!
I natt har skrutt sovit riktigt bra (vaknade klockan 7.00 av att Johans mobil ringde, jäkla telefon) och hon har inte alls snuttat en massa som hon gjort de senaste fyra,fem nätterna på grund förkylningen. Jag gav henne näsdroppar innan läggningen igår och dem verkar ha gjort susen, så ikväll blir det näsdroppar igen =)
För efter den här natten känner jag mig riktig utvilad ;) *peppar peppar* Hoppas verkligen att hennes förkylning försvinner snart så att hon får vara frisk och kry, stackars lilla älsklingen!... Hon verkar i och för sig inte bry sig så mycket utan hon är en solstråle precis som vanligt, en solstråle som sover lite mer på dagarna så att hon orkar med, men annars verkar hon inte känna av förkylningen så mycket, *peppar peppar*

Nu ska jag smyga in i vardagsrummet igen där brasan sprakar och mysa lite med mina älsklingar! LYCKA på hög nivå ;)

Kvällsstatus

Kvällens status:

Skrutt ligger och sussar sött inne i "vårt" sovrum.
Vi andra ligger och slappar på soffan, äter chips och dip och dricker läsk. Med andra ord, riktigt söndagsMYS!

Imorgon blir det troligen hemresa med övernattning i Sundsvall, men allt beror på morgondagens väder. Jag har i alla fall slagit till på att packa iordning det mesta ikväll så att vi slipper det imorgon och istället kan njuta av vår sista dag här uppe i kylan. Alva har fått en hel påse med en massa kläder, leksaker och böcker från Vilda och Patrik och vi TACKAR ödmjukast =)


Promenad i kylan.

Jag och Alva har tagit en härlig promenad i kylan idag, 17,3 minusgrader. Promenaden var välbehövlig både för mig och vår snoriga, förkylda lilla skrutt. För min del eftersom de senaste dagarna mest bestått av god mat, snacks och alldeles för lite rörelse och för skruttan eftersom hon behövde lite frisk luft  Och efter promenaden passade Alva på att provsitta skotern innan pappa gav sig iväg på en liten skotertur i kylan. Och nu väntar söndagsmys med en varm brasa, lite god mat, kanske någon bra film och lite söndagssnacks, inte illa ;)

Nä, nu håller Johan Alva ovanför mitt huvud så att hon får kanongrepp i mitt hår, AJ! Med andra ord, Johans sätt att säga att det är dags för honom att åka och handla dagens middag och dags för mig att leka med skrutt =) LYCKA!


Gott nytt år ifrån PITEÅ!

GOTT NYTT ÅR 2010!

Vi flydde storstaden den 29e och tog bilen upp mot kalla norrland till Patrik och Vilda i Piteå. 94 mil i bil med vår lilla skrutt gick bra, hon sov mest hela tiden, men vi valde att stanna till i Sundsvall för en natt på hotell, Alvas allra första hotellvistelse =) Om man inte räknar hennes tid i mammas mage då hon var på hotell vareviga dag ;)

Här uppe är det kallt, men tack och lov inte lika fuktig luft som hemma.

Nyårsafton firade vi här hemma hos Patrik och Vilda tillsammans med familjen Sandelius och Tobbe & Anna. Det blev en lugn nyårsafton, men trots det kom jag inte i säng förrens runt två, halvtre tiden. Alva sov dock igenom tolvslaget, men valde att vakna upp vid kvart i ett för att kika in det nya året. Nyårsdagens morgon valde hon att tömma magen på allt dess innehåll via bakvägen vilket resulterade i lite fläckar i sängen och på pyjamasen, hmm, undrar om det var hennes sätt att säga att 2010 blir ett skitår!? haha, Nä, år 2010 kommer bli kanon!

Idag väntar skotertur, i alla fall för Johan och grabbarna, jag och Alva stannar inne och myser i värmen.

Vi blir nog kvar här uppe tills på tisdag och när vi kommer hem blir det uppdateringar med bilder från slutet av 2009, Alvas allra första resa och början av 2010 =) Och en liten summering av 2009!

NJUT av LIVET!

RSS 2.0