Alvas allra första jul!

GOD FORTSÄTTNING!
Jag har inte bloggat på ett tag nu, men det finns en anledning, Alvas allra första jul. Dagarna har sprungit iväg och vi har haft fullt upp med allt mysigt som hör julen till. Julafton började hemma med familjemys, klappöppning, köttbullsrullning, julmusik och sista fixet innan det var dags för oss att åka upp till min mormor och morfar för att fira jul med min släkt. Där åt vi en massa god julmat och tomten kom förbi och hälsade på. Alva tyckte att tomten var lite konstig så hon försökte rycka av tomten skägget, hmm, hon är inte lättlurad hon ;) Jag förklarade snällt för henne att den riktiga tomten kommer fröst när man är över ett år så att i år fick hon allt  "bara" träffa en av alla tomtens medhjälpare, hmm en liten vit lögn i julens anda ;)
Tomten och alla hand nissar gav Alva en hel massa klappar så hon måste varit en riktig snäll unge i år med tanke på julklappshögen hon fick..  Efter mycket mat och klappöppnande var det dags för oss att bege oss vidare hem till Johans pappa för julafton nr 2. Där blev det lite mer lugn eftersom det bara var vi och Rune där så vår lilla skrutt somnade in väldigt snabbt efetr en intensiv och spänannde första julafton och vi njöt av ytterligare lite skinkmackor och annat julgott.
 På juldagen var det dags för julaftonsfirande nr 3 med Johans släkt och alla kusiner uppe hos Lotta och Rikard. Även denna gång blev det en massa god mat och tomtebesök av både tomten själv och en liten nisse som han hade med som hjälp. Alva (och jag och Johan) säger TACK så jätte mycket för alla Alvas fina klappar och tack för riktigt mysigt julfirande. Vi längtar redan tills nästa jul när Alva kommer att förstå lite mer, men fram tills dess ska vi njuta av att vara en liten familj och slippa all julstress... GOD FORTSÄTTNING allihoppa och njut av de sista dagarna av år 2009.


Gos med pappa på julaftons morgon!


Bara 3½ månad men tomten har änså lämnat en massa klappar till skrutt,
Tomten måste verkligen tycka att Alva är en snäll unge ;)


Alva tyckte att det var väldigt intressant och kul att klämma på paketen
innan hon fick öppna dem. Att äta på dem var också populärt.


Och i granen hade varje familjemedlem sin alldeles egna julgranskula =) Som jag hör och häpna, gjort själv!


Äntligen julklappsöppning med mamma och pappa!

Alva träffar tomten för allra första gången!


Hmm, det ser lite mysko ut det här, är det verkligen den riktiga tomten?
Jag var tvungen att erkänna för henne att den riktiga tomten först kommer när man
är över ett år, så att i år fick hon bara träfaf en av tomtens medhjälpre ;) En liten vit lögn...


Oj, tagen på bar gärning...Smakade lite på paketen innan öppningen...


Helt utmattad efter en intensiv första julafton!


Kusinmys på juldagen!


Tomten och hans söta lilla nisse..


Lika fasicinerad av tomten även denna dag...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0