Läggningen

Det var en trött (läs övertrött) liten skrutt som somnade strax efter klockan 19. Vi var som sagt ute och gick i förmiddags, men Alva sov bara i ca 40 minuter innan hon vaknade i vagen och "vägrade" somna om. Fast vem kan klandra henne!? Klart att man hellre sitter och tittar på allt spännande som händer runt omkring än att sova... Efter promenaden blev det lunch hemma och sen tog vi bilen upp till öppna förskolan för lite lek med kompisarna. Tror även att det får ta och bli en tidig kväll fö rmig med, är av någon anledning trött och seg i kroppen, lika bra att sova bort det...

30 min senare:
Skrutt vaknade upp och gallskrek, det visade sig att magen behövde tömmas på lite innehåll och sen behövde den fyllas på lite igen.
Jag har börjat skönja ett mönster, de läggingar, kvällar och nätter som skrutt sover "bäst"/"tryggast" hör ihop med hur hon sovit på dagen (oftaste). Ibland behövs det mycket sömn på dagen och ibland lite, men ett som är säkert är att hon behöver sova ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. det på förmiddagen bör vara ca 1-1½ timme, sover hon det så kan det räcka med en kortis på eftermiddagen, ca 30 minuter och skrutt är en glad tjej inför natten. Men som idag blev det tyvärr endast 40minuter på förmiddagen och ingenting alls på eftermiddagen, eller jo, Alva somnade 10 minuter i bilen på vägen hem, men de gjorde tyvärr inte så mycket. Oavsett, jag håller tummarna för att skrutt sover bra/tryggt i natt för nu när hon somnade om verkade hon nöjd, torr blöja och mat i magen borde göra susen för nattsömnen. Älskade skrutt, Mamma älskar dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0