Dagen D för DOP!

I lördags var det äntligen dags för Alvas dop. Jag har stressat hela veckan och haft fullt upp så det känns skönt att det "äntligen" är över fast samtdigt lite tråkigt...
Dopet gick jätte bra och Alva för så fin i dopklänningen. Dopklänningen har använts av i stort sett alla i min släkt sen 50-talet så det var lite coolt att även Alva kunde ha den, så nu blir det till att brodera in Alvas namn och födelsedatum längst ner på klänningen, hmm kanske överlåter det till mormor ;) Men vi valde att hotta till klänningen lite så Alva hade en fin pälsväst över, det är ju faktiskt vinter. Det var MINUS 23 grader på dopdagen, burr, bor vi i Stockholm!??

Dopmottagningen hade vi i en lokal i området, väldigt skönt att ha det nåpgon annanstans än hemma. Det bjöds på smörgåstårtor, doptårtor,kakor,kaffe,te, vin, öl, whiskey och läsk så förhoppningsvis fanns det något för alla smaker. Natten till lördagen kom jag på att jag glömt att fixa något glutenfritt till stackars Frida som är gluten allergiker, så på vägen hem från dopet fick Johan stanna till och köpa en sallad åt Frida =) Vad gör man inte för att alla ska få lite mat i magen!??

Alva fick jätte fina presenter, inte en enda dublett och allt var verkligen superfint!Alva tackar ödmjukast för alla fina presenter som hon fick! TACK!

Det var en trött Alva på kvällen, hon sov på tok för lite under dagen, men det kanske inte var så konstigt!? Vem är inte spänd och lite nervös när man ska bli döpt i kyrkan!"? Och vem vill sova när man har chansen att träffa hela släkten och alla mamma och pappas kompisar!? Inte Alva i alla fall, eller en halvtimme slog hon till på att sova under mottagningen och den behövdes ;) De flesta rörde sig hemmåt runt femtiden då det var middagsbjudningar, cocktailpartyn, födelsedagar etc som stod på schemat och jag och Alva valde att röra oss hemmåt run sjutiden för att få skrutt i säng. Johan och några kompisar var dock kvar och snackade lite skit ;) Men tro inte att skrutt somnade direkt när vi kom hem för det.. Hon somnade inte förrens kvart i nio, men inte gjorde det något för min del för på natten sov hon som en liten ängel =)

Dopkort kommer upp lite senare för det har inte funnits tid att lägga in kort coh filmer i datorn ännu. Gårdagen tillbringades med att städa ur lokalen, fixa här hemma och packa upp och ställa alla fina presenter på in plats i Alvas rum.

TACK alla underbara, släkt och vänner som var med och förgyllde Alvas dopdag till den kanondag som det blev! Och STORT TACK till Linnèa, Hanna och Hilda som sjöng på dopet!!
Ni fick mig att gråta...

Ok, två bilder kan vi bjuda på redan nu ;)

Sötaste tjejen i världen =)


Här blir vår älskling välsignad!!


Kommentarer
Postat av: mormor

Ja hon var så duktig på dopet och tack för den fina mottagningen ni hade efteråt! kram Mormor

2010-02-01 @ 19:46:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0